Nå skal Instagram be deg ta en pause

66

Instagram ruller nå ut «Take a break»-funksjonen sin til resten av verden, inkludert Norge. Les om hvordan Instagram ønsker å hjelpe brukere med bedre tidskontroll og skape sunnere digitale vaner.

Varsler deg som bruker for mye tid på skrolling.

Blir dagene dine borte i endeløs skrolling på nettjenester? Det får du kanskje et ekstra verktøy til å kontrollere nå. Instagram ruller nå ut «Take a break»-funksjonen sin til resten av verden, med Norge inkludert. Det betyr at du kan få forslag om å ta en pause opp å skjermen hvis du skroller for lenge.

Tjenesten lover også at brukere skal få tips til hvordan å styre egen tidsbruk. Det er mulig å endre innstillingene for «Take a break» selv, men Instagrams interne undersøkelser skal vise at 90 prosent av ungdom som aktiverer løsningen beholder den på.

Er innebygde pauser i appene det som skal til for å stagge bruken av  sosiale medier? - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

En ny funksjon for bedre tidskontroll

Funksjonen «Take a break» ble annonsert i desember i fjor, men ble den gang kun gjort tilgjengelig for brukere i noen få engelsktalende land, og bare på iPhone. Nå skal funksjonen altså bli tilgjengelig for alle.

Instagram tar et skritt mot å hjelpe brukere med å oppnå bedre tidskontroll og skape sunnere digitale vaner. Ved å tilby forslag om å ta en pause etter for lang skrolling, oppfordrer Instagram til å reflektere over eget skjermbruk og ta bevisste valg.

Slik unngår du at barna utsettes for brutale bilder fra Midtøsten
Bildekilde: www.tv2.no

Bekymringer rundt unges bruk av sosiale medier

Det har stormet rundt Meta, tidligere Facebook, for måten de behandler brukere og i særdeleshet ungdom på. Ifølge Wall Street Journal har tjenesten holdt hemmelig intern forskning som antyder at tjenesten er skadelig for unge jenters kroppsbilde. Blant en rekke beskyldninger som ble fremmet mot selskapet var at de satte fortjeneste foran folk.

Arbeidet med en egen Instagram-tjeneste for ungdom har blitt satt i bero, og i mellomtiden har selskapet gradvis gjort endringer på tjenesten, med blant annet bedre foreldrekontroller.

I dagens pressemelding oppsummerer selskapet noe av det de gjør for å bedre tenåringers opplevelser på tjenesten. Blant annet settes kontoer for folk under 18 som private i utgangspunktet, og de kan heller ikke kontaktes av voksne med mindre brukerne selv følger de kontoene.

Disse tiltakene viser at Instagram tar ansvar for å sikre en tryggere opplevelse for unge brukere på plattformen.

Fokus på begrenset synlighet og endring av algoritmer

I en trend som har blitt vanlig på flere tjenester er det også laget mulighet for å begrense synlighet til likerklikk på innlegg. Tilsvarende funksjonalitet finnes på Facebook (også Meta), og på Alphabet (Google)-eide YouTube har «tommel ned»-tellingen blitt borte det siste året.

De fleste har kanskje opplevd å bli «fanget av algoritmen», der man får den ene etter den andre posten eller videoen eller bildeserien med det samme temaet opp. Debatten rundt såkalte «ekkokamre» på internett er også knyttet til måten algoritmene som serverer oss innhold fungerer på.

Instagram mener det kan være skadelig om man dveler ved et emne for lenge, og skal forsøke å «nudge» brukere til andre emner i det de kaller «rette øyeblikk». Om det endrer brukeropplevelsen på Instagram nevneverdig gjenstår å se.

Instagram ruller ut ny «dempe»-funksjon
Bildekilde: www.startsiden.no

Økt sikkerhet og begrensning av uønsket innhold

I mars skal tjenesten også slippe nye funksjoner for å bedre sikkerheten på plattformen. En av disse er kravet om å oppgi bursdagsdatoen sin. Instagram implementerer dette som en sikkerhetsfunksjon for å filtrere innhold og reklame som kan være upassende for visse aldersgrupper.

For å fortsette å bruke tjenesten blir brukere bedt om å bekrefte sin bursdagsdato. Dette bidrar til å skape en tryggere opplevelse for spesielt yngre brukere på plattformen.

