Store planer for PlayStation i 2021

43

Sony avslører planene for 2021 og forventer å selge over 15 millioner PlayStation 5-konsoller i år. Les mer om deres fokus på PlayStation Now-plattformen og deres strategi for å møte den høye etterspørselen.

Store planer for PlayStation i 2021.

Det har vært et tungt år for elektronikkjøp, med ekstremt høy etterspørsel og stor mangel på deler. Dette har påvirket alt fra bilproduksjon til grafikkort, og ikke minst også Sony og Microsofts nye spillkonsoller.

Nå har Sony avslørt planene for 2021, og nøyaktig hvor mange PlayStation 5-konsoller de tror de greier å få ut til forbrukere i år. Det melder Engadget.

Tallet er omtrent 15 millioner enheter, eller mer nøyaktig «over 14,8 millioner konsoller» (som var antallet PS4-konsoller de greide å selge året etter at den ble lansert). Påstanden kom frem på produsentens møte med investorene i selskapet, og selv om tallet høres høyt ut er det neppe nok til å mette markedet.

Det er strengt tatt ikke bare Sonys skyld. Hele markedet er som nevnt bunnskrapt for prosessorer og grafikkbrikker, så japanerne produserer nok alt de makter.

Samtidig har vi hørt fra andre kilder tidligere at Sony ikke makter å øke PlayStation 5-produksjonen utover der den har ligget det siste året, så lovnadene kan også vise seg å bli for optimistiske.

Fokus på PlayStation Now-plattformen

Foruten selve produksjonen kom det frem i møtet at Sony ønsker et styrket fokus på PlayStation Now-plattformen. Dette er selskapets skytjeneste for spill, lar deg «abonnere» på et bibliotek av eldre Playstation-spill. Omtrent som Microsofts Game Pass, bare at spillene som er inkludert kun er fra tidligere konsollgenerasjoner.

Det er foreløpig få detaljer omkring nøyaktig hva satsingen betyr, men ifølge Sony vil de «styrke skyspillings-tjenesten i PlayStation Now, og fortsette investeringene i både eksterne spillstudio og in-house-studio».

Sony vil med andre ord jobbe videre med modellen for eksklusive spill, som så langt har gitt oss en lang rekke ekstremt populære titler som God of War og Horizon: Zero Dawn. Disse titlene er ett av hovedargumentene for å kjøpe en PlayStation, så det er neppe vanskelig å se for seg at Sony ønsker å fortsette i denne løypa.

Selskapet ønsker også å konkurrere med Netflix og Disney+ om strømmekundene, men har foreløpig lite informasjon å komme med på denne fronten. Men de eier jo et filmselskap, så det er neppe vanskelig å se for seg at det kan komme eksklusive serier til PlayStation Now i fremtiden, dersom tjenesten bygges ut.

Ingen får selge PlayStation 5 i butikk i 2020 - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

PlayStation 5 selger som bare det - nådde milepæl

Men ikke helt på nivå med storebror.

Denne uken annonserte Sony at de har nådd 40 millioner solgte PlayStation 5-konsoller.

– Med hjelp av dedikerte PlayStation-fans, har vi klart milepælen på 40 millioner solgte PS5-konsoller siden lansering. Tusen hjertelig takk til spillsamfunnet, uten dere hadde dette vært umulig.

Det forteller PlayStation-sjef Jim Ryan i et blogginnlegg.

Men til tross for at konsollen nå er relativt lett å få tak i, halter salgene rett bak det PlayStation 4 gjorde i sin glanstid for drøye syv år siden.

Ifølge analyser fra Ampere hadde PS4 solgt rundt én million flere eksemplarer på samme tidspunkt i konsollgenerasjonen. Mye tyder uansett på at PlayStation 5 blir å ta igjen forgjengeren ganske raskt hvis den holder samme nivå.

Under kan du se hvordan salgene sammenligner med påståtte tall fra andre konsoller:

Konsoll Antall solgte enheter på samme tidspunkt
PlayStation 5 40 millioner
PlayStation 4 41 millioner
Xbox Series X/S 31 millioner
Xbox One 22 millioner

De fleste husker hvor vanskelig det var å få kloa på en PlayStation 5 rett etter lanseringen i 2020, noe som utilsomt har påvirket salgene til PlayStation 5 de første årene. Dette er også et aspekt som Jim Ryan kommenterer i blogginnlegget:

– Vi lanserte PlayStation 5 i november 2020 og verden var på et merkelig og annerledes sted enn da vi annonserte konsollen i 2019, skriver Ryan.

I 2022 meldte PlayStation om dystre tall, og at de solgte betydelig færre konsoller en forventet. I kontrast til situasjonen de siste årene, mener Jim Ryan nå at etterspørselen etter PlayStation 5 er Sonys raskest selgende konsoll til nå. I juli passerte de 10 millioner solgte konsoller, og i oktober kunne det japanske spillselskapet oppjustere tallet til 13,4 millioner. Slik sett har 2021 vært et fantastisk år for spillgiganten, men det var også noen skjær i sjøen.

