Samsung viste brettbar mobil - Oppdag ny æra med brettbare mobiler

Gjør det også lettere å bruke store mobiler med én hånd. Les om Samsungs nye brettbare mobil og innovative teknologier som Infinity Flex Display og One UI. Utforsk spennende formfaktorer som Flex In & Out, Flex Hybrid og Slidable Flex Solo. Oppdag Sensor OLED Display og dets helsefunksjonalitet. Bli kjent med verdens første brettbare mobil, FlexPai, og fremtidens muligheter for brettbare mobiler.

Gjør det også lettere å bruke store mobiler med én hånd.

I kveld gikk Samsungs store utviklerkonferanse av stabelen i San Francisco. På forhånd ble det spekulert i om selskapet ville vise frem sin aller første brettbare mobil, eller i det minste fortelle oss mer om den. Ikke minst ble spekulasjonene styrket da verdens første brettbare mobil overraskende ble vist frem i Kina forrige uke.

Den store fordelen med en brettbar telefon er selvsagt at den kan by på en svært stor skjerm når den brettes ut, samtidig som den tar opp mye mindre plass enn dagens toppmodeller når den foldes sammen og puttes i lommen.

Samsung viste frem enda en brettbar mobil – denne gangen med en ny vri |  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Infinity Flex Display og Prototypemobil

Hvordan kan vi øke skjermstørrelsen uten å øke størrelsen på mobilen, ble det spurt fra scenen, før Samsung til stor jubel viste frem nye Infinity Flex Display.

Dette panelet skal være fleksibelt nok til å bøyes tusenvis av ganger og gi rom for helt nye formfaktorer ettersom det kan bøyes, strekkes og rulles uten å bli ødelagt.

Implementert på en telefon består løsningen Samsung viste frem på en prototypemobil av et frontpanel og et brettbart panel som kom til syne på innsiden da mobilen ble brettet ut.

Den utbrettbare skjermen skal være på 7,3 tommer og tar automatisk over appene som du styrte på frontskjermen før du foldet ut mobilen. Dette skal gi en sømløs overgang uansett hvordan du bruker mobilen og hvilke apper du jobbet med, forteller Samsung.

Samsung viste frem enda en brettbar mobil – denne gangen med en ny vri |  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

One UI - Et nytt brukergrensesnitt

Brukerne har fått for mange ting å forholde seg til på skjermen og det er på tide med en ny start for brukergrensesnittet, sa Samsungs designsjef fra scenen og avduket helt nye One UI. Dette er Samsungs neste generasjons brukergrensesnitt som kommer til Galaxy S9 og Note 9 tidlig neste år.

Nyhetene er blant annet at lignende funksjoner vil grupperes sammen, eller at kun funksjoner som er relevante til hva du holder på med, vil vises på skjermen. Dette vil gjøre dagens telefoner mer oversiktlige og lettere å bruke med én hånd.

Se også

Nyheter 04.05.2024, 17:05 18
Hvor stor sekk for dagstur?
Nyheter 13.02.2024, 03:24 51
Når kom Snapchat?

Fremtidige Formfaktorer

På Samsung sin stand under SID Display Week, fikk vi se en rekke prototyper på det som kan bli fremtidens mobiler.

Dagens brettbare mobiler kan bare vippes i én retning, noe som forutsetter en ekstra skjerm på utsiden for å kunne brukes i sammenslått form. Samsung har imidlertid utviklet konseptet Flex In & Out, hvor mobilen kan brettes hele veien slik at skjermen havner på utsiden. Dette gjør den brettbare mobiltelefonen tynnere og lettere enn de nåværende modellene på markedet.

En annen spennende formfaktor er Flex Hybrid, et brettbart nettbrett som kan klappes sammen og få plass i jakkelommen. Fullt utbrettet har det en skjerm på hele 10,5 tommer, og ved utvidelse kan skjermen nå 12,4 tommer. Dette gir brukere muligheten til å ha en stor skjermopplevelse i et kompakt format.

