Musk brukte griser i «Neuralink»-presentasjon

80

Les om Elon Musk og Neuralink sin presentasjon hvor de brukte griser. Neuralink jobber med å lage grensesnitt som knytter en datamaskin direkte til hjernen. Utforsk potensialet og utfordringene med denne teknologien.

Bakgrunn

Elon Musk og Neuralink er blant flere bedrifter over hele verden som jobber for å lage grensesnitt som knytter en datamaskin direkte til hjernen din. Målet er å oppnå et fullstendig grensesnitt mellom menneske og maskin, slik at man kan koble seg direkte til kunstig intelligens. Neuralink er nå klar til å starte kliniske tester på mennesker etter å ha tidligere demonstrert chipens evne til å koble seg til en makakeape og en gris.

Er Neuralink og Elon Musk klare til å koble mennesker direkte til AI? - Jan  Sollid Storehaug
Bildekilde: storehaug.no

Kortsiktige mål

Musks kortsiktige mål med implantatene med kunstig intelligens er å gjøre det mulig for mennesker med lammelser å kunne bruke en smarttelefon ved hjelp av tankene, raskere enn noen som bruker tomler. Dette vil gi personer med lammelser tilbake kontrollen over kroppsdeler eller muligheten til å styre mekaniske proteser. I tillegg vil personer med nevrodegenerative sykdommer som ALS eller Parkinsons kunne dra nytte av forbedret kommunikasjon og kontroll av kroppen.

Elon Musk vil endre verden med «Neuralink» – se den ferske  presentasjonsvideoen - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Teknologiens potensial

Dette direkte hjerne-datamaskin-grensesnittet (BCI) vil revolusjonere læring ved å gjøre det mulig å laste ned informasjon direkte inn i hjernen, i stedet for å bruke timer på å studere. Mulighetene for slik teknologi er enorme, da den vil gi mennesker evnen til å kontrollere maskiner, få tilgang til informasjon og kommunisere med hverandre uten bruk av eksterne enheter eller fysisk inndata.

Utfordringer og bekymringer

Selv om Neuralinks teknologi har utrolig potensial, er det ikke uten utfordringer. Et av de største hinderne er selve inngrepet med dagens teknologi, hvor elektroder må implanteres direkte i hjernen. Dette reiser bekymringer om sikkerheten til slike implantater, samt etiske spørsmål knyttet til potensielt misbruk eller misbruk av teknologien. Det er også spørsmål om hvordan hjernen vil tilpasse seg elektrodene og om hjernens plastisitet kan utnyttes for å optimalisere grensesnittet.

Elon Musk presenterer gris med datachip i hjernen - steigan.no
Bildekilde: steigan.no

I en nylig demonstrasjon av Neuralink presenterte Elon Musk teknologien og hadde med seg tre griser, hvorav en av dem, Gertrude, hadde hatt implantatet i to måneder. Musk omtalte teknologien som en «fitbit i skallen» og viste publikum nervesignaler fra grisen. Demonstrasjonen bidro imidlertid ikke med mye ny informasjon og ble ansett som lite revolusjonerende av noen eksperter.

Elon Musk presented a new NEURALINK CHIP |2020| (in Russian) - YouTube
Bildekilde: www.youtube.com

Fremtidige planer

Musk håper å få operert inn «Neuralinken» på et menneske før utgangen av året. Chipen er ikke større enn en større mynt og kan lades trådløst med en ekstern lader. Imidlertid har Neuralink ennå ikke fått tillatelse fra USAs Food and Drug Administration (FDA) til å selge produktet, da det overvåker medisinske produkter.

Konklusjon

Neuralink representerer et spennende skritt i retning av å koble mennesker og maskiner direkte gjennom hjerne-datamaskin-grensesnittet. Mulighetene for teknologien er enorme, med potensial til å hjelpe mennesker med lammelser, nevrodegenerative sykdommer og forbedre vår evne til å lære. Imidlertid er det viktige utfordringer knyttet til sikkerhet, etikk og tilpasning av implantatene i hjernen. Det gjenstår å se hvordan Neuralink vil fortsette å utvikle teknologien og håndtere disse utfordringene for å realisere sitt visjonære mål.

Er Neuralink og Elon Musk klare til å koble mennesker direkte til AI? - Jan  Sollid Storehaug
Bildekilde: storehaug.no

Folk spør også

Hvem har Elon Musk barn med?

Se ogs: Grimes forklarer navnet Exa Dark Siderl Det ble tilsynelatende slutt i 2021, kort tid fr Elon Musk fikk barn med tech-finanskvinnen Shivon Zilis, som jobber med kunstig intelligens. I november 2021 fikk Elon og Shivon tvillingene Strider og Azure.

Fullstendig svar på 730.no


Hva begynte Elon Musk med?

Musk begynte p doktorgraden ved Stanford, men hoppet av etter to dager for drive forretning p internett. Han begynte med katalogtjenesten Zip2 og banktjenesten X.net, som sammensltt ble til PayPal. Sammen med broren Kimbal solgte han Zip2 til Compaq for 307 millioner dollar i 1999.


Videoer

you've been LIED to about ChatGPT

Noam Chomsky: Terence McKenna, Sam Harris, Kierkegaard

Richard Haier: Nevrovitenskap om IQ og intelligens

Chris Langan: IQ, fri vilje, psykedelika, CTMU og Gud

Как Живет Илон Маск И Сколько Зарабатывает Создатель Tesla И Spacex

JEFF BEZOS VS ELON MUSK

Anthony Metivier: Øk IQ og minnetriks

The Light Gate welcomes, Earl Grey, (aka: Earl Grey Anderson.) August 14th, 2023 -UFOs