Nytt materiale kan gi en tynnere og langt bedre bretteskjerm

12

Les om det innovative materialet "Real Folding Window" fra LG Chem som revolusjonerer bretteskjermmarkedet. Opplev en tynnere, mer fleksibel og holdbar skjerm med overlegen beskyttelse. Materialet forventes tilgjengelig fra 2023, og kan forandre bretteskjermteknologien i mobile enheter og andre elektroniske produkter.

Brettemobiler har vært med oss i noen år nå, og de begynner faktisk å bli ganske bra. Men vi har noen klare ankepunkter mot dem også: De er klumpete, de er dyre og skjermen har en bulk midt på.

Hva er den brettbare skjermen og beskyttelsesfilmen på smarttelefonen min?  | Samsung Norge
Bildekilde: www.samsung.com

En innovasjon fra LG Chem

I et forsøk på å forbedre bretteskjermopplevelsen, har forskere og ingeniører hos LG Chem utviklet et banebrytende materiale som kan revolusjonere markedet. Det nye materialet, kjent som "Real Folding Window", er laget av en kombinasjon av glass og fleksibel plast, og det har egenskaper som gjør det mye tynnere og mer holdbart enn tidligere løsninger.

Samsungs brettbare mobil: – Skjermen ødelegges hvis den brettes helt -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Overlegen beskyttelse og forbedret fleksibilitet

Real Folding Window består av et spesielt belegg som påføres på begge sider av en tynn PET-film. Dette belegget gir PET-filmen en forsterkning som tilsvarer herdet glass, samtidig som det gjør produktet tynnere og mer fleksibelt. Dette betyr at bretteskjermen vil kunne tåle mer bruk og bretting uten å svekkes, og samtidig gi en bedre beskyttelse for skjermen.

En annen fordel med det nye materialet er at det ikke kan slå sprekker, noe som ofte kan skje med herdet glass. Dette gjør bretteskjermene mer holdbare og reduserer behovet for dyre reparasjoner.

Pris og tilgjengelighet

LG Chem har også fokusert på å gjøre det nye materialet konkurransedyktig når det gjelder pris. De hevder at det er en kostnadseffektiv løsning som kan masseproduseres og brukes av forskjellige produsenter. Ifølge LG Chem kan materialet brettes over 200 000 ganger uten å svekkes, og det kan bøyes i begge retninger, noe som gir større fleksibilitet for designere og produsenter.

Produktet forventes å være tilgjengelig for ulike produsenter fra 2023. LG Chem jobber også med å utforske muligheten for å fjerne PET-filmen helt for å lage en enda tynnere skjerm. Dette vil gjøre det enklere å implementere bretteskjermteknologi i mobile enheter og enheter med rulleskjermer.

Verdens første brettbare mobilskjerm
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Konklusjon

Med lanseringen av det nye materialet "Real Folding Window" tar LG Chem et stort skritt mot å forbedre bretteskjermteknologien. Det tynne, fleksible og sterke materialet vil kunne gi brukerne en bedre opplevelse med bretteskjermer, samtidig som det reduserer kostnader og behovet for reparasjoner. Med forventet tilgjengelighet fra 2023, kan vi se en ny æra for bretteskjermteknologi i mobile enheter og andre elektroniske produkter.

Nå kan du brette mobilen din. Men hva er vitsen?
Bildekilde: www.aftenposten.no