Instagram har allerede gjort flere endringer for å hindre at brukere under 18 år utsettes for uønsket innhold. Blant annet er direktekontakten mellom yngre og eldre brukere begrenset, og nye kontoer for brukere under 16 år er automatisk satt som private.

Samtidig jobber Instagram med å forbedre relevansen og passende av reklame på plattformen. Dette er et viktig skritt for å skape en tryggere og mer positiv opplevelse for alle brukere.

Nå har Facebook laget en funksjon som lar deg slippe å se innleggene til de Facebook-vennene du har fått nok av. Ved å trykke på funksjonen «snooze», kan du da ta en liten pause fra en venn, gruppe eller en side du har fått nok av.

I sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter får du hele tiden nye meldinger fra de du har valgt å følge med på. Noen ganger kan imidlertid enkelte du følger legge ut uinteressante meldinger som du ikke har lyst til å lese. Så i stedet for at du slutter å følge en venn eller gruppe, kan du altså ta en liten pause.

Du kan ta en pause på enten 24 timer, syv eller 30 dager, men likevel fortsatt være venn med personen, eller like siden. Man kan også slå av funksjonen når som helst under perioden.

Denne funksjonen gir brukerne mer kontroll over hvilket innhold de blir eksponert for på Facebook. Ved å ta en pause fra visse innlegg kan brukerne skape en mer skreddersydd opplevelse og unngå uinteressant eller irriterende innhold.

Lure innstillinger for Instagram | Barnevakten
Bildekilde: www.barnevakten.no

Oppretthold en sunn balanse mellom digitalt og virkelig liv

Instagram og Facebooks nye funksjoner er en del av en større bevegelse innen sosiale medier for å fremme digital helse og velvære. Flere plattformer tar lignende initiativer for å hjelpe brukere med å opprettholde en sunn balanse mellom digitalt og virkelig liv.

Det er viktig at sosiale medier plattformer tar ansvar for brukernes trivsel og sikkerhet. Ved å tilby verktøy for tidskontroll, begrense uønsket innhold og gi brukerne mer kontroll over hva de ser, bidrar Instagram og Facebook til å skape en mer positiv og sunn digital opplevelse for alle.

Det gjenstår å se hvordan disse nye funksjonene vil påvirke brukeropplevelsen på Instagram og Facebook, men det er et skritt i riktig retning for å adressere bekymringer og skape et bedre digitalt miljø.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Nå skal Instagram be deg ta en pause.

Instagram har annonsert en ny funksjon som vil tillate brukere å sette en tidsbegrensning for hvor lenge de kan bruke appen daglig. Denne nye funksjonen er en del av Instagrams fokus på å fremme et sunt digitalt miljø og redusere avhengighet av sosiale medier.

Med denne funksjonen kan brukere velge hvor mange minutter de ønsker å tilbringe på Instagram hver dag. Når tiden er ute, vil de motta en påminnelse om å ta en pause. Dette vil hjelpe brukere med å være mer bevisste på hvor mye tid de bruker på appen og oppfordre til sunnere digitale vaner.

Instagram har også introdusert en funksjon som lar brukere deaktivere varsler og påminnelser fra appen i en valgt tidsperiode. Dette gir brukerne muligheten til å ha dedikert tid borte fra appen uten å bli forstyrret av varslene.

Denne nye satsingen fra Instagram er en del av en større bevegelse innen sosiale medier for å fremme digital helse og velvære. Flere plattformer har tatt lignende initiativer for å hjelpe brukere med å opprettholde en sunn balanse mellom digitalt og virkelig liv.

Videoer

YouTube's DARKEST Poltergeist Evidence

Here's a Weekly Hair Care Schedule that will give you Shiny, Healthy Strands! GUARANTEED!

The Scariest Videos of 2023: The Year of Fear!

🤑 How To Make Money On Instagram With No Following or Posting

Eşkıya Hazinesi Kaya Kasasını Açtık İnanılmaz Define !!!

Lose Belly Fat But Don't Do These Common Exercises! (5 Minute 10 Day Challenge)

On the traces of an Ancient Civilization? 🗿 What if we have been mistaken on our past?

INSTAGRAM FOLLOWERS MAKE MY SLYME | DID WE FAIL? | We Are The Davises