"Ingen" har tro på Zuckerbergs Metaverse

84

Kritikk fra bransjeledere og eksperter har ført til stor skepsis rundt Zuckerbergs Metaverse. Les mer om begrenset nytteverdi, økonomiske utfordringer og suksesspotensialet til satsningen. (Kilde: The Verge)

Xbox-sjefen: - Som et dårlig videospill.

Helt siden Mark Zuckerberg byttet navn på selskapet sitt til Meta, har han satset beinhardt på sitt «Metaverse» og VR-appen Horizon Worlds. Horizon Worlds er deres vindu inn i «metaverset», hvor du skal kunne møte andre virtuelle avatarer, ha møter, spille, leke og ha det gøy.

Men responsen til både Metaverse og Horizon Worlds har vært lunken, melder The Verge.

Internett latterliggjør Mark Zuckerberg etter denne metaverse-selfien
Bildekilde: www.aftenposten.no

Kritikk fra bransjeledere

Blant kritikerne til Zuckerbergs storsatsning er Xbox-sjefen Phil Spencer. På spørsmål om hva han syns om Metaverse beskriver han satsingen som «et dårlig videospill».

Spencer forklarer at han ser begrenset nytteverdi i å bygge et metaverse som ser ut som et møterom. Han mener at videospill allerede fungerer bra og at det å koble disse opplevelsene sammen i en metaverse ikke er like interessant for spillutviklere som for eksempel sport eller motebransjen.

Palmer Luckey, tidligere eier av Oculus som ble solgt til Facebook, deler også skepsisen til Metaverse. Han påpeker at Metaverse virker som et byggeprosjekt for Zuckerberg, der han investerer mye penger i noe han selv ønsker, men som kanskje ikke resten av verden ser verdien av.

Apple sin markedssjef Greg Joswiak er også svært uinteressert i Metaverse. Han uttrykker at han aldri vil bruke ordet "Metaverse" og viser dermed sin manglende tro på konseptet.

Xbox-sjefen: – Metaverse er et dårlig laget dataspill - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Økonomiske utfordringer og fremtidsutsikter

IT-gründer og daglig leder for byrået Journey Agency, Erling Løken Andersen, har troen på at metaverse er en del av fremtiden, men han tror ikke Facebook sitt metaverse er del av den. Han påpeker at de prosjekterte utgiftene på 70 milliarder dollar frem til 2026 er en stor utfordring.

Ifølge Andersen er hovedproblemet at Meta må investere enorme summer i en teknologi som ikke eksisterer fullt ut i dag. Han tviler på om man kan bruke metaverse komfortabelt i flere timer i løpet av en arbeidsdag eller sosial kveld.

Andersen tror at de høye investeringskostnadene vil gjøre veien til lønnsomhet for lang og at Meta kan gå tom for penger. Han spekulerer i at det kan bli et press på Zuckerberg og Meta om å redusere satsingen på Metaverse og gå tilbake til den gamle forretningsmodellen. Dette kan innebære et Metaverse på sparebluss hvor man forsøker å nå de samme målene, men på et annet budsjett. Han sammenligner dette med Schibsted, et holding-selskap som er inne i mange medievirksomheter.

Samlet sett er det stor skepsis blant bransjeledere og eksperter når det gjelder Zuckerbergs Metaverse. Kritikken går på begrenset nytteverdi, økonomiske utfordringer og tvil om verdien og suksessen til satsningen. Tiden vil vise om Metaverse blir en realitet eller om det ender opp som en flopp.

(Kilde: The Verge)

Se også

Videoer

Skin Burns A LOT Faster Than You Think...

World's Smartest Man On The Multiverse Theory

RB Battles Championship Season 3 Trailer (Roblox Battles)

CAMPING in the RAIN - Perfect COSY Air TENT - Dog

The Future of VR and Games

Chris Langan: IQ, Free Will, Psychedelics, CTMU, & God

I cried when WE WON A BLOXY!

I made a big mistake in roblox