Sommerspalten: «Tek fort, Andreas Wahl!»

47

Utforsk fysiker og programleder Andreas Wahl sin verden av teknologi og dingser, fra sykling langs Atlanterhavsveien til popnagletangen som har blitt en favorittverktøy. Les om hans tek-bomkjøp og oppdag hans spektakulære elektriske show. Bli også kjent med Selda Ekiz sin lidenskap for bærekraftig teknologi og hennes favorittdingser.

Sommerspalten: «Tek fort, Andreas Wahl!»

Det er ikke bare i butikken at Wahl fisker etter ørepropper.

I sommer har fysiker og programleder Andreas Wahl syklet Atlanterhavsveien og dratt fram symaskinen, men når han er hjemme er det popnagletangen som tar all oppmerksomheten.

Andreas Wahl - Industriuka 10. – 13. juni 2024
Bildekilde: industriuka.no

Livet med teknologi og dingser

Wahl forteller at teknologi og dingser preger livet hans på mange måter. Han bruker ulike dingser til å vekke seg om morgenen, sjekke været, klippe gresset, loggføre sykkelturen til jobb og styre lys og varme på en energieffektiv måte. Han blir også underholdt av lyd og bilde gjennom ulike apparater.

Samtidig er han bevisst på å ikke la teknologien kontrollere ham, og han kjemper for å ta tilbake kontrollen over oppmerksomheten sin. Han hater å kaste bort tid på telefonen uten å være bevisst om det.

Tek-bomkjøp

Wahl innrømmer at han har gjort noen tek-bomkjøp. Han nevner tec7, en lim-, tette- og fugemasse, som han stadig kjøper. Han bruker imidlertid kun en liten del av patronen til én jobb og lar resten tørke ut. Dette er hans hyppigste tek-bomkjøp.

Se også

Nyheter 20.03.2024, 13:42 64
Hvilke iPhone kan ha iOS 16?
Nyheter 11.02.2024, 16:04 47
Hvem kjøpte Twitter?

Uventede favorittdingser

En dings Wahl ikke visste han trengte, men som har blitt en favoritt, er popnagletangen. Han ble introdusert for denne av en person ved navn Frode Myhr, som lagde en hjelm til Wahl for å redde ham fra hjertestans under et prosjekt. Siden den gang har Wahl brukt popnagletangen til å feste alt som kan popnagles, til og med ting som ikke burde vært popnaglet.

En annen dings som Wahl anbefaler er WolframAlpha, en app han bruker som både kalkulator og til mer avanserte beregninger og spørsmål. Han deler også iFlares, som forteller deg når og hvor du kan se lysblink på himmelen som er refleksjoner fra satellitter.

Feriedingser

På ferie tar Wahl alltid med seg telefon, nettbrett og hodetelefoner. Han har imidlertid en tendens til å miste hodetelefonene.

Andreas Wahl er kjent for sine show basert på elektrisitet og fysikk. Gjennom ulike TV-programmer har han kommet inn i stuen til mange seere. Han er også aktiv på scenen og trollbatt salen i Bømlo Kulturhus med et spektakulært show basert på elektrisitet og fysikk.

Elektrisk show

I Wahl sitt show "Elektrisk" tar han publikum med på en fascinerende reise innen fysikk. Han viser ulike triks og eksperimenter som involverer elektrisitet. Wahl gjør bruk av interaktivitet og involverer medhjelpere fra salen for å vise frem fysikkens magi.

Et av triksene han utfører er å få glitter til å fly ved å gni en strikkahue i ull over et plastrør. Dette skjer ved elektronoverføring fra ullhuen til plastrøret, som får glitteret til å støte bort fra hverandre og "fly".

Wahl er en dyktig og humoristisk formidler som inspirerer både barn og voksne med sitt show.

Han er også inspirert av oppfinneren Nikola Tesla og nevner at Tesla har havnet urettferdig i skyggen av Thomas Alva Edison.

Wahl avslutter showet med et spektakulært elektrisk fysikkstunt, som også ble vist i en episode av serien "Med livet som innsats".

Andreas Wahl er en ekspert innen fysikk og en dyktig formidler som engasjerer og fascinerer med sine kunnskaper og demonstrasjoner.

Selda Ekiz er en fysiker og programleder som har vært aktiv i flere TV-programmer. Hun er kjent for sin interesse i å redusere strømforbruket i smarthjemmet.

I hennes hverdag er teknologi og dingser en viktig del. Hun har "smartet" opp hele huset sitt og kan styre alt via mobilen. Hun liker å automatisere hjemmet og følger med på strømforbruket for å redusere det og bidra til en mer bærekraftig hverdag.

Selda Ekiz har også gjort noen tek-bomkjøp, som for eksempel en mini-disc som ble faset ut av mp3-spillere kort tid etter at hun kjøpte den.

En dings hun ikke visste hun trengte, men som har blitt en favoritt, er Nintendo Switch. Hun har også nerdet mye med blant annet fugler, lokalhistorie og kalligrafi, men for tiden er sying det som engasjerer henne mest.

På ferie tar Selda Ekiz alltid med seg elektrisk tannbørste, telefon og Nintendo Switch, samt en iPad for å redigere filmer.

Selda Ekiz er en kunnskapsrik og engasjerende formidler som inspirerer og deler sin lidenskap for teknologi og bærekraftig livsstil.

Videoer

Napoleonic Wars 1809 - 14: Downfall

Luis Elizondo: Whistleblowers, UAPs, Time Travel [PART 3!]

The Last Coyote I of II #4 Harry Bosch 🇬🇧 CC ⚓ by Michael Connelly 1995

I Return from the Heaven and Worlds EP 1-100 1080P #animation #anime

Terrence Deacon Reveals the Hidden Connection: Consciousness & Entropy

Bernardo Kastrup Λ John Vervaeke on Meta-Consciousness

Abstract: The Art of Design | Paula Scher: Graphic Design | FULL EPISODE | Netflix

LEGIONES ASTARTES - The Emperor's Angels | Warhammer 40k Lore