Tre uker med Chromebook er over – slik gikk det

39

En Chromebook kan i stor grad erstatte PC-en, men den har mange begrensninger. Her er våre tips til deg som vurderer å kjøpe en Chromebook. Utforsk muligheten med web-apper, finn alternative løsninger og organiser favoritt-apper for rask tilgang.

Innholdsfortegnelse

En Chromebook kan i stor grad erstatte PC-en, men den har mange begrensninger. Her er våre tips til deg som vurderer å kjøpe.

For en stund siden ble jeg utfordret til å bytte ut MacBooken min med en Toshiba Chromebook 2, for å finne ut om det var mulig å klare seg med en Chrome OS-basert PC som eneste jobbmaskin. De første dagene gikk overraskende bra, og jeg var imponert over hvor mye man egentlig kan gjøre i dag med en nettleser som eneste hjelpemiddel. Men det tok ikke lang tid før jeg støtte på problemer som ikke lot seg løse, og jeg ble nødt til å hente frem Mac-en igjen for å få gjort arbeidsoppgavene mine.

Underveis i eksperimentet mitt fikk jeg en masse nyttige tips fra dere lesere. En del av dere mente det var blodig urettferdig å sammenligne en billig Chromebook til litt over 2 000 kroner med en high-end MacBook til rundt 15 000 kroner. Min hensikt var da heller ikke å gjøre en direkte sammenligning mellom de to, poenget var å sette ting litt på spissen og finne ut om alle som tror de trenger en dyr PC kanskje kan klare seg med noe enklere og billigere. Samtidig ønsket jeg også å finne ut hva en Chromebook egner seg til, hvem som bør kjøpe denne typen maskiner, og ikke minst – hvem som bør styre unna.

For min del endte eksperimentet med at jeg gikk tilbake til MacBook-en, ettersom Chromebooken rett og slett manglet en del muligheter jeg er avhengig av i jobben. Selv en dyrere Chromebook Pixelville ikke gjort jobben, selv om den ville vært langt raskere. Det var ikke hastigheten som var det største problemet, selv om jeg av og til irritererte meg over litt forsinkelser. Samtidig fikk jeg meg en aldri så liten aha-opplevelse: En Chromebook er faktisk alt det veldig mange brukere trenger.

Slik setter du opp en Chromebook for barn | Barnevakten
Bildekilde: www.barnevakten.no

Tips til bruk av Chromebook

I løpet av de tre ukene fikk jeg som sagt mange gode tips fra dere lesere, og jeg fant også ut en masse selv – blant annet gode web-apper som løste problemer jeg hadde, og ikke minst smarte snarveier.

Her er noen tips:

  • Utforsk muligheten med web-apper og Chrome-apper som du kan installere via Chrome Nettmarked
  • Finn gode alternative web-apper for spesifikke oppgaver, som Microsofts Web-baserte Office-løsning eller Google Docs
  • Organiser favoritt-apper på startskjermen for rask tilgang

Det er viktig å merke seg at Chrome OS er nettleserbasert, og det meste av arbeidet gjøres gjennom nettleseren. Dette kan være begrensende for noen brukere, spesielt de som er avhengige av spesifikke programmer eller funksjonaliteter som ikke er tilgjengelige på Chromebook. Derfor er det viktig å vurdere ens egne behov og arbeidsoppgaver før man bestemmer seg for å kjøpe en Chromebook.

Selv om Chromebook har begrensninger, er det definitivt et godt alternativ for mange brukere. Den enkle oppsettprosessen, brukervennligheten og den raske oppstartstiden er noen av fordelene med Chrome OS. For de som hovedsakelig jobber med nettleserbaserte oppgaver som e-post, dokumentredigering og nettsurfing, kan en Chromebook være et kostnadseffektivt og praktisk valg.

Men for de som trenger mer avanserte funksjoner eller spesialisert programvare, kan det være lurt å vurdere andre alternativer som en Windows- eller MacOS-basert PC.

I del 3 av denne artikkelserien vil jeg gå dypere inn i de tingene som ikke fungerte spesielt bra med Chromebook, samt gi råd og tips til deg som vurderer å kjøpe en.

