Nå vil Fitbit la deg bruke flere enheter

Fitbit har en fastvareoppdatering på vei som vil tillate brukere å koble flere enheter til samme aktivitetsprofil. Oppdateringen vil også inkludere en sykkelsporingsmodus for Fitbit Surge. Les mer om de kommende funksjonene og produktene hos Fitbit på 32Chip.

I tillegg skal sykkelfolket med tiden få bedre kår.

Smart- og aktivitetsarmbåndprodusenten Fitbit har over det siste året fått på plass noen kjekke produkter. Den ujålete Fitbit Flex ble fort en av våre favoritter for enkel aktivitetsmåling, og nylig har vi fått testet de litt mer avanserte modellene Charge og Charge HR.

I tillegg har selskapet nettopp kommet med den avanserte og mer klokkeaktige Fitbit Surge.

Gjør Fitbit comeback? Detaljer om en ny wearable har dukket upp | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Mulighet for å bruke flere enheter

En av ulempene, både for Fitbit og brukerne, er at det bare er mulig å knytte én enhet mot aktivitetsprofilen. Det betyr at dersom du har en enkelt Fitbit til mer dagligdags måling og ønsker å bruke en mer avansert modell – eksempelvis en med pulsmåler – til trening, må du opprette to profiler.

Og da kan jo den sekundære måleren like godt være fra en annen produsent.

Denne begrensningen vil dog endre seg ganske raskt. Fitbit har en fastvareoppdatering på trappene som skal gjøre det mulig å koble opp til seks Fitbit-enheter til samme profilkonto. Det vil løse problemet for den som ikke synes at en dings er nok, og gjør det enklere for Fitbit å lage mer spesialiserte enheter uten at det går ut over kundenes lojalitet.

Fitbit Versa 4 smartklokke (Waterfall Blue/Platinum) - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Sykkelsporing med Fitbit Surge

En annen nyhet i oppdateringen er en modus for sykkelsporing med Fitbit Surge. Her vil armbåndet måle distanse, hastighet, varighet, kaloriforbruk og hjertefrekvens. Treningsøkten vil så kunne sees i detalj på smartmobilen eller nettjenesten.

Uheldigvis for sykkelglade nordmenn er denne sporingsmodusen kun planlagt å komme til nordamerikanske brukere i første omgang, men det kan jo også være greit å ha noe å glede seg til.

Se også

Fitbit blir smartere

Det er ingen tvil om at smartarmbånd og tilsvarende glupe klokker virkelig er i vinden om dagen, og produsenter som Asus og LG og Samsung jobber hardt for å få sine produkter ut på markedet i tide for julegavesesongen.

I tillegg kommer det stadig nye aktører til, som Apple og nå sist Lenovo med sitt Smartband.

Og nå blir det enda mer å velge i, når Fitbit den 17. november slipper en ny modell her til lands kalt Charge. Samtidig frister de oss med to andre modeller som skal slippes tidlig til neste år, nemlig Charge HR og Surge – sistnevnte beskrives for øvrig som en «superklokke». Men la oss starte med Fitbit Charge.

Fitbits mest populære modell her til lands er uten tvil Flex, en relativt anonym aktivitetsmonitor i form av et armbånd, og Fitbit Charge bygger videre på denne. Men med en veiledende utsalgspris på 1100 kroner får du naturligvis litt mer enn bare en dings som følger med på hvor mye du går og hvor mange kalorier du forbrenner.

Charge har også en OLED-skjerm som lar deg se klokkeslett, sanntidsstatistikk og anrops-ID dersom du får en samtale. I sistnevnte tilfelle vil også armbåndet vibrere. På nettene skal den kunne måle søvnkvaliteten på bakgrunn av bevegelsene dine.

Smartarmbåndet er dessuten vanntett og skal klare opp til syv dager på én lading, slik at du i teorien skal få målt aktiviteten din over en hel uke.

Ved lansering skal du kunne velge mellom sort og skifer utførelse, mens den etter hvert også vil være å finne som blå og burgunder.

Fitbit Versa 4 Aktivitetsklokke - GPS-klokke | Kjell.com
Bildekilde: www.kjell.com

Charge HR med pulsmåler

Fitbit Charge HR er enkelt og greit Charge med innebygd pulsmåler. Denne modellen har en optisk teknologi Fitbit kaller PurePulse som baserer seg på LED-lys for å se endringer i blodvolumet når hjertet slår, og har spesielle algoritmer som gir deg oversikten over pulsaktiviteten hele døgnet.

Med pulsmåleren mener også Fitbit at du får mer nøyaktige aktivitetsmålinger og bedre treningsmuligheter, noe som jo ikke høres så dumt ut. Batteritiden går ned til fem dager med Charge HR, men siden den ikke koster mer enn et par hundrelapper mer enn den vanlige Charge, tror vi nok det er en del som heller vil gå for denne.

Fitbit Versa 4 Aktivitetsklokke - GPS-klokke | Kjell.com
Bildekilde: www.kjell.com

Fitbit Surge - "superklokken"

Til slutt må vi naturligvis ta med Surge – «superklokka» med en veiledende pris på 2200 kroner. Denne er myntet på teknologifriker og treningsnarkomane som vil ha alt-i-ett. Klokka er en aktivitetsmåler kombinert med GPS, pulsmåler og smartklokkefunksjonalitet.

Klokkearmbåndet har bakgrunnsbelyst LCD-berøringsskjerm som blaHvis du vil maksimere Fitbit-enhetens batteribrukstid, kan du se tipsene under Kan jeg utvide Fitbit-enhetens batteribrukstid?

Hvis enhetens skjem ikke slår seg på, kan det være at batteriet må lades. For å bekrefte at enheten lader kan du se Hvordan lader jeg Fitbit-enheten min?

Hvis batteriet stoppet å lade, kan du prøve løsningene nedenfor.

Hvis du fremdeles har problemer, kan du kontakte Kundestøtte.

(Kilde: Digital Trends)