Instagram tatt på fersken av Apple

124

Les om programvarefeilen som skapte bekymring blant Instagram-brukere når de oppdaget en synlig grønn sirkel på iOS 14-betaen. Instagram forsikrer at dette er en feil som vil bli rettet opp, og at personvern ikke er brutt.

En liten programvarefeil som skaper bekymring

I midten av juli ble Instagram tatt på fersken av Apples nyeste iOS-oppdatering. Dette skjedde i forbindelse med testingen av iOS 14-betaen, som utviklere over hele verden bruker før operativsystemet slippes til alle brukere senere på høsten. En av de nye funksjonene i iOS 14 er å synliggjøre når en app bruker kameraet på mobilen, ved å vise en liten grønn sirkel i statusfeltet øverst på skjermen.

Brukere av Instagram opplevde at den lille grønne sirkelen dukket opp selv når de bare skrollet nedover i appen uten å bruke kameraet. Dette skapte bekymring og usikkerhet blant brukerne.

Instagram har imidlertid forsikret om at det som kunne virke som et alvorlig personvernsbrudd, faktisk kun er en liten programvarefeil som vil bli rettet opp så snart som mulig. Ifølge selskapet vises indikatoren feilaktig når man bytter mellom kameraet og en annen del av appen, og forblir synlig selv når kameraet ikke lenger er aktivt. De understreker at de ikke har tilgang til kameraet i disse tilfellene, og at innholdet ikke lagres på noe tidspunkt.

Det er forventet at feilen vil bli rettet opp før iOS 14 blir tilgjengelig for alle brukere senere i høst.

Apple dropper en av sine mest populære emojis :'( | Journalen
Bildekilde: journalen.oslomet.no

Andre apper avslørt for dårlig oppførsel

Denne programvarefeilen i Instagram er ikke den eneste dårlige oppførselen som er blitt avslørt av Apples iOS 14-beta. Andre apper, som TikTok, LinkedIn og Reddit, har også blitt avslørt for å ha tilgang til brukeres utklippsbord. Dette betyr at de kunne se innholdet som var kopiert og klippet ut fra andre apper. Etter at dette ble oppdaget, har alle tre selskapene lovet å fjerne denne funksjonaliteten i en fremtidig oppdatering.

Фейковый аккаунт главы Apple Тима Кука появился в Instagram и привлек  внимание руководства
Bildekilde: bizmedia.kz

Pinlig teknologisk tabbe

En nylig hendelse illustrerer viktigheten av å være oppmerksom på de ulike funksjonene på smarttelefonene vi bruker. Serena Kerrigan, kjent fra realityserien "Siesta Key", delte en video på TikTok der hun viste frem en pinlig teknologisk tabbe. En mann hun datet skulle sende henne et bilde fra hotellrommet sitt, men ved et uhell sendte han et livebilde.

Apple tilbyr iPhone-brukere muligheten til å ta livebilder, der bildet lagres som en kort video med 1,5 sekunder før og etter at bildet blir tatt. For å se dette livebildet, holder brukeren nede bildet for å se bevegelsen og høre lyden som ble fanget opp.

I dette tilfellet avslørte livebildet mer enn det mannen hadde tenkt. Bildet viste nemlig en annen kvinne som hoppet på sengen. Den pinlige situasjonen ble delt av Serena Kerrigan på TikTok, og videoen har fått stor oppmerksomhet og spredning på sosiale medier.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 22:00 48
Når kommer neste Xbox?
Nyheter 08.05.2024, 20:18 12
Kommer Pixel Watch til Norge?
Nyheter 10.01.2024, 12:52 58
Hvilke Iphoner får iOS 17?

Tupi Saravia og det falske livet på Instagram

En annen oppsiktsvekkende hendelse avslørte falske bilder på Instagram. Den argentinske influenseren Martina "Tupi" Saravia har en Instagram-profil der hun deler bilder fra eksotiske reisemål med sine nesten 300 000 følgere. Men virkeligheten er ikke helt slik som den fremstår på Saravias profil.

På Twitter ble Saravias bilder lagt merke til etter at en bruker oppdaget at hun brukte de samme skyene på ulike destinasjoner. Dette skapte en bølge av kritikk mot influenseren, som ble beskyldt for å manipulere bildene sine og skape et falskt bilde av virkeligheten.

Saravia innrømmet senere at hun hadde redigert bildene sine og forstod ikke hvorfor kritikken var så stor. Hun mente at hun alltid hadde vært åpen om at hun redigerte bildene sine.

Disse hendelsene viser hvor viktig det er å være oppmerksom på personvern og ærlighet når vi bruker sosiale medier og deler innhold. Det er viktig å være bevisst på hvordan apper og plattformer håndterer personlig informasjon og sørge for at vårt digitale liv er i samsvar med våre verdier og forventninger.

Apple removes ad-free Instagram client from App Store following complaints  from Meta - Neowin
Bildekilde: www.neowin.net