Telenor gjør det «gratis» å surfe på mobilen i hele EU og EØS

45

Telenor fjerner roamingkostnader i EU og EØS, og øker datapakkene. Les om de nye abonnementene, reduserte priser, og fordeler som rabatter og høyere hastigheter.

Telenor kunngjorde denne uken at de fjerner roamingkostnadene i hele EU- og EØS-området, og samtidig øker datapakkene for sine kunder. Dette betyr at både privat- og bedriftskunder nå kan bruke mobiltelefonen som om de var i Norge, uten å måtte betale ekstra.

Telenor innfører gratis dataroaming i EU/EØS – Travel News Norge
Bildekilde: travelnews.no

Fri bruk i hele EU og EØS

Med den nye porteføljen kalt "Frihet" inkluderer Telenor fri bruk i hele EU og EØS. Dette betyr at man kan ringe, sende SMS-er og surfe på mobilen uten å bekymre seg for ekstra kostnader, akkurat som om man var hjemme.

For å kunne nyte fordelene med fri roaming i EU, må kunder bytte til ett av de nye abonnementene som Telenor tilbyr under "Frihet". Dette oppfordrer lederen for Telenors mobilvirksomhet, Bjørn Ivar Moen, alle kunder til å gjøre.

Billigere i Europa også for Telia-kunder - adressa.no
Bildekilde: www.adressa.no

Reduserte priser og utvidede datapakker

Telenor har også redusert prisene i 14 land utenfor EU og jobber med å redusere prisene ytterligere i andre land. Blant landene med reduserte priser finner vi Israel, Indonesia, Ukraina, Sri Lanka, Kapp Verde, Chile, Ecuador, Grønland, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Paraguay, Peru og Uruguay.

For å imøtekomme behovene til ulike kunder, har Telenor også økt datapakkene. Man kan nå velge abonnement med datapakke på opptil 60 GB for 799 kroner i måneden, noe som er omtrent en dobling sammenlignet med dagens abonnementer i de øvre prissjiktene.

Nye abonnementer for privatmarkedet
Abonnement Datapakke Nedlastingshastighet Pris per måned
Minste abonnement 500 MB 10 Mbit/s 249 kr
Medium abonnement 2 GB 20 Mbit/s 299 kr
Største abonnement 60 GB Opptil 450 Mbit/s 799 kr

Det er viktig å merke seg at man aktivt må bytte til ett av de nye abonnementene for å få fri roaming i EU. Dette betyr at man kan velge om man ønsker å beholde en større datapakke, eller betale litt ekstra for fri surfing i EU.

Se også

Høyere hastigheter for større datapakker

Sammen med de nye abonnementene kommer også høyere hastigheter. Mens de minste abonnementene har en nedlastingshastighet på 10 Mbit/s, kan man få hastigheter på opptil 450 Mbit/s med det største abonnementet som inkluderer 60 GB datapakke.

Europaferie med barna? La dem surfe! - Telenor
Bildekilde: www.online.no

Rabatter og fordeler

Telenor tilbyr også ulike rabatter og fordeler for sine kunder. Ved å samle familien hos Telenor kan man nyte familierabatt, der kun én person i familien betaler ordinær pris og alle andre får 100 kr i rabatt per ekstra abonnement med ubegrenset data.

Det er også rabatter tilgjengelig for ulike aldersgrupper. Alle under 30 år får 100 kr i rabatt på abonnementer med ubegrenset data, mens barn under 13 år får en ekstra rabatt på 180 kr på utvalgte abonnementer.

Det er viktig å merke seg at familierabatt og aldersrabatt ikke kan kombineres. Når en person fyller 13 eller 30 år, vil rabatten automatisk justeres i henhold til aldersgruppen.

Med Datakontroll Utland og Mitt Telenor-appen kan kundene få full kontroll på surfingen i utlandet og unngå uventede kostnader.

Telenor tar nå initiativ til å gjøre det enklere og mer kostnadseffektivt for sine kunder å bruke mobiltelefonen i EU og EØS. Med fjerning av roamingkostnader, økte datapakker og ulike rabatter, kan kundene nyte fri kommunikasjon og surfing på mobilen uten bekymringer når de reiser innenfor EU og EØS-området.

Enorme prisforskjeller på mobile datapakker i Norden
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Folk spør også

Kan man bruke 4G i utlandet Telenor?

Du surfer sikkert p mobilnettet Som Telenor-abonnent surfer du som hjemme via mobilnettet, uansett hvor i EU eller ES du mtte oppholde deg. Drar du p Europa-tur med Fleksi, Medium, Trygg, Yng eller U18, kan du bruke den inkluderte datamengden – og dermed surfe trygt p 3G- eller 4G-nettet.

Fullstendig svar på www.online.no


Har Telenor dekning i utlandet?

Selv om Telenor har gode roamingavtaler over store deler av verden finnes det soner p pent hav og i luftrom, samt enkelte land som ikke er dekket. Er du riktig uheldig, kan du bli koblet opp til en utenlandsk operatr via satelitt. Dette er dyrere enn vanlig dekning og kan gi markant hyere utgifter.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Kan jeg bruke mobildata i utlandet?

Nr du reiser til utlandet, og ikke lenger oppholder deg innenfor mobilnettet til Telia i Norge, kan du bruke mobilnettet til en operatr i det landet du besker. Dette kalles for roaming. Bruk av internett i utlandet kalles for dataroaming. Det norske begrepet for roaming er gjesting.

Fullstendig svar på support.phonero.no


Hvor mye koster mobildata Telenor?

Flgende datapakker kan bestilles: Engangspakke 1 GB til 79,- Engangspakke 5 GB til 149,- 3-dagers datapakke 15 GB til 199,-

Fullstendig svar på www.telenor.no


Videoer

hvordan få gratis mb i telenor 2023

Kan jeg bruke min T-Mobile-telefon i Europa?