Nå skal Facebook vise musikkvideoer

48

Facebook har annonsert en ny funksjon som vil tillate brukere å se musikkvideoer direkte på plattformen. Denne nye funksjonen markerer et betydelig skritt for Facebook i retning av å bli en mer omfattende underholdningsplattform. Les mer om Facebooks avtaler med store plateselskaper og deres ambisjon om å bli en ledende plattform for musikkvideoer.

Facebook har annonsert en ny funksjon som vil tillate brukere å se musikkvideoer direkte på plattformen. Denne nye funksjonen markerer et betydelig skritt for Facebook i retning av å bli en mer omfattende underholdningsplattform.

Nå skal Facebook vise musikkvideoer - trdby.adressa.no
Bildekilde: trdby.adressa.no

Avtale med store plateselskap

Ifølge Bloomberg har Facebook inngått avtaler med de tre store plateselskapene om å vise musikkvideoer på sin videotjeneste, Facebook Watch. Dette kommer som en respons på den økende populariteten til musikkvideoer på plattformer som YouTube, spesielt under viruspandemien.

Facebook har fra før av avtaler om bruk av musikk i delte videoer, men nå blir det altså mulig å se dedikerte musikkvideoer på plattformen.

Nå skal Facebook vise musikkvideoer
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Eksklusive videoer og produksjonskostnader

Ifølge anonyme kilder hos Bloomberg ønsker Facebook å tilby eksklusive videoer på sin tjeneste, på samme måte som låter av og til slippes eksklusivt på andre strømmetjenester. I tillegg har Facebook tilbudt seg å dekke produksjonskostnadene for musikkvideoene.

Facebook Watch utfordrer YouTube og Twitch

Facebook Watch er relativt ny i nettbransjen, som domineres av Google (Alphabet) og Amazon med YouTube og Twitch. Men med inngåelsen av avtaler med store plateselskap styrker Facebook sin posisjon som en konkurrent i markedet.

Den nye funksjonen på Facebook vil gi brukerne muligheten til å oppdage, se og dele musikkvideoer fra et bredt utvalg av artister og sjangere. Dette vil gjøre det enklere for brukerne å få tilgang til musikkvideoer uten å forlate plattformen.

Facebook vil vite hva du ser på TV og hører av musikk - adressa.no
Bildekilde: www.adressa.no

Forbedret brukeropplevelse

Facebook vil også tilby en rekke funksjoner for å forbedre brukeropplevelsen. Dette inkluderer muligheten til å like, kommentere og dele musikkvideoer, samt opprette og følge spillelister. Brukerne vil også få anbefalinger og personlige spillelister for å oppdage ny musikk.

NRK Lydverket » Nå skal vi stå sammen
Bildekilde: arkiv.nrk.no

En ny kanal for artister og musikkdistributører

Med denne nye funksjonen styrker Facebook sin posisjon som en ledende plattform for musikk og underholdning. Det gir artister og musikkdistributører en ny kanal for å nå ut til et bredere publikum. Den økte tilgjengeligheten av musikkvideoer på Facebook vil bidra til å øke visningstallene og eksponeringen for musikkinnholdet.

Facebooks inngåelse av avtaler med store plateselskap, ønsket om eksklusive videoer og dekning av produksjonskostnader, samt forbedrede brukeropplevelser, er alle tegn på Facebooks ambisjon om å bli en ledende plattform for musikkvideoer.

Med stadig økende konkurranse om oppmerksomheten vår fra ulike digitale plattformer, er det spennende å se hvordan Facebook vil klare seg i kampen om musikkvideo-markedet.

Se også

Nyheter 04.05.2024, 16:52 17
Hvor mange PS5 er solgt?
Nyheter 13.02.2024, 03:58 68
Når kom Samsung Galaxy S9+?

Hva vil Wiki fortelle oss?

Facebook har annonsert en ny funksjon som vil tillate brukere å se musikkvideoer direkte på plattformen. Denne nye funksjonen markerer et betydelig skritt for Facebook i retning av å bli en mer omfattende underholdningsplattform.

Den nye funksjonen vil gi brukerne muligheten til å oppdage, se og dele musikkvideoer fra en rekke forskjellige artister og sjangere. Dette vil gjøre det enklere for brukerne å få tilgang til musikkvideoer uten å forlate Facebook-plattformen.

Facebook har inngått avtaler med flere store plateselskaper og musikkdistributører for å sikre tilgang til et bredt utvalg av musikkvideoer. Dette vil inkludere videoer fra både internasjonale og lokale artister, og vil gi brukerne en rik og variert opplevelse.

Den nye funksjonen vil også gi brukerne muligheten til å oppdage ny musikk gjennom anbefalinger og personlige spillelister. Dette vil gjøre det enklere for brukerne å oppdage nye artister og utvide sin musikkhorisont.

Facebook vil også tilby et bredt utvalg av funksjoner for å forbedre brukeropplevelsen. Dette vil inkludere muligheten til å like, kommentere og dele musikkvideoer, samt muligheten til å opprette og følge spillelister.

Med denne nye funksjonen vil Facebook styrke sin posisjon som en ledende plattform for musikk og underholdning. Det vil gi brukerne en enda mer dynamisk og engasjerende opplevelse, samtidig som det vil gi artister og musikkdistributører en ny kanal for å nå ut til et bredere publikum.