En solid lansering

Nye konsoller har ofte et litt slapt første år. Sony har derimot hatt et av sine beste lanseringsår, blant annet på grunn av følgende:

  • Lovende teknologi
  • Spennende eksklusive spilltitler
  • Styrket fokus på skytjenesten PlayStation Now

Sony lyktes også langt på vei med å vise frem det unike ved deres nye konsoll, og at PlayStation 5 symboliserer et større brudd med foregående generasjon enn det PlayStation 4 gjorde før den. Der Microsoft har satset (kanskje litt for) trygt med den på papiret kraftigere Xbox Series X, har Sony noen ess i ermet:

  • Revolutionerende kontroller med haptisk tilbakemelding og adaptiv avtrekker
  • Superrask SSD-lagring som gir kortere lastetider
  • 3D-lydteknologi for en mer immersiv spillopplevelse

Kombinasjonen av imponerende teknologi og sterke eksklusive spilltitler har bidratt til PlayStation 5s suksess, til tross for utfordringene med mangel på komponenter og produksjonsproblemer.

Pandemiens påvirkning

Korona-pandemien har påvirket spillbransjen på flere måter, og her sliter alle konsollprodusentene med de samme utfordringene. Men fordi PlayStation 5 er markedsledende, blir det ekstra tydelig her.

Pandemien har avslørt at måten man produserer teknologi på, kanskje ikke er så levedyktig som man lenge trodde. For at det kostnadsbesparende just in time-prinsippet skal fungere, er man avhengig av at en rekke underleverandører hele tiden klarer å levere det de skal. Når ett ledd i kjeden svikter, ryker hele opplegget. Det finnes en måte å løse dette på, nemlig ved at selskaper som Sony tar kontroll over større deler av produksjonskjeden selv, samt øker lagerkapasiteten. Men dette koster skjorten, og vil innebære økte priser for forbrukerne.

En ny strategi for fremtiden

Sony har, på papiret, hatt et fantastisk år. PlayStation 5 er den mest solgte (og fremdeles mest ettertraktede) konsollen på markedet. Likevel har pandemien og produksjonsutfordringene satt en demper på salgstallene. For å møte disse utfordringene og styrke sin posisjon ytterligere, trenger Sony en ny strategi for fremtiden.

Det er viktig å fortsette å levere sterke eksklusive spilltitler som appellerer til PlayStation-fans, samtidig som selskapet jobber med å utvide PlayStation Now-plattformen. Å fokusere på skytjenester og tilby et bredt utvalg av eldre spill kan tiltrekke seg nye kunder og gi et mer variert spillutvalg for eksisterende PlayStation-eiere.

Samtidig må Sony fortsette å forbedre produksjonskapasiteten for PlayStation 5 for å møte den enorme etterspørselen. Å øke samarbeidet med underleverandører og implementere mer robuste forsyningskjeder kan bidra til å sikre tilstrekkelig tilgang på komponenter og redusere leveringsproblemer.

Med riktig strategi kan Sony oppfylle sine ambisjoner om å selge over 15 millioner PlayStation 5-konsoller i år og gi spillfansen den beste spillopplevelsen.

Kommentar: Sony har, på papiret, hatt et fantastisk år - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Folk spør også

Hvor mange PS5 er solgt?

Ligger an til rekord Totalt skal Sony ha solgt 32,1 millioner PS5-konsoller n. Til sammenligning skal Xbox Series X og S samlet ha solgt drye 20 millioner eksemplarer (siste tall vi s var i desember).

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvor mange PS5 har blitt solgt?

I et blogginnlegg forteller PlayStation-sjef Jim Ryan at de n har solgt over 40 millioner PlayStation 5-konsoller. I sitt takkebrev til spillerne mimrer toppsjefen om hvordan selskapet hadde utfordringer med komme i ml til lanseringen av konsollen i 2020.

Fullstendig svar på www.gamer.no


Kan PlayStation 5 ligge?

PlayStation 5 skal i utgangspunktet bde kunne st oppreist og ligge flatt, avhengig av hva man selv foretrekker. Men n hevder flere konsollverksteder at hvis man lar konsollen st oppreist over tid, s vil den fr eller siden ta skade. PlayStation 5 stende oppreist.


Hvilket år ble PlayStation 5 utgitt i Europa?

PlayStation 5 (offisielt forkortet PS5) er en spillkonsoll utviklet av Sony Interactive Entertainment. Den ble annonsert i 2019 som en oppflger til PlayStation 4 og lansert den 12. november 2020 i Australia, Japan, New Zealand, Nord-Amerika, Singapore og Sr-Korea, og den 19. november 2020 i Europa.


Videoer

PS3 #2: Ressurecting the impossable! | EPIC rollercoaster repair that nearly broke me.

Bilcamping i regn og kulde - Ingen telt

2 netters bilcamping i kraftig regn

Sorrento, Italy Walking Tour - 4K60fps with Captions *NEW*

How to Study the Bible | Dwight L. Moody | Christian Audiobook

The Overcoming Life | Dwight L Moody | Free Christian Audiobook

How to Study the Bible | Dwight L Moody | Free Christian Audiobook

Venice, Italy Walking Tour 2022 - 4K 60fps PART 1 - with Captions