Spår elektrisk Range Rover i 2021

62

Land Rover tar et stort skritt mot elektrifisering med lanseringen av sin første elektriske Range Rover-modell i 2021. Denne mellomstore SUV-en vil plasseres mellom Evoque og Velar i størrelse og forventes å bli en tvillingmodell til Jaguars kommende elektriske XJ. Les mer om hva du kan forvente av den elektriske Range Roveren på 32Chip.

Land Rover planlegger å lansere sin første elektriske Range Rover-modell i 2021, ifølge Autocar. Denne mellomstore SUV-en forventes å ligge i størrelse mellom Evoque og Velar, som måler henholdsvis 4,37 og 4,8 meter i lengde. Bilen vil sannsynligvis være en tvillingmodell til Jaguars kommende elektriske XJ.

Designmessig vil den elektriske Range Rover være lavere og ha mer av et "shooting brake"-aktig utseende sammenlignet med de eksisterende modellene i Range Rover-serien, ifølge Autocar. En skisse er også laget for å illustrere hvordan bilen kan se ut.

Denne nye modellen vil konkurrere med kommende elektriske biler som Porsches Macan og Audis "sportback"-versjon av e-tron. Det forventes at bilen vil bli produsert på den såkalte MLA-plattformen til Jaguar Land Rover, som er spesifikt designet for elektriske biler. Plattformen støtter batterikapasiteter på opptil 90,2 kilowattimer.

Når det gjelder rekkevidde, vil den elektriske Range Roveren ikke være en revolusjon sammenlignet med andre elektriske biler på markedet. Med en batterikapasitet på 90 kilowattimer, vil den forventede rekkevidden være på nivå med Jaguar i-Pace, som har en maksrekkevidde på 470 kilometer etter WLTP-standard. Det er imidlertid forventet at ladestopp vil være raskere takket være 800 volt teknologi.

Direktøren for Product Engineering, Thomas Müller, lover at den elektriske Range Roveren vil være den stilleste og mest raffinerte modellen noensinne. Bilen vil også ha god fremkommelighet og kunne håndtere vanndybder på opptil 85 centimeter.

Offisielle detaljer vil komme nærmere lanseringen mot slutten av 2021. Land Rover planlegger å starte salget av Range Rover Electric i 2024, med en startpris estimert til 130 000 pund i England.

Ny elektrifisert Range Rover SV med rekkevidde opptil 100 km —  ELBILmagasinet
Bildekilde: www.elbilmagasinet.media

Land Rover elektrifiserer Range Rover-serien

Land Rover tar et stort skritt mot elektrifisering med lanseringen av sin første elektriske Range Rover-modell i 2021. Denne mellomstore SUV-en vil plasseres mellom Evoque og Velar i størrelse og forventes å bli en tvillingmodell til Jaguars kommende elektriske XJ.

Ifølge Autocar vil den elektriske Range Roveren ha en mer strømlinjeformet design og en lavere profil sammenlignet med de eksisterende modellene i Range Rover-serien. En skisse viser en mulig fremtidig utforming av bilen.

Rekkevidde og ytelse

Med en forventet batterikapasitet på opptil 90,2 kilowattimer vil den elektriske Range Roveren kunne tilby en imponerende rekkevidde. Selv om den ikke vil være revolusjonerende sammenlignet med andre elektriske biler på markedet, forventes den å kunne matche eller overgå Jaguars i-Pace, som har en maksrekkevidde på 470 kilometer etter WLTP-standard.

Den elektriske Range Roveren vil også ha imponerende ytelse, med akselerasjon på nivå med de kraftigste modellene med V8-motor. Firehjulsstyring vil gjøre den smidig i bytrafikken og sikre økt stabilitet ved høyere hastigheter.

Konkurranse og markedspotensial

Den elektriske Range Roveren vil konkurrere med andre kommende elektriske SUV-modeller, som Porsches Macan og Audis "sportback"-versjon av e-tron. Med Land Rovers anerkjente merkevare og Range Rovers posisjon i markedet, forventes den elektriske versjonen å tiltrekke seg betydelig oppmerksomhet fra kunder som er interessert i elektriske biler med luksus og terrengkapasitet.