Stay tuned!

Kommunen friskmelder elevenes Chromebook-maskiner
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Tre uker med Chromebook er over – slik gikk det.

Den 29. januar tilkalte Rohan juvelererne. Han leste opp for dem et dokument med kjøpsbetingelsene. Kjøpsprisen på 1,6 millioner skulle betales i fire rater hver sjette måned over to år; første rate på 400 000 livres forfalt 1. august. De to juvelererne undertegnet kontrakten.

Den 1. februar tilkalte kardinalen atter juvelererne, og bad dem om å ta med seg diamanthalsbåndet. Han viste dem kontrakten, hvorpå det nå var underskrevet Marie Antoinette av Frankrike. Dessuten viste ham dem et skriv som dronningen hadde stilet til ham. Samtidig fortalte kardinalen at han hadde frarådet dronningen fra kjøpet, men hennes ønske om å besitte halsbåndet var sterkere. Böhmer og Bassenge tok sin avskjed, halsbåndet ble hos kardinal Rohan.

Den 10. juli tilkalte Rohan juvelererne, og meddelte dem at dronningen krevde et prisavslag på 200 000 livres. Dessuten ville ikke de avtalte 400 000 livres utbetales den 1. august, derimot skulle de få 700 000 noen dager senere. Juvelererne gikk med på dette. Deretter dikterte kardinalen for dem et takkebrev til dronningen.

Den 12. juli overbragte Böhmer dronningen et skuldersmykke og et par diamantøredobber, som kongen hadde bestilt i anledning fødselen av deres annen sønn. Ved denne anledning overrakte han henne det brev der juvelererne uttrykte sin glede over hun ville bære verdens vakreste diamanthalsbånd. Noen dager etter spurte Marie Antoinettes kammerdame, Madame Jeanne Louise Henriette Campan, de to hva dette brevet betød, fordi dronningen ikke klarte å begripe seg på det.

Rohan rådet nå juvelererne inntrengende om ubetinget å snakke med dronningen direkte. Da juvelererne senere måtte forklare seg under prosessen, unnvek de enhver henvisning til noen samtale med dronningen. Abbé Georgel, kardinal Rohans storvikar og fortrolige, skrev imidlertid i sine memoarer at denne samtalen faktisk hadde funnet sted, og at juvelererne hadde fortalt dronningen alt de visste.

Innholdsfortegnelse

Folk spør også

Hvorfor ikke kjøpe Chromebook?

Derfor br du IKKE kjpe en Chromebook Den viktigste grunnen er nok alle programmene du ikke kan kjre p en Chromebook. Hvis du for eksempel er vant til bruke Photoshop eller andre spesialprogrammer som krever hy ytelse p pc-en, s kan du ikke bruke dem p Chromebooken.

Fullstendig svar på komputer.no


Hvordan slette filer på Chromebook?

Slett en fil pne Filer . Velg filen eller mappen du vil slette. Velg Papirkurv .

Fullstendig svar på support.google.com


Hva er bra med Chromebook?

Fordeler med Chromebook Noen av fordelene ved Chromebook er at det er en brukervennlig, sikker og rask PC. Den har innebygget antivirus og sikkerhetskopierer filene dine rett i skyen, helt automatisk. Dette betyr at du kan surfe trygt p internett uten mtte oppdatere antivirusprogram.

Fullstendig svar på www.ayr.no


Hvordan skru av en Chromebook?

Trykk strmknappen for sl Chromebook p eller av. Du kan ogs bruke strmknappen til sette Chromebook i hvilemodus og vekke den opp fra hvilemodus.

Fullstendig svar på dlcdnets.asus.com


Videoer

Denne Video Kan Gætte Hvor Du Er!

Den nye pige - En film om mobning

NÅR MOR IKKE ER HJEMME!

Lærke - Vi skal ikke være kærester

MANDEN UDEN ARME

3 GANGE PÅ HOSPITALET // Ultimativ roommate prankwar - Afsnit 1

Jesus in Hell: Where Was Jesus Between His Death and Resurrection? | Pastor Allen Nolan Sermon

Alexander Husum fortrækker Smølf?