Nå kommer både eSIM og Galaxy Watch

Les om lanseringen av Galaxy Watch og den nye eSIM-teknologien. Opplev friheten ved å bruke klokken uten å være avhengig av telefonen. Finn ut mer her.

Når alt er på plass, vil man ikke lenger trenge å bytte ut SIM-kortet. Siden alt skjer over internett, blir det snart slutt på å finne frem en liten pinne for å få opp SIM-skuffen og fikle med å få satt inn SIM-kortet.

Chippen, som sitter på det fysiske SIM-kortet, er nå bygd inn i produktet du kjøper. Kjekt, ikke sant? Da slipper man å vente på posten for å få SIM-kortet. Når man kan laste ned og installere abonnementet rett på mobilen. Nesten litt som en app. Nå kommer både eSIM og Galaxy Watch.

esim | Samsung Norge
Bildekilde: www.samsung.com

Galaxy Watch - Smartklokken med lang batteritid og innebygget mobilnett

I dag lanserte Samsung sin Galaxy Watch her i Brooklyn i New York. Det mest spektakulære med den er at Samsung skryter av fire dagers batteritid ved aktiv bruk. Det nest mest spektakulære er at vi endelig ser ut til å ha fått et hint om når e-SIM endelig blir innført i Norge.

Er du ikke så veldig aktiv bruker av smartklokken du har på armen, skal Galaxy Watch kunne klare seg opp til én uke på hver lading. Det er imponerende for en liten dings som dette. Apple oppgir fortsatt kun ett døgns batteritid for sin smartklokke, selv om brukere av de siste par utgavene nok kan skrive under på at også den kan strekkes litt om den ikke brukes aktivt. Avstanden er uansett enorm til det Samsung sier deres kan.

Galaxy Watch blir tilgjengelig med 42 og 46 millimeter store hus.

Når du glemmer, eller legger, igjen telefonen din hjemme, kan klokken bytte over til mobilnettet for å håndtere samtaler og nettilknytning selv. Da varer ikke batteriet spesielt lenge lenger, men så er også dette mer en funksjon som er kjekk å ha i visse og ofte kortvarige situasjoner.

For eksempel er det greit å aktivere mobilnettet for en par timers joggetur i marka, hvis du uansett vet at laderen er nær når du kommer hjem.

Innebygget e-SIM i Galaxy Watch

Noe av det mest spennende her er at klokka har innebygget e-SIM. Det betyr at når du skal koble den til mobilnettet trenger du ikke noe SIM-kort. Det sitter et bygget inn, så alt du trenger å gjøre er å koble det til operatøren du velger. Da vi testet en slik løsning første gang var det så enkelt som å lese av en QR-kode med kameraet på mobilen.

Dette er slett ikke nytt for Samsung, men på dette punktet tar vi oss friheten til å kalle norske operatører litt sidrumpa. Minus Telias underbruk OneCall som faktisk testet løsningen allerede for et par år siden - også den gang med en Samsung-klokke. Kudos til dem for det, men det er neppe en relativ småtass som OneCall som skal utgjøre hele salgsgrunnlaget for denne klokken.

Vi må anta at koreanerne vet noe vi foreløpig ikke vet om norske operatørers planer. For det er kun e-SIM-versjonen av klokka som kommer til Norge.

En litt kryptisk ting her er navnebyttet. Foruten den første smartklokken de lanserte, Galaxy Gear, har senere klokker gått under navnet Gear med ulike etternavn, som inneværende og svært gode Gear S3.

Byttet vekk fra Galaxy var logisk, siden 9. august avslørte Samsung blant annet sin nye klokke, Galaxy Watch.

esim | Samsung Norge
Bildekilde: www.samsung.com

Kan handles i morgen

Og salggsstart i Norge for klokka med LTE er førstkommende fredag:

“Fredag 28. september kommer Samsung Galaxy Watch til butikkene. En av de største nyhetene med Galaxy Watch er muligheten for eSIM som gjør at du kan bruke smartklokken til alt som krever internett uten å ha med deg telefonen. Klokken kommer i tre forskjellige design og er kompatibel med både Android- og iOS-mobiler*.”

