Samsungs marginer på flaggskipet

42

Les om kostnaden og komponentene i Samsungs flaggskip, Galaxy S7. Utforsk forskjellen mellom kostprisen og salgsprisen og få innsikt i Samsungs marginer. Les mer på 32Chip.

Samsungs marginer på flaggskipet

Det er velkjent at mobilprodusenter har solide profittmarginer på sine produkter, spesielt når det gjelder toppmodellene. Nå har vi fått innsikt i hva Samsungs nye flaggskip, Galaxy S7, egentlig koster. Basert på en undersøkelse utført av markedsforskningsselskapet IHS, som har plukket fra hverandre telefonen for å analysere kostnadene, har vi fått tallene på bordet.

Dette koster Galaxy S7 i Norge - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Kostnaden for komponentene

Basert på prisen på hver enkelt komponent og kostnaden knyttet til selve byggingen, har IHS kommet frem til at Galaxy S7 har en kostpris på 255 dollar, tilsvarende cirka 2170 kroner med dagens kurs. Sammenlignet med den amerikanske salgsprisen på 670 dollar, altså rundt 5700 kroner, betyr dette en differanse på 3530 kroner.

Komponentpriser

IHS har også identifisert de dyreste komponentene i Galaxy S7. Snapdragon 820-prosessoren, som brukes i telefonen, koster Samsung 62 dollar per enhet, omtrent 530 kroner. QHD-skjermen har en prislapp på 55 dollar, mens Samsungs flashminne på 32 GB koster 7,25 dollar. De fire gigabytene med DRAM på telefonen har en estimert pris på 25 dollar.

Så mye koster komponentene i Samsung Galaxy S7 - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Andre kostnader

Det er viktig å merke seg at produksjons- og komponentkostnader ikke er de eneste kostnadene knyttet til å lage en telefon. Utgifter til markedsføring, forskning og annet bidrar til den totale produksjonskostnaden, som er betydelig høyere enn bare komponentkostnadene.

IHS påpeker at Samsung bruker mer penger på materialene enn Apple gjør på sine tilsvarende produkter. IHS estimerer at komponentene i iPhone 6S med 16 GB koster omtrent 188 dollar, mens prisen på telefonen er 649 dollar. Dette gir Apple en høyere profittmargin enn Samsung på sine toppmodeller.

Prisene på Galaxy S7-modellene

Galaxy S7 Edge med 32 GB lagring har en pris på 8390 norske kroner hos Komplett, mens den "vanlige" Galaxy S7-modellen med samme lagringskapasitet koster 7290 norske kroner.

Det er verdt å merke seg at Komplett tilbyr en spesialavtale for de som forhåndsbestiller Galaxy S7. I tillegg til det inkluderte Gear VR-hodesettet, vil kundene få telefonen levert før den er tilgjengelig i butikk, så lenge lageret rekker.

Test: Samsung Galaxy S7 Edge - Datahjelperne
Bildekilde: www.datahjelperne.no

Kostnaden for Samsung

Det rapporteres at Samsung betaler rundt 255 dollar, tilsvarende drøyt 2100 kroner, for komponentene som brukes i Galaxy S7. Den dyreste komponenten er Snapdragon 820-prosessoren, som koster 62 dollar eller rundt 520 kroner. Det er imidlertid viktig å merke seg at modeller utenfor USA, Kina og Japan har en annen prosessor, Exynos 8890, og dermed kan prisene variere.

Kameraet i Galaxy S7 har en kostpris på 13,70 dollar per enhet. Telefonen har to kameravarianter, en fra Sony og en fra Samsung.

I USA selges Galaxy S7 for rundt 670 dollar uten abonnement, noe som betyr at Samsung har en fortjeneste på 415 dollar per enhet etter å ha trukket fra distribusjons-, utviklings- og markedsføringskostnader. I Norge må man betale 7280 kroner for den rimeligste modellen.

Смартфоны Samsung Galaxy S7: 📱 купить смартфон Samsung Galaxy S7 недорого,  цены в интернет-магазине Эльдорадо в Москве
Bildekilde: www.eldorado.ru

Konklusjon

Galaxy S7 er et flaggskip som ikke bare imponerer med sin teknologi og design, men også med en betydelig fortjeneste for Samsung. Mens kostnadene for produksjon og komponenter ligger på 255 dollar, selges telefonen for 670 dollar i USA. Dette gir en betydelig profittmargin for selskapet. Selv om det er viktig å huske på at det er flere kostnader knyttet til å lage en telefon enn bare komponentprisene, viser denne undersøkelsen at Samsung fortsatt har en sterk posisjon i markedet.

Kilder: 9to5Google, Komplett

Se også

Folk spør også

Hvor gammel er Samsung Galaxy S7?

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Hvordan oppdatere Samsung S7?

Innstillinger gt; Om enheten gt; Programvareoppdatering gt; Oppdater n. Innstillinger gt; Om enheten gt; Programvareoppdatering gt; Last ned og installer.

Fullstendig svar på www.samsung.com


Videoer

CAMPING in RAIN - Mountain - Roof Tent - Dog

LOFOTEN on a motorcycle: solo motorbike camping trip through NORWAY [S5-E14]

CAMPING in RAIN STORM on Mountain - OZTent AT4 Air Tent

CAMPING in the RAIN - Perfect COSY Air TENT - Dog

CAMPING on MOUNTAIN - Elevated TENT - RAIN

CAMPING in FREEZING Cold with Dog - Roof Tent

Vlog #107 Was war der Schaden am Jaguar? Noch 50ha!

CAMPING in RAIN - Tent - Dog - FIRE