Nå kommer nattmodus endelig til Mac

49

Oppdag den kommende nattmodusfunksjonen for Mac og iOS-enheter. Les om hvordan Night Shift reduserer blått lys og forbedrer søvnkvaliteten - 32Chip

Se hva din Mac og iPhone har i vente fra Apple fremover her.

Det har blitt helt vanlig at de tekniske dingsene våre i løpet av et år mottar oppdateringer som sørger for å gi dem bedre stabilitet, nye bruksområder eller nye funksjoner. Apples enheter er intet unntak, og nå kan MacRumors melde om hvilke funksjoner vi straks vil kunne laste ned til våre MacOS- eller iOS-enheter.

Night Shift-funksjonen kommer til Mac

For Mac har Apple akkurat lagt ut MacOS 10.12.4 for utprøving til alle som har meldt seg inn i det åpne testprogrammet deres. Det absolutt mest interessante i denne oppdateringen er at Night Shift-funksjonen, som vi kjenner igjen fra en tidligere iOS-oppdatering, kommer på plass for å også hjelpe Mac-brukere å få sove etter en lang dag med mye skjermtid.

Det er nemlig slik at det blå lyset, som det finnes mye av i moderne skjermer, undertrykker produksjonen av melatonin, eller søvnhormonet, i kroppen din.

I sammenligningen under kan du se et eksempel på hvordan lyset fra skjermen endres når MacRumors aktiverer Night Shift i MacOS 10.12.4.

Skjerm uten Night Shift Skjerm med Night Shift
Bilde før aktivert Night Shift Bilde etter aktivert Night Shift

Night Shift integreres med MacOS og sørger for å endre fargetemperaturen på skjermen slik at du ikke skal utsettes for så mye blått lys i timene frem mot leggetid.

Hvordan bruke Night Shift på Mac

Funksjonen kan aktiveres via valgpanelet for skjerm, og i funksjonen kan du selv definere når Night Shift skal være aktiv. Dersom du ikke har noen spesiell formening om når den burde brukes, kan du også velge at funksjonen skal aktiveres mellom solnedgang og soloppgang. Tidspunktet for dette finner funksjonen helt selv, ved hjelp av geolokalisering.

Du kan også velge å manuelt stille inn hvitbalanse, noe som er kjekt om du liker et litt varmere bilde uansett tid på døgnet.

Den nye Mac-oppdateringen anslås å bli sendt ut til alle MacOS-brukere en gang i mars eller april.

Night Shift-funksjonen kommer til iPhone og iPad

I den første åpent tilgjengelige iOS 10.3-oppdateringen for iPhone og iPad byr Apple på en rekke nyheter.

Ut over å rokke om på plasseringen av noen innstillinger og valg, blant annet for å lette tilgangen til iCloud-kontoen din, vil nok mange legge merke til at Apple i denne versjonen har gått over til et helt nytt filsystem (APFS - Apple File System) optimalisert for enheter med SSD-lagring.

En annen spennende funksjon som iOS 10.3 bringer med seg er Night Shift-modusen. Denne modusen gradvis justerer fargetemperaturen til skjermen din fra kaldt blått til det varmere basert på klokkeslett og hvor du befinner deg.

Studier viser at sterkt blått lys kan påvirke døgnrytmen og gjøre det vanskeligere å sovne. Night Shift bruker enhetens klokke og geografiske plassering til å fastslå når solen går ned der du befinner deg. Deretter endrer den automatisk fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret. Neste morgen går skjermen tilbake til de vanlige innstillingene.

Hvordan bruke Night Shift på iPhone eller iPad

For å konfigurere Night Shift på iPhone eller iPad, følg disse trinnene:

  1. Kontroller at enheten kjører iOS 10.3 eller nyere.
  2. Gå til Innstillinger og velg Skjerm og lysstyrke.
  3. Trykk på Night Shift.
  4. Fra dette punktet kan du opprette en tilpasset tidsplan for Night Shift, aktivere Night Shift automatisk fra solnedgang til soloppgang, eller slå Night Shift av eller på manuelt ved soloppgang eller et planlagt tidspunkt.
  5. Du kan også justere fargetemperaturen ved å gjøre den varmere eller kaldere når Night Shift er slått på. Varme fargetemperaturer viser mer gult og mindre blått.

Night Shift er en svært nyttig funksjon som Apple endelig har tatt med til Mac og iOS-enheter. Ved å redusere mengden blått lys vi utsettes for, kan Night Shift bidra til å forbedre søvnkvaliteten og redusere påvirkningen på døgnrytmen vår.

Kilder:

Apple-tjenester beriker menneskers liv gjennom hele året - Apple (NO)
Bildekilde: www.apple.com

Folk spør også

Hvordan slå av nattmodus på Mac?

Velg Apple-menyen gt; Systeminnstillinger p Macen, og klikk p Utseende i sidepanelet. (Du m kanskje rulle ned.) Velg Lyst, Mrkt eller Automatisk til hyre.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan unngå at skjermen slår seg av Mac?

Velg Apple-menyen gt; Systeminnstillinger p Macen, og klikk deretter p Strmsparing i sidepanelet. (Du m kanskje rulle ned.) Gjr ett av flgende: Forhindre at Macen automatisk gr i dvale nr skjermen er av: Sl p Forhindre automatisk dvale nr skjermen er av.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan få svart bakgrunn på Mac?

Aktivere mrk modus p macOS Klikk Apple-menyen verst til venstre.Velg Systeminnstillinger gt; utseende. ( i eldre versjoner av macOS velger du Systemvalg gt; Generelt)verst i dialogboksen kan du bytte utseendet p operativsystemet fra lys til mrk:

Fullstendig svar på support.microsoft.com


Hvor ofte bør man skru av mac?

Sl alltid av Macen fr du pner kabinettet for installere mer minne eller andre interne enheter. Det er ogs mulig at du m sl av maskinen fr du kobler til eller koble fra tilleggsutstyr. Hvis du er usikker, kan du lese i dokumentasjonen som fulgte med enheten.

Fullstendig svar på support.apple.com


Videoer

Car CAMPING in the RAIN - No TENT

Life In A Day 2010 Film

CAMPING in FREEZING Cold with Dog - Roof Tent

CAMPING in RAIN - Mountain - Roof Tent - Dog

CAMPING in RAIN - Tent - Dog - FIRE

My Vietnam life in one Moto Vlog (4k 60FPS) Ho Chi Minh City (Saigon) Vietnam

Baby Shark song used to torture prisoners!

STRANGE NEWS of the WEEK - 58 | Mysterious | Universe | UFOs | Paranormal