Fremtidige planer og forventninger

Land Rover har ikke bekreftet detaljer om den elektriske Range Roveren, men administrerende direktør Ralf Speth har tidligere uttalt at de vil utvide porteføljen og lansere nye modeller. Med dette løftet kan vi forvente flere oppdateringer og nye modeller fra Land Rover i fremtiden.

Mer informasjon vil bli tilgjengelig nærmere lanseringen mot slutten av 2021, og salget av Range Rover Electric forventes å starte i 2024.

Land Rover lanserar nya Range Rover som elbil 2024 – Allt om Elbil
Bildekilde: alltomelbil.se

Hva vil Wiki fortelle oss?

I artikkelen "Saab JAS 39 Gripen" på Wikipedia diskuteres utviklingen og forbedringene av Gripen-serien av jagerfly, produsert av Saab AB. Artikkelen nevner at en større omforming av Gripen-serien, tidligere kjent som Gripen NG (Next Generation) eller Super JAS, nå betegnet JAS 39E/F Gripen, begynte å bli levert til det svenske luftforsvaret og brasilianske luftforsvaret i 2019. Denne oppgraderingen inkluderer en større skrog, en kraftigere motor, økt våpenlastkapasitet og forbedringer i cockpit, avionikkarkitektur, elektronisk krigføringssystem og andre områder.

Artikkelen nevner også at Saab dannet partnerskap og samarbeid med utenlandske luftfartselskaper for å markedsføre flyet internasjonalt. Tidlige modeller av Gripen oppnådde moderat suksess på eksportmarkedet, med salg til nasjoner i Sentral-Europa, Sør-Afrika og Sørøst-Asia. Det var mistanke om korrupsjon i noen av disse anskaffelsene, men den svenske myndigheten avsluttet etterforskningen i 2009.

Den elektriske Range Roveren i 2021 nevnes ikke i denne artikkelen om Saab JAS 39 Gripen, da elektriske Range Rover biler ikke har noen direkte sammenheng med jagerflyets utvikling.

Folk spør også

Når kommer Range Rover med elbil?

Nye Range Rover Sport kommer med bde bensin- og dieselmotor – og som ladbar hybrid. Og i 2024 er det ogs klart for helelektrisk utgave.


Er Land Rover det samme som Range Rover?

Range Rover er en bilmodell med permanent firehjulstrekk som ble introdusert av britiske Rover i 1970. Tre generasjoner Range Rover har blitt produsert opp gjennom rene, og modellen er fremdeles i produksjon. Det er en luksusversjon av Land Rover.


Hvem eier Range Rover?

Land Rover produseres av Jaguar Land Rover Automotive som er eid av indiske Tata Motors, og som ogs produserer merket Jaguar. Jaguar Land Rover Automotive har hovedkontor i Coventry. Det ble solgt 334 586 Land Rover og Range Rover personbiler p verdensbasis i 2021.

Fullstendig svar på snl.no


Hva koster en ny Range Rover?

Nye Range Rover er tilgjengelig med et utvalg av Plug-In Hybrid-motorer, og er tilgjengelig for bestilling n med priser fra kr. 1.692.900. Nye Range Rover SV er tilgjengelig som SWB fra kr. 2.420.900.

Fullstendig svar på motorpool.no


Videoer

Range Rover Sport Autobiography (2024) - Sound, interior and Exterior

Range Rover Velar | Electric

Range Rover Sport (2023) - The Most Dramatic Range Rover SUV Yet!

2023 Range Rover Sport - FULL VISUAL REVIEW!

2023 Land Rover Range Rover - Full Visual Review (King of the City)

2022 Land Rover Range Rover - interior Exterior and Driving (Return of The King)

2023 Range Rover Sport - The Most Beautiful Midsize SUV!

2023 Range Rover Sport - High-Tech Luxury Sport SUV!