Endring i brikkevalg

100

Les om Samsungs planer om å satse mer på Qualcomm og droppe egne brikker i kommende flaggskipmobilmodeller. Endringen kan føre til bedre ytelse og brukeropplevelse. Få de siste oppdateringene hos 32Chip.

Endring i brikkevalg

Samsung har tradisjonelt lansert sine flaggskipmobilene i to ulike varianter avhengig av markedet de selges i. Mens Galaxy-telefonene i det amerikanske markedet har benyttet Snapdragon-prosessorer fra Qualcomm, har de i europeiske og asiatiske markeder ofte brukt Samsungs egne Exynos-brikker. Nå ser det imidlertid ut til at Samsung kan endre denne strategien. Ifølge informasjon fra den nederlandske siden LetsGoDigital, basert på en innsidekilde hos Samsung, planlegger Samsung å i stor grad droppe bruk av sine egne brikker og i stedet satse mer på Qualcomm i neste generasjon av sine flaggskipmobilmodeller.

Tidligere meldinger antydet at denne endringen ville gjelde for alle markeder, men det er nå moderert til å gjelde "de fleste" markeder. Det kan derfor tenkes at utviklingsland eller land med lavere kjøpekraft vil fortsette å få Exynos-varianten av Samsungs flaggskipmobil.

Samsungs neste flaggskip kan bli mye kraftigere - Rykte - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

Årsaken til endringen

Denne endringen vekker oppsikt fordi Samsungs telefoner tidligere har prestert bedre med Qualcomm Snapdragon-brikker enn med Exynos-brikker. Snapdragon-brikker har jevnt over vist bedre resultat både syntetisk og i praktiske bruksområder. Derfor er det interessant at Samsung nå ser ut til å velge bort sine egne brikker til fordel for Qualcomm.

En mulig forklaring på denne endringen kan være den pågående brikkeforsyningssituasjonen som har påvirket teknologiindustrien det siste året. Samsungs suksess med Galaxy Z Flip 3, som bruker Snapdragon-brikker, kan ha ført til en mangel på tilgjengelige brikker til en ny flaggskipmobil i Galaxy S21 FE-serien. Dette kan ha tvunget Samsung til å vurdere å bruke Snapdragon-brikker i flere av sine kommende modeller.

Samsungs neste flaggskipmobil blir trolig kansellert - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

Konsekvenser for Galaxy S24-serien

Denne endrede brikkestrategien kan også påvirke Samsungs kommende Galaxy S24-serie. Mens tidligere rykter antydet at Samsung ville lansere tre modeller - en standard S24, en S24 Plus og en S24 Ultra - er det nå spekulasjoner om at Plus-varianten kan bli droppet på grunn av "polariseringen i flaggskip-segmentet" og "stagnasjonen i hele mobilmarkedet". Andre rykter hevder imidlertid at Plus-modellen fortsatt er med i planene.

Forventet lanseringsdato og pris

Når det gjelder lanseringen av Galaxy S24-serien, forventes det at Samsung vil avduke telefonene under et Galaxy Unpacked-arrangement i januar eller februar. En kilde hevder til og med at avdukingen vil finne sted den 17. januar. Det er imidlertid verdt å merke seg at ingenting er bekreftet av Samsung per dags dato.

Når det gjelder pris, er det for tidlig å gi konkrete tall. Basert på Galaxy S23-serien kan vi imidlertid anta at standardmodellen S24 vil ha en pris på rundt 10 990 kr, S24 Plus vil koste omtrent 13 990 kr, og S24 Ultra vil bli enda dyrere. Det er viktig å merke seg at dette bare er spekulasjoner basert på tidligere modeller.

Med andre ord kan Samsungs neste flaggskipmobil bli betydelig kraftigere hvis selskapet virkelig velger å satse på Qualcomm-brikker i stedet for sine egne Exynos-brikker. Dette kan gi bedre ytelse og en forbedret brukeropplevelse for Samsungs fremtidige flaggskipmodeller.

Samsungs presenterer nytt flaggskip – Galaxy S22, Galaxy S22+ og Galaxy S22  Ultra. – Samsung Newsroom Norge
Bildekilde: news.samsung.com