Seriøs familiefrakter: Her er Kias svære EV9

132

Les om Kias nye elektriske SUV, EV9, med imponerende spesifikasjoner og praktisk fleksibilitet. Sammenlignbar med konkurrenter som Tesla Model X og BMW iX.

Design og konkurrenter

Kias nye sjuseter, EV9, har endelig blitt avslørt med alle detaljene, bortsett fra prisen. Med en lengde på over fem meter og sju seter, har Kia tydeligvis rettet seg mot konkurrenter som Tesla Model X, BMW iX, Mercedes-Benz EQE SUV, Audi Q8 e-tron og Volvo EX90. Andre store syvsetere som BYD Tang, Nio ES8 og Mercedes-Benz EQS SUV er også potensielle konkurrenter. Kia har utviklet bilen med hovedfokus på det amerikanske markedet, men de tror også den har globalt potensial.

Kia EV9 | stor elektrisk SUV | Bilmagasinet.dk
Bildekilde: bilmagasinet.dk

Spesifikasjoner

EV9 kommer med en batterikapasitet på rundt 90 kilowattimer og en estimert rekkevidde på omtrent 500 kilometer. Dette gjør at den kan konkurrere med lignende modeller på markedet. Noen konkurrenter kan ha litt lengre rekkevidde, som Volvo EX90 med 580-585 kilometer, men EV9 forventes å være priset noe lavere enn dette alternativet.

Enorm Kia EV9 med plads og luksus. Læs om nyheden nu | FDM
Bildekilde: fdm.dk

Setealternativer

EV9 vil være tilgjengelig i både seks- og syvseter-varianter. For seksseteren kan man velge mellom to funksjoner på den andre seteraden: enten seter som kan legges ned i "relax"-modus eller seter som kan svinges 180 grader rundt for å sitte ansikt til ansikt med personene på tredje seterad. Det er imidlertid begrenset beinplass når setene er svingt slik, så det kan være mer intimt å sitte på denne måten. Med setene i den "riktige" posisjonen er det imidlertid god plass i EV9, takket være den boksaktige formen som gir god takhøyde på tredje rad.

Mindre batterialternativ

Det bør nevnes at Kia har kunngjort en mindre batteripakke på 76,1 kilowattimer for EV9, men denne vil ikke være tilgjengelig i Europa, i alle fall ikke foreløpig. Det største batteriet vil være den eneste tilgjengelige varianten.

Kia for de rige: EV9 fra 674.900 kr. - Bilbasen blog
Bildekilde: blog.bilbasen.dk

Kias strategi og entusiasme

Kia har allerede oppnådd stor suksess med sin forrige elektriske modell, EV6, som ble kåret til Årets bil i Europa og har solgt godt i Norge. Med lanseringen av EV9, som skiller seg ut med sin markante og robuste design, forventer Kia å vekke interesse både blant storfamilier og tyske premiumbil-eiere. Kia EV9 er en langt større SUV enn EV6, med imponerende spesifikasjoner og et design som vil skille seg ut på veiene. Kia Norge er også entusiastiske og venter spent på mer informasjon om modellen, da de tror den vil være svært populær i det norske markedet.

Test, bedømmelse og pris på Kia EV9
Bildekilde: mobilsiden.dk

Utgaver og tilgjengelighet

Kia EV9 kommer i ulike utgaver, hvor den første som kommer til Norge er GT-line. Denne modellen har firehjulsdrift og en batterikapasitet på 99,8 kilowattimer. Med 384 hestekrefter kan EV9 GT-line akselerere fra 0 til 100 km/t på 5,3 sekunder og har en rekkevidde på 505 kilometer ifølge WLTP-standard. En bakhjulsdrevet utgave vil også bli tilgjengelig senere, og denne vil være noe rimeligere, men spesifikke detaljer om pris er foreløpig ukjent.

Se også

Konklusjon

Kia EV9 er en seriøs familiefrakter som kombinerer imponerende spesifikasjoner, praktisk fleksibilitet og et slående design. Med sin store batterikapasitet og gode rekkevidde vil den kunne konkurrere med andre store elektriske SUV-modeller på markedet. Kia har nok en gang vist seg som en sterk aktør i den elektriske bilindustrien, og EV9 forventes å bli et populært valg blant både norske og internasjonale kunder.

Kia EV9: Den største personbilen
Bildekilde: www.motor.no

Folk spør også

Hva koster Kia EV9?

Prisen for nye Kia EV9 GT Line Launch Edition er 978 900 kr for 7-seteren. Prisen inkluderer frakt og leveringsomkostninger, vinterhjul, avtagbart tilhengerfeste, metallic lakk og serviceavtale (3 r / 45 000 km). Om du heller nsker 6-seter med eller uten svingbare seter for andre seterad er prisen 998 900 kr.

Fullstendig svar på www.bos.no


Når kommer EV9?

Den kommer til Norge 4. kvartal 2023.

Fullstendig svar på www.kia.com


Videoer

2024 Kia ​​EV9 GT-Line er den helt elektriske Telluride SUV til familier

2024 Kia ​​EV9-anmeldelse: En overkommelig tre-rækket EV-crossover!

102-årig dames forladte hjem i USA ~ Elektricitet virker!

I Built My DREAM Porsche 911 Turbo & Failed HORRIBLY..

Camping i kraftig regn - telt og presenning - hund - ASMR

Rebuilding The CHEAPEST Porsche 911 Turbo On The PLANET! | Pt 2

Enlig mor til et barn med særlige behov bygger hus af genbrugsmaterialer

Han kæmpede i de mest vilde kampe i WW2. Han er den mest dekorerede officer. Hans navn er Maggie.