Spotify får skylden for dårlig batteritid på iPhone

84

Flere medier har rapportert at Spotify forårsaker dårlig batteritid og overoppheting på iPhone etter oppdatering til iOS 15. Spotify undersøker problemet og har gitt instruksjoner for midlertidig løsning. Les mer om dette og følg med på oppdateringer i Spotifys forum.

Flere medier har rapportert at brukere som har oppgradert til Apples nyeste programvareoppdatering, iOS 15, opplever at Spotify tapper batteriet på deres iPhone og fører til overoppheting.

Spotify undersøker problemet

Spotify har bekreftet at de er klar over problemet og undersøker saken. De har videreformidlet informasjonen til det relevante teamet og oppfordrer brukere som opplever dette problemet til å slette appen fra telefonen og deretter reinstallere den. Det er viktig å merke seg at reinstallasjonen også krever at all nedlastet data gjennom Spotify-appen fjernes.

Brukerinstruksjoner for sletting og reinstallasjon finnes på Spotifys support-sider.

En bruker på Twitter har imidlertid rapportert at han har prøvd alle anbefalte instruksjoner uten at situasjonen forbedret seg. Andre brukere har også rapportert at ingenting hjelper og at appen ofte krasjer når iPhone er låst, ifølge AppleInsider.

Spotify oppdaterer jevnlig sin support-side med informasjon om problemet, og brukere som opplever dette anbefales å følge med der.

30 prosent batteritap per time

Det viser seg nå at verken iPhone 13 Pro Max eller ladematten er årsaken til det store batteritapet og overopphetingen som oppstår ved bruk av den populære svenske strømmetjenesten. Spotify bekrefter at problemet forårsaker rundt 30 prosent batteritap per time når man bruker appen på iOS 15.

Spotify har også foreslått at brukere prøver å deaktivere bakgrunnsoppdateringer som en midlertidig løsning. Dette kan gjøres gjennom følgende innstillinger:

Trinn Innstilling
1 Gå til Innstillinger på din iPhone
2 Trykk på Spotify
3 Deaktiver "Bakgrunnsoppdatering"

I tillegg til problemene med Spotify og batteritiden, har lanseringen av iOS 15 generelt gått smertefritt, spesielt med tanke på batterilevetiden på de nye iPhone 13-modellene. Vi kan forvente en grundig gjennomgang av iPhone 13 Pro Max senere denne uken.

Dersom du er en iPhone-eier, bruker Spotify og ennå ikke har oppdatert til de nyeste iOS-versjonene, kan det være lurt å vente litt. Flere medier rapporterer at den populære musikktjenesten forårsaker et merkelig problem på Apples mobiler.

Batteriproblemet påvirker flere iOS-versjoner

Problemet med batteritap oppleves hovedsakelig av brukere som har iOS 14.8 og iOS 15, og det er blitt diskutert på Reddit, Twitter og Spotifys eget forum. Noen brukere hevder at batteriet tømmes på bare én time hvis Spotify-appen er i bruk på mobilen.

Spotify har bekreftet problemet i en statusoppdatering og jobber med å finne en løsning. Selv om tjenesten har foreslått en full reinstallering av appen som en midlertidig løsning, har flere brukere rapportert at dette ikke fungerer.

Inntil videre anbefales det å holde Spotify-appen oppdatert for å motta fikser så snart som mulig.

Flere brukere har også rapportert at iPhone blir overopphetet mens Spotify-appen er i bruk. Årsaken til disse problemene er foreløpig ukjent, men det ser ut til å være et problem spesifikt knyttet til Spotify og ikke Apple.

Det er verdt å merke seg at Apple sin egen musikktjeneste, Apple Music, ikke ser ut til å ha samme effekt på batteritiden.

Hvis du opplever dette problemet selv, anbefales det å følge med på Spotifys forum for oppdateringer og utviklinger.

Spotify dreper iPhone-batteriet - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no