iPhone 13 og 14 får støtte for ny trådløs lading

43

Les om den kommende oppdateringen iOS 17.2 som gir iPhone 13 og 14 støtte for den nyeste Qi2-standarden for trådløs lading. Oppnå 15 watt ladeeffekt med Qi2-ladere.

iOS 17 inneholder oppdateringer for Telefon, Meldinger og FaceTime med nye måter du kan uttrykke deg på når du kommuniserer. Ventemodus er en helt ny fullskjermfunksjon med lettlest informasjon designet for å være synlig på avstand når du snur iPhone på siden mens den lader. AirDrop gjør det enklere å dele med og koble til andre som er i nærheten – nå med NameDrop for deling av kontakter. Nye tastaturfunksjoner gjør det enklere og raskere enn noen gang å skrive inn tekst. iOS 17 inneholder også oppdateringer for widgeter, Safari, Musikk, AirPlay og annet.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvare­oppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 17.2 bringer med seg 15 W trådløs lading for iPhone - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Trådløs lading på iPhone 13 og 14

Med den kommende oppdateringen iOS 17.2 vil alle iPhone 13- og 14-modeller få støtte for den nyeste Qi2-standarden for trådløs lading. Dette opplyser 9to5Mac, som har gjennomgått den siste versjonen av oppdateringen kalt Release Candidate (RC).

I dag kan du oppnå opptil 15 watt trådløs lading på iPhone 13 og nyere ved hjelp av ladere som støtter Apples Magsafe-standard. Disse ladene er imidlertid ofte dyrere på grunn av Apples lisensieringspremie. Hvis du har brukt Qi-ladere uten Magsafe-sertifisering, har du kun fått en ladeeffekt på 7,5 watt.

Med Qi2-støtte vil det være mulig for Qi2-ladere å gi 15 watt til iPhone 13 og 14. Selv om Apple ikke har bekreftet om iPhone 13 og 14 vil støtte denne maksimale ladeeffekten, er det forventet at de vil gjøre det, da iPhone 15-serien allerede har støtte for Qi2 med 15 watt.

Den nye Qi2-standarden introduserer også magnetisk feste for telefonen ved hjelp av Apples MagSafe-løsning. Det er også forventet at fremtidige oppdateringer vil øke ladeeffekten betydelig, ifølge Wireless Power Consortium, organisasjonen bak Qi-standarden.

iPhone 14 Pro Max 256 GB Sølv - Infografikk | Norges beste på Apple-B2B
Bildekilde: infografikk.no

Andre ladestandarder og iOS 17.2-funksjoner

Noen mobilprodusenter, som OnePlus og Oppo, har utviklet sine egne varianter av Qi-standarden med høyere ladeeffekt. For å oppnå høy effekt må imidlertid både telefonen og laderen støtte samme løsning.

Sammen med Qi-oppgraderingen vil iOS 17.2 også introdusere flere nye funksjoner. Under tidligere iPhone-lanseringer har Apple vist frem dagbokappen Journal og muligheten til å ta opp såkalt "spatial video" for visning på Apples AR/VR-hodesett Vision Pro.

En annen ny funksjon i iOS 17.2 er muligheten til å definere at action-knappen på iPhone 15 Pro og Pro Max skal brukes til å oversette fraser. Videre vil Siri kunne logge og gi tilgang til helsedata fra telefonen, noe som tidligere ikke var mulig.

Det forventes at iOS 17.2 vil bli tilgjengelig for alle brukere i løpet av neste uke.

Historie med trådløs lading på iPhone

iPhone 8 og 8 Plus, som ble lansert i 2017, introduserte støtte for QI-lading, i tillegg til forbedret skjerm og kamera. Samtidig ble også iPhone X lansert, som var den første modellen hvor hjemknappen ble erstattet med ansiktsgjenkjennelsessystemet Face ID. I september 2018 lanserte Apple oppdaterte versjoner av iPhone X, kalt iPhone Xs og Xs Max, samt iPhone Xr, som var en lavkostversjon tilgjengelig i flere farger.

iPhone 14 Pro – 5G smarttelefon 128GB Mørk Lilla - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

iPhone 8 og 8 Plus ble lansert i 2017 og la til støtte for QI-lading, forbedret skjerm og kamera. Sammen med iPhone 8 og 8 Plus ble også iPhone X lansert, den første hvor hjemknappen er erstattet med ansiktsgjenkjennelsessystemet kalt Face ID. September 2018 Apple lanserte igjen en oppdatert versjon av iPhone X, kalt iPhone Xs og Xs Max. Samtidig ble iPhone Xr lansert, også denne en lavkostversjon som også er tilgjengelig i flere farger.

Folk spør også

Hva er forskjellen på iPhone 14 og 13?

Begge modellene har med samme A15 Bionic-brikke som iPhone 13, men i iPhone 14 har man lst opp en ekstra grafikkjerne. Det betyr at den har litt bedre ytelse i spill og apper nr det kommer til bildebehandling og fotoredigering, enn iPhone 13 har. Minnet til Apples nyeste mobiltelefoner er ogs noe bedre.


Hvilke iPhone støtter trådløs lading?

Du trenger en iPhone 8 eller nyere. iPhonen har trdls lading integrert, slik at du kan lade enkelt og intuitivt. iPhonen fungerer med Qi-sertifiserte ladere som finnes som tilbehr og i biler, p kafeer, p hoteller, p flyplasser og i mbler.


Hvordan lade iPhone 14 trådløst?

Lad batteriet Se Strmforsyningsenheter for iPhone. Legg iPhone med forsiden opp p en MagSafe-lader eller MagSafe Duo-lader (koblet til en 20-watts USB-C-strmforsyningsenhet fra Apple eller annen kompatibel strmforsyningsenhet) eller p en Qi-godkjent lader.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvilke iPhone støtter MagSafe?

MagSafe-laderen er laget for rask og effektiv lading av iPhone 15-modeller, iPhone 14-modeller, iPhone 13-modeller, iPhone 12-modeller og MagSafe-tilbehr fra Apple.

Fullstendig svar på support.apple.com


Videoer

Easiest iPhone Glass Fix – WITH LASERS (Not clickbait)

iPhone 13 Pro Trådløs Magsafe Biloplader Blitzwolf BW-CW4 & Joyroom iPhone 13 Magsafe Cover

Dette SKAL du se, før du køber iPhone 15 🇩🇰 dansk test | ANMELDELSE

iPhone 13 and MOUS. A match made in HEAVEN!

iPhone 15 Pro Review vs 14 Pro vs 13 Pro - Not worth the upgrade if... 🤔

iPhone 15 - Alt som er nytt📱 Så du prisen på iPhone 15 Pro Max?

KØB IKKE iPhone 13 Pro Max, før du har set dette!

iPhone 15 & 15 Pro! Gennemgår ALT det nye fra Apple!