Lekket: Nå vet vi alt om Nvidias neste grafikkort

31

Les om lekket informasjon om Nvidias kommende grafikkort i RTX 20-serien, inkludert spesifikasjonene og forventet pris for RTX 2060. Utforsk den avanserte teknologien og mulighetene for strålesporing og DLSS-utjevning. Få en forsmak på den nye æraen for 3D-grafikk med Nvidia RTX-kort.

Som mange andre selskaper planlegger også Nvidia en pressekonferanse når elektronikkmessen CES går av stabelen i Las Vegas neste uke. Nå vet vi imidlertid hva selskapet vil bruke noe av scenetiden sin på, for et uannonsert grafikkort i RTX 20-serien har lekket med både bilder og spesifikasjoner.

RTX 2060 - Et kraftig grafikkort til mellomklassen

Ifølge Videocardz, som skal ha fått tak i spesifikasjonene rett fra Nvidias egen veiledning, vil RTX 2060 yte på nivå med dagens GTX 1070 Ti. Dette blir dermed et kort myntet på deg med Full HD-skjerm, evt. en skjerm med 1440p-oppløsning.

Det nye kortet skal vises under Nvidias pressekonferanse 7. januar, og blir angivelig tilgjengelig i butikk bare noen dager senere, den 15. januar. Prisen vil starte på 350 dollar, både for Nvidias Founders Edition og tredjepartsmodeller. Den norske prisen bør dermed legge seg på omtrent 4000 kroner (avgifter og norske forhold tatt i betraktning).

RTX 2060 med avansert teknologi

Det var lenge stor usikkerhet om Nvidia ville utstyre RTX-seriens mellomklassekort med RT- og Tensor-kjernene til de kraftigste modellene i serien. Lekkasjene bekrefter imidlertid at RTX 2060 har nøyaktig samme teknologi på innsiden som storebrødrene.

Men selv om RTX 2060 altså blir i stand til å bruke både teknikker som strålesporing og DLSS-utjevning vil den utvilsomt gjøre dette dårligere enn de mer kostbare alternativene. Likevel skal Nvidias egne målinger i Full HD-oppløsning vise at kortet yter omtrent 65 FPS når strålesporing er aktivert i Battlefield V, kontra 90 FPS når teknologien er avslått.

Lekkasjene fra Nvidia røper dessuten mer enn bare kortet som er på vei, for i manualen for testere skal det også finnes bevis for at Battlefield V får støtte for DLSS-utjevning, noe spillet ikke skilter med i dag. Med DLSS aktivert samtidig som strålesporing oppnår RTX 2060 en bildeflyt på omtrent 88 FPS. Dersom målingene og informasjonen stemmer betyr dette at RTX 2060 nesten ikke taper ytelse ved strålesporing når vanlig kantutjevning erstattes av DLSS, som altså kun er tilgjengelig på RTX-kort med Tensor-kjerner.

En ny æra for 3D-grafikk med Nvidias RTX-kort

Med RTX-kortene åpner Nvidia en ny æra for 3D-grafikk. Den nye RTX-serien er bygget rundt en ny arkitektur kalt Turing, som er etterfølgeren til Nvidias to år gamle Pascal-arkitektur som driver dagens GTX 10-serie.

GTX 10- og RTX 20-serien vil sameksistere en stund der sistnevnte blir alene om å støtte strålesporing, eller ray tracing, som bringer usett realisme til spillene som støtter det. RTX-serien er imidlertid langt dyrere enn GTX-serien den avløser, med priser som strekker seg fra 6400 kroner for RTX 2070, 8300 kroner for RTX 2080 og opptil 11 500 kroner for toppkortet RTX 2080 Ti.

Den nye Turing-arkitekturen har flere maskinvarebaserte akseleratorer og benytter en hybrid-renderingmodell som kombinerer strålesporing i sanntid, rasterering, kunstig intelligens og simulering. Dette gir RTX-kortene muligheten til å levere økt realisme og filmaktige opplevelser i spill.

Oppdatert informasjon om RTX 4070 Super og RTX 4080 Super

I tillegg til lekkasjer om RTX 2060 har det også kommet oppdatert informasjon om Nvidias kommende RTX 40-serie Super-kort. RTX 4070 Ti Super vil utstyres med 16GB GDDR6X RAM og få 8449 CUDA-kjerner. RTX 4080 Super vil ha 12GB RAM og 7168 CUDA-kjerner. TDP-en for RTX 4080 Super er økt til 225W sammenlignet med 200W for forgjengeren.

Prisene for RTX-kortene kan variere, men RTX 4070 forventes å koste rundt 7000 kroner, mens RTX 4070 Super kan bli priset tilsvarende. Det gjenstår å se hvordan ytelsen og nytteverdien til de nye kortene vil være, og dette vil bli avklart når testresultatene foreligger.

OPPDATERT: Skal du handle skjermkort neste år? - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Videoer

How To Farm Chia w/ Madmax Gigahorse and Chia GPU Plotter in Windows - Chia Farming Guides 2023

Chia GPU Plotting on the Dell T7910 - Up to 100TiB a day with 4 GPUs

Fixing a Viewer's BROKEN Gaming PC? - Fix or Flop S1:E20

Chia GPU Plotting Farming Budget z420 Hardware, Benchmarks, Budget, Analysis and SHEET!

MacBook Pro 2011: How to Fix the Defective GPU and Install Monterey

ComfyUI Tutorial - How to Install ComfyUI on Windows, RunPod & Google Colab | Stable Diffusion SDXL

Icarus Week 77 Update! 2 NEW Creatures, Optimizations, AMD Fire Work Around, 15 Talent Points & More

US30 Live Trading Session - Funded Account Challenge