Netflix skal angivelig strømme idrettsarrangement

22

Netflix er i dialog om å strømme en live golfturnering med kjendiser fra deres egne serier. Dette kan markere Netflix' inntreden i direkteoverføring av idrettsarrangementer.

Netflix er i dialog om å strømme en golfturnering live, som kan bety en helt ny epoke for strømmetjenesten.

Netflix strammer inn på passordene – her er alt du trenger å vite |  TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

En kjendisturnering

Golfturneringen det er snakk om er en kjendisturnering som inkluderer både profesjonelle golfspillere og Formel 1-sjåfører. Turneringen vil finne sted i Las Vegas og vil angivelig inkludere kjendiser fra dokumentarseriene «Drive to Survive» og «Full Swing» som omhandlet henholdsvis Formel 1 og golfspillere gjennom 2022-sesongen.

Netflix, Strømming | Netflix gjør endringer
Bildekilde: www.ifinnmark.no

Netflix beveger seg inn i nytt terreng

Stadig flere strømmeselskaper retter fokus mot ulike direkteoverførte idrettsarrangementer og betaler store summer for rettighetene til disse. Netflix har tidligere ikke vært blant disse, men selskapet har produsert en rekke dokumentarfilmer og serier som har introdusert nye sportsgrener for seerne. Ved å strømme kjendisgolfturneringen med deltakere fra deres egne serier, spekulerer The Wall Street Journal i om dette betyr at Netflix beveger seg over i et nytt terreng, og at vi kan forvente å se flere direkteoverførte idrettsarrangementer på plattformen i fremtiden.

Se også

Tidligere forsøk på sportsrettigheter

Tidligere har Netflix forsøkt å vinne rettighetene til andre idrettsarrangementer, som for eksempel strømmerettighetene til direktesending av Formel 1. Disse rettighetene ble imidlertid kapret av ESPN med en treårig avtale. Netflix har også vurdert å kjempe om rettighetene til andre arrangementer, som tennis- og sykkelbegivenheter, samt investeringer i lavere profilerte ligaer. Netflix-sjef Ted Sarandos har tidligere uttalt at selskapet ikke er imot sport, men er pro-profitt, og at de vil finne en måte å gjøre kjøp av sportsrettigheter lønnsomt for selskapet.

Netflix og Dolby øker strømmekvaliteten
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Økt transparens med seerdata

I 2021 lanserte Netflix ukentlige lister over topp 10 mest populære titler. I tillegg planlegger de å publisere en seerrapport to ganger i året. Denne rapporten, kalt "What We Watched: A Netflix Engagement Report", vil gi en omfattende oversikt over hva folk har sett på Netflix i løpet av en seks måneders periode. Rapporten vil inkludere antall timer hver tittel på originalt og lisensiert innhold er sett. Dette tiltaket kommer som et svar på etterspørselen etter mer seerdata og for å skape mer transparens i bransjen.

Mest sette serier første halvår

Plass Serie Strømmetimer (millioner)
1 The Night Agent, sesong 1 812,1
2 Ginny & Georgia, sesong 2 665,1
3 The Glory, sesong 1 622,8
4 Wednesday, sesong 1 507,7
5 Queen Charlotte: A Bridgerton Story 503
6 You, sesong 4 440,6
7 La Reina del Sur, sesong 3 429,6
8 Outer Banks, sesong 3 402
9 Ginny & Georgia, sesong 1 302,1
10 FUBAR, sesong 1 266,2

Netflix-sjef Ted Sarandos har uttalt at mangelen på transparens tidligere har skapt mistillit i forhold til bransjens kreative. Derfor ønsker Netflix å offentliggjøre seerdata for å bidra til mer kompensasjon for strømming og skape større transparens.