Ikea utsetter lanseringen av sine smarte rullegardiner

84

Forbedring av funksjonaliteten: Få oppdateringer om forsinkelsen av lanseringen av Ikeas smarte rullegardiner, Kadrilj og Fyrtur. Les mer om den kommende nye lanseringsplanen og muligheten for forbedret funksjonalitet hos Ikea.

Forbedring av funksjonaliteten

Ikea har kunngjort at lanseringen av deres kommende smarte rullegardiner, Kadrilj og Fyrtur, er blitt forsinket. Dette ble bekreftet av kommunikasjonsrådgiver Troels Normann Mathisen hos Ikea. Ifølge Mathisen har selskapet funnet en mulighet for å forbedre funksjonaliteten til rullegardinene, og de vil implementere dette i programvaren før salgsstart. Dette betyr også at rullegardinene vil ha støtte for Trådfri-appen fra begynnelsen av.

Endelig – nå fungerer IKEA sine smarte rullegardiner med Apple HomeKit -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Uvisst salgsstart i Norge

Det er foreløpig ikke en nøyaktig dato for når salget av rullegardinene vil starte i Norge. Ikea forventer imidlertid at de fleste markeder vil begynne salget i 2019. Fyrtur er en lystett modell, mens Kadrilj ikke er det. Ikea-gardinene vil være rimeligere enn mange andre smarte rullegardiner på markedet, og de vil kunne styres med stemmen ved hjelp av enten Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Google Assistant.

Elektriske rullegardiner - IKEA
Bildekilde: www.ikea.com

Internasjonal tilgjengelighet

Rullegardinene er fortsatt tilgjengelige i en rekke andre Ikea-land, inkludert Storbritannia. Prisene for Fyrtur-modellen varierer avhengig av størrelse og ligger mellom 110 og 150 pund (ca. 1230 til 1680 kroner). Selv om rullegardinene ikke er på lager noe sted for øyeblikket, forventes de å bli tilgjengelige igjen når lanseringen fortsetter.

Se også

Ikea som aktør på smarthjem-markedet

Ikea har de siste årene etablert seg som en betydelig aktør på smarthjem-markedet. De tilbyr en rekke smarte produkter, inkludert smarte lyspærer, trådløse ladeplater og nå også smarte rullegardiner. Dette viser at Ikea fortsetter å utvide sitt utvalg av produkter som kan integreres i et smarthjem-system.

Elektriske rullegardiner - IKEA
Bildekilde: www.ikea.com

Utsatt lansering og tilgjengelighet

Oppdateringer angående lanseringen av de smarte rullegardinene har vært preget av usikkerhet. Ifølge nettstedet The Verge har lanseringen blitt ytterligere utsatt, og salgsstarten i Europa og USA er nå uvisst. Imidlertid er det gode nyheter at stemmeassistentene Apple Siri, Google Assistent og Amazon Alexa vil være kompatible med rullegardinene når de endelig blir lansert i løpet av 2019.

Ikea Norge har bekreftet at lanseringen av de smarte rullegardinene, Fyrtur og Kadrilj, er utsatt. Selskapet har funnet en mulighet for å forbedre funksjonaliteten, spesielt med hensyn til kombinasjonen av flere rullegardiner og enklere bruk. Det forventes mer informasjon om den nye lanseringsplanen i den kommende uken.

Selv om det kan være nødvendig å vente litt lenger for å skaffe seg Ikeas smarte rullegardiner, er det verdt å merke seg at selskapet nylig har gjort deres ettertraktede smartkontakt, Trådfri-adapteren, tilgjengelig i butikker i Norge.

Elektriske rullegardiner - IKEA
Bildekilde: www.ikea.com