– Med Galaxy Watch har vi tatt det neste steget i utviklingen av eSIM, gjennom et bredt samarbeid med norske operatører. Klokkene kommer med en rekke nye funksjoner og stilfullt design i rustfritt stål, der du kan velge mellom ulike remmer som matcher din personlige stil, sier Øyvind Åsen, salgssjef for wearables i Samsung Norge.

Priser

Samsung Galaxy Watch (Bluetooth + LTE) har en veiledende pris på 3 990 kroner for Silver i 46 mm og 3 790 kroner for Midnight Black og Rose Gold i 42 mm.

Om eSIM-støtte

Telenor har støtte for eSIM i Galaxy Watch fra i morgen av, mens Telia har støttet allerede nå.

“Selv om din operatør ikke støtter eSIM ennå, kan du fortsatt benytte din Galaxy Watch med alle andre funksjoner. I Norge støtter Telia og Telenor eSIM med Galaxy Watch. Så snart din operatør støtter eSIM er det enkelt å aktivere dette via operatøren. For å holde oversikt over når din operatør er klar for eSIM, gå til Samsungs hjemmeside under Galaxy Watch – og registrer deg for å bli kontaktet når det er klart.

*Kompatibel med Android 4.4 og nyere med 1,5GB RAM eller mer, iOS 9.0 eller nyere.

https://www.youtube.com/watch?v=ljfsNiVFm7s&list=PLhpbZcOKxtO30PotFNTR68JRho0wSKK9Q

Se også

Nyheter 13.02.2024, 03:24 51
Når kom Snapchat?

Dette sier Samsung

Vær pålogget med eSIM

Galaxy Watch kommer med eSIM, som er et elektronisk SIM-kort innebygd i klokken. Det fungerer på samme måte som et tradisjonelt SIM-kort, bare at det ikke er nødvendig å sette inn et fysisk SIM-kort i produktet – kortet er innebygd og aktiveres digitalt. Om du er lenger enn to meter fra din mobil starter eSIM automatisk. Dermed går du ikke glipp av en viktig samtale selv om du ikke har mobilen med deg – enten du er på løpetur, ute med venner eller i et viktig møte.

Unik design med mange muligheter

Med Galaxy Watch kan du uttrykke din personlige stil. I motsetning til tidligere Gear-modeller finnes Galaxy Watch i to ulike størrelser i tre forskjellige design. Den kommer i fargene Midnight Black og Rose Gold i størrelsen 42mm og sølv i 46mm. Tilpass klokken ytterligere

esim | Samsung Norge
Bildekilde: www.samsung.com

Folk spør også

Har Samsung Galaxy Watch 4 eSIM?

Ja, Galaxy Watch sttter bde Bluetooth-oppkobling og 4G-oppkobling via eSIM. Hvis operatren ikke sttter eSIM per i dag, kan du i mellomtiden utnytte klokkens vrige funksjonalitet fullt ut.

Fullstendig svar på www.samsung.com


Hvilke klokker har eSIM?

Hvilke smartklokker sttter eSIM? Apple Watch S3.Apple Watch S4.Apple Watch S5.Apple Watch S6.Apple Watch S7.Apple Watch S8.Apple Watch S9.Apple Watch SE (2020)

Fullstendig svar på support.phonero.no


Hvordan aktivere man eSIM på Galaxy Watch?

Sett opp din Galaxy Watch med eSIM Bestill eSIM p Mine Sider eller i Mitt Telenor-appen. Du velger eSIM som SIM-kort nr du bestiller Tvilling p ditt abonnement. Nr eSIM er bestilt finner du QR-aktiveringskoden p Mine Sider eller i Mitt Telenor. Denne koden er ndvendig for aktivere eSIM.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Hvordan aktivere eSIM på smartklokke?

Slik aktiverer du eSIM G inn p Innstillinger gt; Mobilnett gt; Legg til eSIM og skann QR-koden med enheten.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Videoer

TEST: Samsung Galaxy Watch vs. Huawei Watch GT

THE RETURN OF THE ANUNNAKI... What will happen?

9 Things NOT to do in TURKIYE | Know This Before You Travel

Samsung Galaxy Watch

LW31 AGPTEK Smart Watch IP68: Things To Know Before Buy // For Android and iPhone

TICWATCH PRO 5 Review: The BEST Wear OS Watch Yet?! // A Complete Guide

TEST: Samsung Galaxy Watch vs. Huawei Watch GT

Essential Privacy: Mobile Phone & SIM Cards