Statens vegvesen lanserer gratis sjekk av andres kjøretøy

39

Statens vegvesen har lansert nye selvbetjeningsløsninger som gir deg muligheten til å sjekke opplysninger om kjøretøy og eiere uten kostnad. Den nye tjenesten "Sjekk andres kjøretøy" gir deg gratis tilgang til viktig informasjon og gir deg muligheten til å kontakte riktig person ved feilparkering eller andre situasjoner. Med de nye selvbetjeningsløsningene kan du enkelt få oversikt over kjøretøy og gjøre informerte valg.

Statens vegvesen har lansert nye selvbetjeningsløsninger som gir deg muligheten til å sjekke opplysninger om kjøretøy og eiere uten kostnad. Tidligere var det nødvendig å benytte en betalt SMS-tjeneste for å finne ut hvem som eier et bestemt kjøretøy. Med de to nye tjenestene "Finn kjøretøyets eier" og "Sjekk andres kjøretøy" kan du nå enkelt finne kjøretøyinformasjon og se hvilke kjøretøy en privatperson eller bedrift eier.

Hvem eier bilen? Sjekk registreringsnummer gratis | NAF
Bildekilde: www.naf.no

Enklere kontakt

Den nye tjenesten gir deg muligheten til raskt å finne ut hvem du skal kontakte dersom du irriterer deg over en feilparkert bil. Ved å logge deg inn på Din side på vegvesen.no kan du få opplysninger om eierens navn, adresse og eventuelle medeiere. I tillegg vil det etter høsten bli mulig å få tilgang til hele eierhistorikken for et gitt kjøretøy.

Ny selvbetjeningsløsning: Nå kan du sjekke hvem som eier en bestemt bil
Bildekilde: www.tv2.no

Mer informasjon tilgjengelig

I tillegg til eieropplysninger, kan du også få tilgang til andre relevante opplysninger om kjøretøyet. Tjenesten gir deg blant annet informasjon om mål, vekt, motor, utslipp og registreringsdata. Du kan også se datoer for siste og neste EU-kontroll, samt kjøretøyets kilometerstand som vanligvis rapporteres inn i forbindelse med EU-kontroll.

Se også

Nyheter 11.01.2024, 09:30 65
Er roaming gratis?
Nyheter 10.01.2024, 09:52 60
Kommer PS5 før jul?

Beskyttelse av personvern

Statens vegvesen har fjernet opplysninger om kilometerstand fra de åpne dataene for å beskytte personvernet. Selv om informasjonen om kilometerstand er etterspurt, betraktes den som personopplysninger og Datatilsynet har vurdert at slike data ikke bør være åpent tilgjengelig. Du kan imidlertid fortsatt få tilgang til kjøretøyets kilometerstand ved å bruke den nye tjenesten på Din side på vegvesen.no.

Det norske systemet for elektronisk betaling av bompenger, AutoPASS, eies av Statens vegvesen. Alle bomstasjonene i Norge er nå automatiske, og med AutoPASS-brikken kan bilister passere bomstasjoner uten å stoppe. Systemet bruker elektroniske radiosendere og -mottakere for å muliggjøre en sømløs betaling.

Statens vegvesen har gjort det enklere og mer tilgjengelig for privatpersoner og bedrifter å sjekke opplysninger om kjøretøy og eiere. Den nye tjenesten "Sjekk andres kjøretøy" gir deg gratis tilgang til viktig informasjon og gir deg muligheten til å kontakte riktig person ved feilparkering eller andre situasjoner. Samtidig har Statens vegvesen ivaretatt personvernet ved å fjerne opplysninger om kilometerstand fra de åpne dataene. Med de nye selvbetjeningsløsningene kan du enkelt få oversikt over kjøretøy og gjøre informerte valg.

Finn kjøretøyets eier | Statens vegvesen
Bildekilde: www.vegvesen.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Nå kan du sjekke andres kjøretøy gratis. Det norske systemet for elektronisk betaling av bompenger heter AutoPASS og eies av Statens vegvesen. Alle bomstasjonene i Norge er nå automatiske. Den siste manuelle bomstasjonen var ved Atlanterhavstunnelen, som ble avviklet 2. juli 2020. Med AutoPASS-brikke kan bilister passere bomstasjoner uten å stoppe. Systemet bruker elektroniske radiosendere og -mottakere som opererer på 5,8 GHz (MD5885). EasyGo-brikker kan frem til mars 2022 også brukes i norske bomstasjoner. Statens vegvesen trådte i desember 2021 ut av EasyGo med en overgangsperiode til 31.03.2022. Utstedere må bli EETS-godkjent og søke den enkelte operatør om å bli godkjent utsteder, for at brikken skal fungere der etter overgangsperioden.

Folk spør også

Hvordan finne ut om en person har bil?

Finn eier p SMS Skriv REGNR i meldingsfeltet.Legg inn et mellomrom.Skriv registreringsnummeret eller det personlige bilskiltet p kjretyet du nsker informasjon om, for eksempel AB12345.Send meldingen til 2282 (det koster 3 kr.)Vent p svar.

Fullstendig svar på www.vegvesen.no


Hvordan sjekke bilnummer gratis?

N kan du selv logge deg inn p Din side p vegvesen.no og finne opplysninger om kjrety og eiere, og det uten at det koster deg noe.


Kan man sjekke hvor mange biler man har eid?

Tjenesten finner du ved logge deg inn p vegvesen.no/dinside, og der kan du ske opp alle registrerte kjrety. For f opp eier og eierhistorikk p et kjrety, m du legge inn registreringsnummeret. For ske opp kjrety knyttet til en person, m du ha vedkommende sitt fdselsnummer.

Fullstendig svar på www.vegvesen.no


Hvem eier bilen NAF?

Sjekk antall eiere Bilens eierhistorikk og annen viktig informasjon om kjretyet, kan du f opplyst ved ringe Statens vegvesen p 02030. Kjretyopplysninger kan du ogs finne her.

Fullstendig svar på www.naf.no


Videoer

Alle mot En

Breivik ble avbrutt av dommer

Kolonial.no | Hopp over butikken | Det er ikke lørdag i dag

Møt tidenes mest ufreshe pølseselger

Peppa gris Norsk Dub #2 {16+}

Krem Nasjonal: Verdens mest irriterende jente

P3-Silje kliner til med Katrine Moholt: – Heftig jentekyss!

Staysman & Lazz - En godt stekt pizza