Telia varsler ny prisøkning på bredbånd

129

Telia varsler ny prisøkning på bredbånd- og TV-abonnementer fra 1. desember. Les om årsakene bak prisøkningen, Telias begrunnelse og konsekvensene for kundene. Finn ut mer om Telias fokus på å møte kundenes behov og tilby konkurransedyktige bredbåndsprodukter. - 32Chip

Nylig kunngjorde Telia at de vil gjennomføre en ny prisøkning for sine bredbånd- og TV-kunder. Fra 1. desember vil månedsprisen øke med mellom 30 og 50 kroner, avhengig av netthastigheten kundene har.

Undersøkelse om bredbånd: De minste leverandørene har de mest fornøyde  bredbåndskundene
Bildekilde: www.aftenposten.no

Bakgrunn

Dette er ikke første gang Telia øker prisene. De gjennomførte også prisøkninger i desember 2020 og desember 2021. Begge gangene ble den økte bruken av hjemmekontor som begrunnelse for prisøkningene.

Denne gangen oppgir Telia at økt inflasjon er årsaken til at kundenes fakturaer blir høyere. Dette er tredje året på rad at inflasjonen blir nevnt som en grunn for prisøkningen.

Telia med TV over trådløst nett og kjappere 5G-bredbånd - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Årsak til prisøkning

I en kommunikasjon med Telia forklarer informasjonssjef Daniel Barhom at utvikling, drift og vedlikehold av et nett som møter kundenes behov medfører betydelige kostnader. Selskapet investerer milliarder av kroner hvert år i nettet. De siste årene har det vært en kraftig økning i databruk, og denne veksten fortsetter. Årsakene til økningen inkluderer hjemmekontor, økt strømming i høy kvalitet og flere enheter som kobles til det trådløse nettverket hjemme.

Over de siste tre årene har Telias internettabonnement økt med mellom 8 og nesten 19 prosent. Den største økningen på 18,9 prosent har vært for de med den laveste hastigheten, kalt Bredbånd 100.

Spørsmål har også blitt reist angående hvorfor Bredbånd 100-abonnementet koster mest per Mbit/s. Telia svarer at de ønsker å tilby konkurransedyktige bredbåndsprodukter, og prisøkningene skyldes variasjoner i kostnadsbasen.

Noen har lurt på hvorfor Telia ikke tilbyr lavere hastigheter og rimeligere alternativer enn Bredbånd 100. Barhom forklarer at Telia kontinuerlig vurderer bredbåndsproduktene for å sikre at kundene får den beste opplevelsen. Etterspørselen etter høyere hastigheter øker stadig, men det er også forskjeller mellom enebolig- og borettslag/sameie-markedet. Mange kunder i sistnevnte marked har hastigheter under 100 Mbit/s.

Se også

Prisøkning og begrunnelse

Nylig mottok bredbåndskunder et brev fra Telia som informerte om en kommende prisøkning fra 1. desember. Prisøkningen vil variere avhengig av hastigheten på bredbåndsproduktet og vil være enten 30 eller 50 kroner.

Telia begrunner denne prisøkningen med økt inflasjon, som fører til økte kostnader fra leverandører og høyere strømpriser. Informasjonssjef Daniel Barhom uttaler at selskapet er nødt til å gjennomføre prisøkningen på grunn av de økte kostnadene. Prisøkningen vil gjelde for rundt 211 000 kunder i eneboliger, fritidsboliger og borettslag/sameier som har kjøpt en høyere hastighet enn den kollektive avtalen.

Telenor setter opp prisene på bredbånd
Bildekilde: www.aftenposten.no

Konklusjon

Telia varsler nok en prisøkning på bredbånd- og TV-abonnementer, begrunnet med økt inflasjon og økte kostnader knyttet til utvikling, drift og vedlikehold av nettet. Prisøkningen vil variere avhengig av hastigheten på bredbåndsproduktet og vil tre i kraft fra 1. desember. Telia understreker behovet for å tilpasse seg kundenes stadig økende behov for høyere hastigheter, samtidig som de kontinuerlig vurderer bredbåndsproduktene for å sikre best mulig opplevelse for kundene.

Telia Norge - Telia og spillkjempen Riot Games lanserer ny... | Facebook
Bildekilde: m.facebook.com

Folk spør også

Hva koster Telia bredbånd?

Trdlst bredbnd hjemme Stabilt internett hjemme uten grave, levert via mobilnettet. Fra 590,-/md.

Fullstendig svar på www.telia.no


Hva koster mobilt bredbånd Telia?

Fullstendig svar på www.telia.no


Har Telia fiber?

Fast bredbnd leveres via fiber eller hybridfiber. Uansett gir det deg vre hyeste hastigheter.

Fullstendig svar på www.telia.no