Sony pusser opp RX-familien

43

Sony har nylig lansert oppgraderte versjoner av Sony Cyber-Shot RX100 Mark 2 og Sony Cyber-Shot RX1R i RX-familien. Disse kameraene kommer med forbedringer både på innsiden og utsiden, og tar hensyn til tilbakemeldinger fra brukerne av forgjengerne. Les mer på 32Chip.

Nyhetene

Sony har nylig lansert oppgraderte versjoner av to kameraer i RX-familien, nemlig Sony Cyber-Shot RX100 Mark 2 og Sony Cyber-Shot RX1R. Disse kameraene kommer med forbedringer både på innsiden og utsiden, og tar hensyn til tilbakemeldinger fra brukerne av forgjengerne.

RX1R II Profesjonelt kompaktkamera med 35 mm sensor | DSC-RX1RM2 | Sony  Norway
Bildekilde: www.sony.no

Sony Cyber-Shot RX100 Mark 2

Sony Cyber-Shot RX100 Mark 2 er en direkte oppgradering av forgjengeren. Den har fått en bakbelyst bildebrikke, multifunksjonsko og en ny, utvippbar skjerm. Den bakbelyste 20,2 megapiksel CMOS-bildebrikken, kalt Exmor R 1.0, lover redusert støy på høy ISO-verdiene, og dette blir spennende å teste ut. Kameraet har kalibrerte ISO-verdier fra 160 til 12 800. Objektivet tilsvarer 28 mm - 100 mm i fullformat, med største blenderåpning på F1.8 på vidvinkel og F4.9 på telefoto. En interessant ny funksjon er bruk av funksjonsringen rundt objektivet, som kan brukes til å hoppe mellom forskjellige brennvidder og endre blender.

Sony Cyber-Shot RX1R

Sony Cyber-Shot RX1R er i stor grad lik forgjengeren RX1. Den har imidlertid en viktig forskjell - den kommer uten lavpassfilter på den 24,3 megapiksel bildebrikken. Dette bidrar til å øke detaljnivået i bildene. RX1R er designet for å eksistere side om side med RX1, og tilbyr fotografer valget mellom de to variasjonene. Både RX1 og RX1R gir høy bildekvalitet og imponerende ytelse.

Hasselblad Lunar

Hasselblad har også gjort en oppdatering i RX-familien ved å lansere Hasselblad Lunar, basert på den originale RX100-modellen. Lunar har fått en nydesignet eksteriør og menysystem, men har de samme tekniske spesifikasjonene som RX100. Hasselblad tilbyr hele syv forskjellige utgaver av Lunar, med ulike farger og materialer for grepet. Hasselblad bytter også ut Sony-logoen med sin egen signatur "H". Det er verdt å merke seg at endringene i Lunar er mindre dramatiske enn de som ble gjort i Hasselblad Stellar, hvor det var mer omfattende endringer i selve kameraet.

Konklusjon

Sony har lyttet til tilbakemeldinger fra brukerne og oppgradert RX-familien med RX100 Mark 2 og RX1R. Disse oppgraderingene inkluderer bakbelyste bildebrikker, nye funksjoner og forbedret design. RX100 Mark 2 har spennende nye egenskaper som en utvippbar skjerm og bruk av funksjonsringen rundt objektivet. RX1R skiller seg ut ved å fjerne lavpassfilteret for å øke detaljnivået i bildene. Hasselblad har også bidratt til oppdateringen ved å introdusere Lunar, som er en redesignet versjon av RX100. Med disse oppgraderingene har Sony sikret at RX-familien fortsetter å tilby høy bildekvalitet og imponerende ytelse til fotografer.