Samsung lanserer 870 Evo: En oppdatert 2,5-tommers SSD med SATA-grensesnitt

83

Les om Samsungs lansering av den oppdaterte 870 Evo SSD-en med SATA-grensesnitt. Denne 2,5-tommers SSD-en tilbyr forbedret ytelse og pålitelig lagring.

I de stadig skiftende landskapet innen SSD-teknologi er det vanligvis M.2-disker med PCIe-grensesnitt som får mest oppmerksomhet. Likevel ser det ut til at Samsung fremdeles vil forbedre SSD-er med det eldre SATA-grensesnittet, til tross for at det er mange år siden SSD-produsentene testet grensene for hva som er mulig med SATA 6 Gbps (også kjent som SATA III).

I dag kunngjorde Samsung lanseringen av deres nyeste SSD, Samsung 870 Evo. Dette er en oppdatert versjon av den svært populære 860 Evo, som har vært en av de mest solgte SATA-SSD-ene på markedet de siste tre årene. Til tross for at vi ikke så behovet for en oppdatert versjon av 860 Evo, har Samsung likevel valgt å lansere denne nye modellen.

Samsung 870 Evo: Forbedringer og spesifikasjoner

Samsung 870 Evo har mange likheter med sin forgjenger. Den benytter fortsatt TLC minneteknologi og har den samme fem års garantien og TBW-tallet (total bytes written) som angir hvor mye disken kan tåle å bli skrevet til i løpet av levetiden.

Den nye modellen vil være tilgjengelig i kapasiteter fra 250 GB opp til 4 TB, akkurat som 860 Evo. Men i motsetning til 860 Evo, vil 870 Evo kun være tilgjengelig i 2,5-tommersformat, og ikke som M.2- eller mSATA-pinner.

En viktig oppgradering er at Samsung 870 Evo bruker sjette generasjon V-NAND-minne, som er to generasjoner nyere enn det som brukes i 860 Evo. Selv om SATA-grensesnittet begrenser overføringshastighetene til rundt 600 megabyte per sekund i teorien, er 870 Evo på papiret noe raskere enn sin forgjenger.

Valg av lagringsløsning

Samsung 870 Evo er en solid oppgradering for de som foretrekker 2,5-tommers SSD-er med SATA-grensesnitt. Selv om det stadig er nye og raske M.2-disker tilgjengelig, er det fortsatt et behov for SATA-baserte alternativer for de som har eldre systemer uten M.2-spor eller foretrekker 2,5-tommersformatet.

Valget av lagringsløsning avhenger av individuelle behov og preferanser. For de som trenger høyere overføringshastigheter og har et system med M.2-spor, kan det være mer hensiktsmessig å velge en M.2-SSD med PCIe-grensesnitt. Men for de som har behov for stor lagringskapasitet og har et system med 2,5-tommersplass, kan Samsung 870 Evo være et godt valg.

Konklusjon

Med lanseringen av Samsung 870 Evo viser Samsung at de fremdeles er engasjert i å forbedre SATA-SSD-er til tross for den økende populariteten til M.2-disker med PCIe-grensesnitt. Den nye modellen byr på oppgraderinger i form av nyere minneteknologi og noe bedre ytelse sammenlignet med sin forgjenger, 860 Evo.

Samtidig er det viktig å merke seg at valget av lagringsløsning avhenger av individuelle behov og systemkrav. For de som er på jakt etter en 2,5-tommers SSD med SATA-grensesnitt, kan Samsung 870 Evo være et godt alternativ med høy pålitelighet og god ytelse.

Uansett hvilken SSD du velger, er det viktig å sørge for at du har riktig lagringsløsning som passer dine behov for både ytelse og kapasitet. Med stadig økende krav til datalagring og -overføring er det viktig å velge en SSD som kan levere den hastigheten og påliteligheten du trenger.

Внешний накопитель Samsung SSD Т5 купить на фирменном сайте galaxystore в  Москве, цены на Внешний накопитель Samsung SSD Т5
Bildekilde: galaxystore.ru