Nytt storspill ble tatt ned

52

Les om nedetid og tjenestenektangrep som har påvirket Diablo IV og andre Blizzard-spill. Få oppdateringer om situasjonen og hvordan spillselskaper håndterer slike angrep.

I et nytt angrep mot Blizzards spillservere har det etterlengtede rollespillet Diablo IV opplevd nedetid. Lansert tidligere denne måneden, har spillet fått svært gode kritikker. Imidlertid rapporterer Engadget og flere Reddit-brukere at det søndag oppstod problemer med innloggingen på spillserverne, noe som førte til at mange spillere ikke kunne logge inn.

Zelda» på avveie: Etterlengtet storspill har lekket - TV 2
Bildekilde: www.tv2.no

Tjenestenektangrep

Det viste seg at serverne var utsatt for et tjenestenektangrep, der de ble bombardert av henvendelser fra nettbrukere. Dette førte til at serverne til slutt ikke klarte å håndtere den legitime trafikken. Problemet med nedetid rammet også Blizzard's andre populære spill, World of Warcraft.

Blizzard begynte først med å informere om innloggingsproblemer, men meldte senere på natten at nedetiden skulle være over. For brukere som fremdeles opplevde problemer, anbefalte selskapet å følge feilsøkingsveiviseren for tilkobling til spillserverne.

Flere spillere på Reddit uttrykte frustrasjon over at et stort onlinespill som Diablo IV alltid krever en tilkobling til spillservere. Selv om disse massive onlinerollespillene har områder og deler av spillhistorien som foregår utenfor fellesområdene, er det fortsatt avhengig av et nettverk for å kunne fungere fullt ut.

Zelda» på avveie: Etterlengtet storspill har lekket - TV 2
Bildekilde: www.tv2.no

Hyppige angrep

Tjenestenektangrep er teknisk sett relativt enkle. Konseptet går ut på å overbelaste serverne ved å utnytte båndbredde og datakraft. Slike angrep forekommer ofte, og en server som ikke klarer å følge med kan kollapse og gå ned.

For Blizzard har denne typen angrep blitt en uheldig tradisjon. Da World of Warcraft Classic ble relansert i 2019, opplevde spillet også et massivt angrep som førte til nedetid gjennom hele helgen. I oktober i fjor opplevde Blizzard nok et angrep da de lanserte Overwatch 2.

Det er viktig å merke seg at angrepene også skjer uavhengig av nye spillutgivelser. Så nylig som 8. april ble det rapportert om nedetid på grunn av et tjenestenektangrep. Blizzard er ikke alene om å oppleve slike utfordringer, da hvilket som helst spill eller tjeneste som er avhengig av nettservere kan bli rammet.

Se også

Veien videre

Spillere og fans som ble berørt av nedetiden ble anbefalt å være tålmodige og følge Blizzard's veiledning for å få tilkoblingen tilbake. Det er en pågående utfordring for spillselskapene å beskytte seg mot tjenestenektangrep, da de er avhengig av å opprettholde en stabil nettverkstilkobling for å gi en sømløs spillopplevelse.

Blizzard og andre lignende selskaper jobber kontinuerlig med å forbedre sin sikkerhet og infrastruktur for å motstå slike angrep. Dette inkluderer implementering av sikkerhetsprotokoller og kapasitetsplanlegging for å håndtere økt trafikkbelastning.

Til tross for disse utfordringene fortsetter spillentusiaster å nyte populære onlinespill som Diablo IV og World of Warcraft. Med et stadig økende antall spillere som deltar i disse virtuelle verdenene, er det viktig for spillselskapene å være rustet til å takle tjenestenektangrep og andre sikkerhetsrisikoer som kan påvirke spillopplevelsen.

Nytt om storspill - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Oppsummering

Blizzards nyeste storspill, Diablo IV, har opplevd problemer med nedetid på grunn av et tjenestenektangrep mot spillserverne. Dette er ikke første gang Blizzard har blitt rammet av slike angrep, da både World of Warcraft og Overwatch 2 tidligere har opplevd lignende problemer. Angrepene skjer uavhengig av nye spillutgivelser og er en kontinuerlig utfordring for spillselskaper som er avhengige av nettservere.

Spillere og fans blir oppfordret til å følge Blizzard's veiledning for å få tilbake tilkoblingen til spillserverne. Spillselskaper som Blizzard jobber kontinuerlig med å forbedre sin sikkerhet og infrastruktur for å motstå tjenestenektangrep og andre sikkerhetsrisikoer. Til tross for disse utfordringene fortsetter onlinespill som Diablo IV og World of Warcraft å tiltrekke seg et stort antall spillere.

Tabell - Tidligere angrep mot Blizzard-spill

Spill Dato Type angrep
World of Warcraft Classic 2019 Tjenestenektangrep
Overwatch 2 Oktober 2023 Tjenestenektangrep
Diablo IV Januar 2024 Tjenestenektangrep
Her er de mest spennende spilltitlene i 2023 – NRK Kultur og underholdning
Bildekilde: www.nrk.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Etter disse begivenhetene var det nok en nedtur for Newcastle United i de påfølgende sesongene. Klubben slet både sportslig og økonomisk, og det tok tid før de igjen kunne hevde seg på toppnivå. I 2008 ble det imidlertid igjen snakk om et "nytt storspill" da klubben ble kjøpt opp av den ambisiøse eieren Mike Ashley. Ashley lovte å investere store summer i klubben og sikte mot suksess både nasjonalt og internasjonalt.

Men dessverre skulle denne nye æraen også bli preget av nedturer. Til tross for store summer brukt på spillere og managere, klarte ikke Newcastle å etablere seg som en toppklubb i Premier League. Resultatene var skuffende, og fansen begynte å bli frustrert. Etter flere mislykkede forsøk på å redde situasjonen, ble det klart at det "nye storspillet" hadde blitt tatt ned.

Denne nedturen var en stor skuffelse for både spillere, fans og klubben som helhet. Etter å ha hatt store forhåpninger om suksess og fremgang, måtte Newcastle igjen nøye seg med å kjempe for å overleve i øverste divisjon. Det var en trist situasjon for en klubb med en rik historie og en lidenskapelig supporterbase.

Likevel har Newcastle United vist seg å være en klubb som kan reise seg igjen etter motgang. Gjennom historien har de hatt flere perioder med suksess og nedturer, men alltid klart å komme tilbake. Det gjenstår å se hva fremtiden bringer for klubben, men fansen håper på nok et comeback og et nytt storspill som kan løfte laget tilbake blant de beste.

Videoer

Luis Elizondo: Gov't Has Biological UFO Samples [Part 2]

Luis Elizondo: Whistleblowers, UAPs, Time Travel [PART 3!]

Linda Moulton Howe: Cattle Mutilation, Bigfoot, & Doty

Blir tatt av snuten! (not click bait) f@en ass!

On the traces of an Ancient Civilization? 🗿 What if we have been mistaken on our past?

CAMPING in FREEZING Cold with Dog - Roof Tent

CAMPING in Heavy RAIN STORM with Dog - ASMR

Mystifying Abandoned Predator CASTLE in France | 15TH-CENTURY TIME TREASURE