Nvidia skal sperre «mining» på hele RTX 30-serien

49

Nvidia tar grep for å bedre markedssituasjonen ved å implementere sperrer på hele RTX 30-serien. Målet er å redusere effektiviteten ved kryptominering og øke tilgjengeligheten for spillere. Les mer om planene og den nye Resizable BAR-teknologien.

Markedets utfordringer

Markedet for grafikkort har opplevd store problemer siden lanseringen av den siste, kraftige generasjonen i fjor høst. Både kryptominere og spillere har kjempet om det begrensede tilbudet, noe som har resultert i høye priser og tomme butikkhyller.

Nvidia kills mostly meaningless crypto-mining limiter on RTX 30-series GPUs  | PC Gamer
Bildekilde: www.pcgamer.com

Nvidia tar grep

Nvidia, som den største produsenten av grafikkort, har nå tatt initiativ for å bedre situasjonen. Ifølge nettstedet Videocardz, vil Nvidia implementere sperrer på hele dagens RTX 30-serie av grafikkort. Disse sperringene vil redusere effektiviteten ved mining av kryptovalutaen Ethereum og andre tilsvarende mynter. Målet er å gjøre kortene mindre attraktive for kryptominere og dermed øke tilgjengeligheten for spillere.

Stille Anpassung gegen Mining: Nvidia legt RTX-3000-GPU neu auf
Bildekilde: winfuture.de

Resizable BAR-teknologi

Den nye serien av grafikkort vil også inkludere den tidligere omtalte Resizable BAR-teknologien. Denne teknologien gir betydelig høyere ytelse i en rekke støttede spill. På dagens RTX 30-kort krever denne teknologien manuell aktivering gjennom en fastvareoppdatering. Med den nye serien vil Resizable BAR-teknologien være aktivert rett fra fabrikken.

Se også

Forventet produksjon og tilgjengelighet

Den nye serien av grafikkort forventes å gå i produksjon i mai, og kortene kan dermed være tilgjengelige i butikkene fra juni. Nvidia har internt referert til den nye serien som "Lite Hash Rate", men det ser ikke ut til at kundene vil kunne identifisere den nye serien før de kjøper. Den nye serien vil trolig ha samme navn og innpakning som dagens kort uten gravesperre eller Resizable BAR-støtte.

Refreshed GPUs could bring cryptocurrency mining limiter to entire Nvidia  RTX 30-series | PC Gamer
Bildekilde: www.pcgamer.com

Påvirkning på eksisterende RTX 30-kort

Nvidia har ingen planer om å redusere mining-hastigheten på allerede solgte RTX 30-kort. Dette ville vært ekstremt vanskelig å gjennomføre og svært upopulært. Dermed kan kort som allerede er i bruk fortsette å bli brukt til mining uten begrensninger.

Nvidia's Mining Limiter is Dead:Farm Uses 7 RTX 3060s | Tom's Hardware
Bildekilde: www.tomshardware.com

Effekt på priser og inntjening

Nyheter om at miningsperren på Nvidia RTX 30-serien er brutt kan føre til økt prispress på grafikkortene. Etter at grafikkortprisene har pekt nedover de siste månedene, kan denne utviklingen snu trenden. Minere som har tilgang til de første RTX 30-kortene uten LHR-merking kan forvente lavere inntjening når flere med LHR-kort låser opp det fulle potensialet i disse kortene og begynner å mine. Økt miningaktivitet kan også påvirke belønningen som fordeles på flere minere.

Se også

Oppsummering

Nvidia tar grep for å bedre situasjonen på markedet for grafikkort. Ved å implementere sperrer på hele RTX 30-serien, reduseres effektiviteten ved mining av Ethereum og tilsvarende kryptovalutaer. Samtidig blir kortene i den nye serien utstyrt med Resizable BAR-teknologien for økt spill-ytelse. Produksjonen forventes å starte i mai, og kortene kan være tilgjengelige i butikkene fra juni. Effekten på eksisterende RTX 30-kort vil være begrenset, men nyheten om at miningsperren er brutt kan påvirke prispresset på grafikkortene og inntjeningen for minere.

Nvidia will add anti-mining flags to the rest of its RTX 3000 GPU series |  Ars Technica
Bildekilde: arstechnica.com

Folk spør også

Hva betyr LHR på skjermkort?

Benevnelsen LHR str for Lite Hash Rate, og indikerer at Nvidias gravesperre er forhndsaktivert p kortene. Nvidia hper den nye serien kan bidra til at flere PC-spillere fr tak i et grafikkort, til lavere priser enn i dag.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvorfor er grafikkort så dyrt?

Grafikkort har aldri vrt billige, men de siste rene har grafikkort vrt usedvanlig dyre. Under koronapandemien kte ettersprselen etter datamaskiner og grafikkort, frst og fremst fordi mange var tvunget til isolere seg hjemme. For det andre ble verden rammet av en vanlig teknologikrise.

Fullstendig svar på komputer.no


Videoer

MEGA Chia GPU Farming and Plotting Guide for Linux - Gigahorse Start to Finish - 2023

Double Your Stable Diffusion Inference Speed with RTX Acceleration TensorRT: A Comprehensive Guide

RTX 3090 Ti vs RTX 3060 Ultimate Showdown for Stable Diffusion, ML, AI & Video Rendering Performance

How To Farm Chia and GPU Plot with Gigahorse 2 for Windows - Hard Drive Mining

Deep-Cleaning a Viewer's NASTY Game Console! - GCDC S1:E2

Chia GPU Plotting on the Dell T7910 - Up to 100TiB a day with 4 GPUs

How To Do Stable Diffusion LORA Training By Using Web UI On Different Models - Tested SD 1.5, SD 2.1

Become A Master Of SDXL Training With Kohya SS LoRAs - Combine Power Of Automatic1111 & SDXL LoRAs