Samsungs nye TV-er støtter 4K-strømming

56

Opplev Samsungs nye TV-er som støtter 4K-strømming og gir en imponerende seeropplevelse. Les mer om innovative teknologier og høyoppløselige bilder på 32Chip.

Verdens største forbrukerelektronikkmesse CES i Las Vegas er i gang, og en av de aller heteste temaene på årets messe er 4K. Problemet hittil har vært svært lite innhold å boltre seg i, men Samsung har nå lagt til rette slik at du kan strømme 4K-innhold fra blant annet Netflix og Amazon, melder Flatpanels.

En ny standard for 4K-strømming

Løsningen har vært å få på plass en ny standard for å kunne se 4K-innhold, noe rivalen LG allerede har implementert i en av sine nye modeller. Nå har også Samsung kommet seg på banen, og er du amerikaner vil du få enda en liten godbit dersom du velger å kjøpe en ny 4K-skjerm fra sørkoreaneren.

Som amerikaner vil du i tillegg til selve TV-en få med det Samsung kaller en UHD Video Pack med på kjøpet. Denne pakken inneholder en harddisk som er proppet full med hele 50 titler i 4K-kvalitet. Ergo vil det være en del å se på, før Netflix sparker i gang med sesong to av sin prisvinnende serie House of Cards i februar.

Netflix, Amazon og YouTube i 4K

Netflix er en av pådriverne for at 4K skal komme hjem i stuen din, og alt de produserer av innhold i fremtiden vil bli tatt opp i den skyhøye oppløsningen. I første omgang vil du kunne strømme innhold fra leverandøren via en app på en av Samsungs nye 4K-modeller, men det vil også finnes andre alternativer å velge i.

Også innhold fra Amazon skal kunne benyttes, blant annet filmer og serier fra Amazons egne studioer, men også innhold fra andre Hollywood-aktører. Også YouTube vil satse hardere på 4K i året som kommer, og har allerede bekreftet et samarbeid med Samsung.

Buede skjermer og 4K-oppløsning

Samsungs nye TV-er fokuserer ikke bare på 4K-strømming, men også på buede skjermer. Den nye utformingen, der TV-ene er buet mot deg, skal gi bedre kontrast i bildet. Samsung har utviklet funksjoner som Depth Enhancer for å øke dybdefølelsen og PurColor for å forbedre fargene i bildet. Flere av de nye TV-ene støtter også den nye 4K-oppløsningen, som viser fire ganger så mange punkter som tradisjonelle full HD-skjermer.

Samsungs fokus på oppskaleringsfunksjoner i de nye 4K-TV-ene bidrar til å forbedre bildekvaliteten selv med begrenset 4K-innhold tilgjengelig. TV-ene analyserer signalet og oppskalerer det til 4K, samtidig som de legger på detaljforbedringer for å gjøre bildet enda skarpere.

TEST: Samsung Q77C (TQ75Q77C) – Slank og smart storskjerm
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Konklusjon

Samsungs nye TV-er som støtter 4K-strømming bringer en spennende utvikling til hjemmeunderholdning. Med støtte for 4K-innhold fra nettsteder som Netflix, Amazon og YouTube, samt Samsungs innovative teknologier for buede skjermer og bildekvalitet, gir disse TV-ene en imponerende seeropplevelse. Mens 4K-innhold fortsatt er begrenset, gir Samsungs oppskaleringsfunksjoner muligheten til å nyte høyoppløselige bilder på skjermene. Med disse nye TV-ene tar Samsung et stort skritt mot å bringe fremtiden til stuen din.

Samsungs nye OLED-TV-er slippes 20. april
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Samsungs nye TV-er støtter 4K-strømming. Miracast er en protokoll for trådløs overføring av lyd og bilde istedenfor tilkobling med kabel, og har blitt beskrevet som "HDMI over Wi-Fi". Med utstyr som støtter Miracast kan man koble seg til kompatible lydanlegg, TV, skjermer og projektorer med datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. Det finnes også adaptere som kan kobles i HDMI- eller USB-porter slik at utstyr uten innebygd støtte kan kobles til Miracast.

Teknologien ble utformet for å fungere på tvers av enheter uavhengig av produsent, og denne funksjonaliteten garanteres på utstyr som er Miracast-sertifisert. I 2015 ble støtte for Miracast fjernet i Android, og Computerworld har bemerket at Miracast aldri slo an som en standard, muligens grunnet konkurranse fra teknologier som Google Cast og Apple AirPlay. Miracast tilbys likefullt på en del nytt utstyr i dag.

Miracast benytter et likemannsnettverk basert på Wi-Fi Direct-standarden. Video kan sendes opp til 1080p HD-oppløsning, med obligatorisk støtte for H.264 kodek og valgfri støtte for H.265. Det er også valgfri støtte for 4K Ultra HD (3840 x 2160p60). Lyd kan sendes med opp til 5.1-surroundlyd, og med blant annet AAC og AC3 som mulige kodeker. Minste påkrevde kodek er lineær pulskode-modulation med 16 bit, 48 kHz, 2 kanaler.

Operativsystemer som støtter Miracast inkluderer Windows 8.1 og Windows 10, samt enkelte Android-enheter som Samsung One UI, Xiaomi MIUI, Oppo ColorOS, Huawei EMUI, HTC Sense, LG UX, Asus ZenUI, Sony Xperia og OnePlus OxygenOS.