Dersom man ønsker enda større skjerm, kan man velge Slidable Flex Solo. Dette er et 13-tommers nettbrett som kan utvides til hele 17 tommer. Det gjør det stort nok til å brukes som en ekstra skjerm til PC-en.

TEST: Samsung Galaxy Z Fold 2 – Alle gode ting er tre
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Sensor OLED Display - Ny helsefunksjonalitet

Samsung viste også frem Sensor OLED Display, som er det neste steget innen helsefunksjoner på mobilen. En sensor er nå integrert i selve OLED-panelet, som kan registrere puls, stressnivå og blodtrykk. Dette vil være revolusjonerende hvis det fungerer, da tidligere blodtrykksmålere har vist seg å være upålitelige. Denne teknologien kan bidra til å forbedre helseovervåkningen direkte fra mobilen.

Galaxy Z Flip - Samsungs første mobil med brettbar glassskjerm er nå  lansert | Samsung Electronics Nordic AB
Bildekilde: www.mynewsdesk.com

Verdens første brettbare mobil - FlexPai

Rouyu Technology, et relativt ukjent selskap spesialisert på å lage fleksible paneler, nylig lansert verdens første brettbare mobil kalt FlexPai i Kina. Denne mobiltelefonen består av tre ulike skjermpaneler som er satt sammen for å skape en sømløs og funksjonell brettbar skjerm. Når den er brettet ut, har den en 7,8 tommer stor skjerm, som er større enn iPhone Xs Max. Fleksibiliteten gjør at telefonen tar mindre plass når den er brettet sammen, men den har blitt kritisert for å være tykk og tung. FlexPai har også utfordringer med skjermstabilitet og beskyttelse mot riper og skader.

Basert på disse innovasjonene og prototypemodellene kan vi forvente spennende brettbare mobiler fra Samsung i fremtiden. Nye teknologier som Infinity Flex Display og One UI vil gi brukerne en sømløs opplevelse og bedre brukervennlighet. Samtidig åpner brettbar teknologi opp for nye formfaktorer som Flex In & Out, Flex Hybrid og Slidable Flex Solo. Med Sensor OLED Display tar Samsung også et stort steg innen helseovervåkning på mobilen. Mens verdens første brettbare mobil, FlexPai, viser at teknologien er på vei inn i markedet, selv om den har noen utfordringer å løse.

Med disse spennende nyhetene kan vi se frem til en ny æra med brettbare mobiler som gir oss større skjermer og bedre brukeropplevelse, samtidig som de tar opp mindre plass og blir mer bærbare.

Se også

Nyheter 12.05.2024, 01:29
Når kom Windows 8?
Nyheter 10.01.2024, 12:41 67
Kan en 12 åring ha Snapchat?

Folk spør også

Hva heter den nyeste Samsung telefonen?

Samsung Galaxy S23 Ultra kret til rets mobil 2023/2024 av Elektronikkbransjen.

Fullstendig svar på news.samsung.com


Hvordan tørke Samsung telefon?

Etter ha fjernet fuktighet eller urenheter, la enheten din trke i et godt ventilert omrde eller i skyggen med kald luft (fra en vifte). Lufttrking anbefales for enheter som er fulle av vann. Vr oppmerksom p at forsk p trke enheten raskt med en hrfner eller varmluft kan skade enheten.

Fullstendig svar på www.samsung.com


Videoer

The Fastest Way to Transfer Everything to Your New Galaxy Phone

Samsung DeX Pad Review & Q&A

Former Samsung Employee Gets Excited Unboxing Galaxy Z Fold 2

Galaxy S10 Settings Tutorial for Display, Navigation Bar & Sounds

Everything We Know About Samsung’s Foldable Phone

Is Samsung Trying To Impress Me?? - Galaxy Z Fold3 5G Early Look

Galaxy Z Fold 4 Full Review: I Have a Crush on a $1,800 Foldable Phone

Samsung Galaxy Z Fold 2 full review