Nye USB 3.2 gir deg dobbel hastighet

96

Les om den nye USB 3.2-standarden som gir deg dobbel hastighet i dataoverføring. USB 3.2 utnytter USB C-standardens multispor-kapasitet og gir en hastighet på opptil 20 Gbps. Lær mer her.

Den utbredte USB-standarden har gjort mange fremskritt siden den først ble introdusert, og nå har en ny "milepæl" blitt nådd. I en pressemelding har nemlig USB 3.0 Promoter Group kunngjort ny informasjon om den nye USB 3.2-standarden.

USB 3.2 gir brukere intet mindre enn en dobling av overføringshastigheten sammenlignet med den eksisterende USB 3.0-standarden. Dette oppnås ved å utnytte USB C-standardens innebygde multispor-kapasitet. USB 3.2 gir deg to spor å boltre deg på, og innebærer en hastighet på opptil 20 Gbps.

USB C-kabler kan brukes

Dagens USB C-kabler har allerede denne multispor-kapasiteten innebygd, noe som betyr at du ikke trenger å bytte ut kablene for å dra nytte av den doble hastigheten til USB 3.2-standarden.

For å dra nytte av den doble hastigheten, må man imidlertid ha nye enheter som har USB 3.2-støtten innebygd på hver side av kablene. Når disse enhetene vil komme på markedet er ennå høyst usikkert.

USB 3.0 og USB 3.1 i den nye standarden

USB Implementers Forum (USB-IF), organisasjonen som forvalter standarden, har valgt å innlemme USB 3.0 og USB 3.1 i den nye USB 3.2-standarden. Dette har ført til en forvirrende navngivningssystem, der USB 3.0 nå blir kalt USB 3.2 Gen 1, og USB 3.1 Gen 2 blir kalt USB 3.2 Gen 2.

Den "ekte" USB 3.2 kalles derimot USB 3.2 Gen 2x2, og dette navnesystemet har skapt forvirring blant forbrukerne. Tabellen nedenfor gir en oversikt over de ulike navnene:

Tidligere navn Nytt navn
USB 3.0 USB 3.2 Gen 1
USB 3.1 Gen 2 USB 3.2 Gen 2
USB 3.2 USB 3.2 Gen 2x2

Dato for lansering

Arbeidet med den nye standarden er fortsatt pågående, og de komplette USB 3.2-spesifikasjonene er ventet å foreligge i september. Per nå er informasjonen primært rettet mot utviklere, og det er uklart når teknologien vil være tilgjengelig for forbrukere.

Det er viktig å merke seg at de oppgitte hastighetene er teoretiske hastigheter, og det er sjeldent at USB-enheter faktisk yter i nærheten av den teoretiske hastigheten.

USB har gjennom årene blitt mer komplisert med ulike versjoner og kontakter. USB Type-C har nå blitt vanlig, og den nye USB 3.2-standarden vil kun være tilgjengelig via denne kontakten.

USB 3.2 representerer en betydelig fremskritt i overføringshastighet, og når den blir tilgjengelig for forbrukerne, vil den gi en raskere og mer effektiv dataoverføring.

Kilder: Tom's Hardware

USB4 Version 2.0 kan overføre tre spillefilmer per sekund | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Folk spør også

Hvilken USB port er raskest?

USB-C – denne standarden har 24 pinner og er formet som en pille. USB-C ble lansert i 2014 og er den raskeste kontakten som kombinerer USB 3.0 og USB 3.0 for overfre data fra 5 Gbps til 10 Gbps (mer om dette kan du lese nedenfor).


Er Thunderbolt 3 og USB-C det samme?

Hva er forskjellen p Thunderbolt 3 og USB-C? Thunderbolt 3 er en supersettlsning som inkluderer USB 3.1 (10 Gbps), og legger til 40 Gbps Thunderbolt og DisplayPort 1.2 fra n enkelt USB-C-port.

Fullstendig svar på www.dell.com


Er det forskjell på USB-C kabler?

USB Type-C er den nye kontakttypen. P grunn av forskjellen i kontaktform er de ikke kompatible med hverandre. Du trenger en egnet adapter eller omformer for dette. USB Type-C har en reversibel kontakt og kan overfre data, video og strm via samme kabel.

Fullstendig svar på www.dell.com


Hva er forskjellen på USB-C og Thunderbolt?

Dataoverfring: 40 gigabit per sekund med Thunderbolt, 10 Gbps med USB-C. Lyd og bilde: Thunderbolt 3 kan vise video p to 4K-skjermer eller en 5K-skjerm, mens USB-C kun kan vise p n 4K-skjerm.