Sony lanserer sin første OLED-TV - XBR-A1E

49

Sony har tatt steget inn i OLED-TV-segmentet med sin nyeste modell, XBR-A1E. Den imponerende TV-en kommer med avanserte spesifikasjoner, inkludert 4K-oppløsning, HDR-støtte og Sonys innovative Acoustic Surface-teknologi. Les videre for å oppdage hva som gjør denne OLED-TV-en fra Sony så spesiell.

I en tid hvor OLED-segmentet for TV-er fortsatt er relativt smalt, har Sony tatt steget inn i konkurransen med sin nyeste modell, XBR-A1E. Under CES-messen i år annonserte Sony at de ville hoppe på OLED-løpet, og nå har de kunngjort at TV-en er klar for butikkene.

Sony lanserer A1 - Sonys første Oled-TV er noe helt for seg selv
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

Imponerende spesifikasjoner og design

Sonys XBR-A1E blir tilgjengelig i USA neste måned i tre størrelser: 55, 65 og 77 tommer. Prisene for de amerikanske markedene ligger på 5000 og 6500 dollar for henholdsvis 55- og 65-tommers modellene. Prisen for 77-tommers modellen er ennå ikke kunngjort.

De norske prisene er foreløpig ikke kjent, men ifølge Sonys norske nettsider vil TV-en være "snart tilgjengelig". Selv om prisen ikke er direkte billig, er den heller ikke avskrekkende for en OLED-TV. Spesielt med tanke på at den har både 4K-oppløsning og HDR-støtte.

En av de mest imponerende funksjonene på TV-en er det Sony kaller Acoustic Surface, som gjør at TV-en sender ut lyd fra selve skjermen. Dette betyr at lyd og bilde synkroniseres på en bedre måte enn på andre TV-er hvor lyden kommer fra separate høyttalere. I tillegg gir denne løsningen TV-en et mer eller mindre rammeløst design, ettersom det ikke er behov for dedikerte høyttalere.

Her er Sonys OLED-modeller for 2022 - TV
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Avansert bildebehandling og HDR-støtte

Den nye OLED-modellen fra Sony støtter både HDR10 og Dolby Vision HDR-standardene. Takket være Sonys X1 Extreme-prosessor har TV-en evnen til å "oppgradere" vanlig innhold til en imponerende 4K HDR-kvalitet. Prosessoren analyserer og optimaliserer hvert objekt på skjermen for å tilpasse kontrasten, og dermed gi en bedre bildeopplevelse.

TV-en bruker Android TV-plattformen og har også Google Assistant innebygd. Dette gir brukerne tilgang til en rekke smarte funksjoner og muligheten til å kontrollere TV-en med stemmen.

Konkurranse for LG

Sony er nå en ny aktør på OLED-markedet som tidligere har vært dominert av LG. Det ble bekreftet at panelet i Sonys TV er produsert av LG, men Sony har utviklet sin egen bildebehandlingsbrikke som sikrer en unik bildekvalitet. Tidligere OLED-modeller hadde begrensninger når det gjaldt lysstyrke og farger, men Sonys XBR-A1E viser seg å ha forbedret kvaliteten på begge disse områdene.

Selv om vi bare har fått en sniktitt på TV-en, er det tydelig at den har potensial til å konkurrere med andre OLED-modeller på markedet. Med sin imponerende bildekvalitet, Acoustic Surface-teknologi og avanserte funksjoner, kan Sonys første OLED-TV være et attraktivt valg for forbrukere som ønsker det beste innen bildekvalitet og lydopplevelse.

Sony skryter fælt av disse TV-ene - nå har vi prisene - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Folk spør også

Når kom OLED TV?

Sony XEL-1 – verdens frste OLED i salg Allerede i 2007 viste Sony frem sin frste OLED-TV, XEL-1, en 11 tommer stor skjerm som kunne vise en opplsning p 960 x 540 punkter.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hva er forskjellen på OLED og LED?

Begge teknologiene presterer bra, men benytter ulike tilnrmingsmter. OLED-skjermer stenger av pikslene for fremkalle svarthet, mens QLED-skjermer benytter reduksjon av bakgrunnsbelysningen (Direct Full Array), noe som gir eksepsjonelle svartniver som kan konkurrere med OLED-teknologien.

Fullstendig svar på www.samsung.com


Hva betyr OLED TV?

Organisk lysemitterende diode (OLED) er en type videoskjerm der bildet produseres av en variant av lysemitterende diode (LED) der det verste laget er organisk, alts en karbonforbindelse. Organiske lysdioder kan produseres billig som en slags flat film, noe som gjr de srs godt egnet til bruk i skjermer.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Hvordan fungerer OLED?

Nr et negativt elektron og et positivt hull kombineres i materialet, sendes det ut et foton og dermed lys. P denne mten kan en OLED brukes til bildeskjermer, p samme mte som plasma og LCD (se plasmaskjerm og LCD-skjerm).

Fullstendig svar på snl.no


Videoer

Sony A95L QD-OLED anmeldelse | Det nye bedste tv, jeg nogensinde har anmeldt

Udpakning af Sony A95K OLED

Staysman & Lazz - En godt stekt pizza

Power On: The Story of Xbox | Chapter 1: The Renegades

Power On: The Story of Xbox | Chapter 3: And It Didn't Turn On

Camping i regn ved skovstrøm med hund - Regn ASMR

Bilcamping i regn på bjerg - Tagtelt - Hund

SCHWEDISCHE PRINZESSINNEN TORTE PRINSESSTÅRTA Schritt für Schritt backen👑 Rezept von SUGARPRINCESS