Unge uten iPhone kan bli digitalt utstøtt

81

En studie hevder at unge mennesker uten iPhone kan risikere å bli digitalt utstøtt. iPhone-dominanse og iMessage spiller en viktig rolle i denne dominansen blant generasjon Z. Les mer om tallene, trendene og potensielle sikkerhetsrisikoer.

En studie hevder at unge mennesker uten iPhone kan risikere å bli digitalt utstøtt. Ifølge Financial Times er mer enn 34 prosent av amerikanske iPhone-brukere en del av generasjon Z, som ble født etter 1996. Tilsvarende tall i Vest-Europa viser at 83 prosent av eksisterende iPhone-eiere velger å holde seg til Apple-telefoner, mens mindre enn halvparten av Android-brukerne gjør det samme.

Det kan bli mulig å bruke Iphone uten mobilnett - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

iPhone-dominanse og iMessage

Financial Times peker på at iMessage er en viktig faktor bak iPhone-dominansen blant unge. Avisen påpeker at Apple har en så sterk innflytelse over gen Z i USA at unge forbrukere frykter å bli ekskludert digitalt hvis de ikke har en iPhone.

Annonsenettverket Attain har avdekket at generasjon Z utgjør bare 10 prosent av Samsungs brukermasse, mens Samsung er Apples største konkurrent når det gjelder mobiltelefoner i Vest-Europa.

Apples markedsandel i USA fortsetter å vokse og har nå passert 50 prosent, til tross for at markedet er mettet og salget står omtrent stille.

En av grunnene til at iPhonene har fått et betydelig overtak på Android-telefoner blant unge er på grunn av gruppechatter. Kvaliteten på bilder og videoer i iMessage er mye bedre, og reaksjoner kan deles sømløst mellom brukerne. Problemet oppstår når en deltaker bruker en Android-telefon, da hele chatten må gå over til å bruke SMS i stedet for iMessage, noe som fører til dårligere medieinnhold for alle deltakerne.

Unge uten iPhone kan bli digitalt utstøtt - Diskuter artikler (Tek.no) -  Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Nothing Chats og muligheten til å sende iMessage-meldinger fra Android

Nothing, et selskap som lanserer en egen smarttelefon, har utviklet en app kalt "Nothing Chats" som lar brukere sende iMessage-meldinger fra Android-enheter. Dette samarbeidet mellom Nothing og Sunbird er et forsøk på å bryte ned barrierene mellom ulike smarttelefonbrukere og gir også et argument for å bytte fra iOS til Android.

Nothings iMessage-variant fungerer ved å koble Apple ID-en til brukerkontoen. Deretter fungerer det i hovedsak som om man hadde en iPhone, med muligheten til å sende bilder i full oppløsning og se når den andre personen skriver. Lest-kvitteringer og meldingsreaksjoner er også på vei.

Utviklingen av kommunikasjonstjenester

Det er en generell oppfatning blant amerikanere at bruk av SMS eller iMessage til kommunikasjon er mer vanlig, mens andre deler av verden foretrekker tredjepartstjenester som Messenger og Whatsapp. Mangel på tilgang til "blå bobler" (iMessage), blir ofte ansett som underlegent, og spesielt unge uten iPhone risikerer å bli digitalt utstøtt hvis de ikke kan delta i gruppesamtaler på lik linje med de som har blå bobler.

Google har vært kritisk til at Apple ikke har implementert RCS-standarden, som er ment å erstatte SMS, eller å muliggjøre at iMessage og RCS kan brukes sammen. EU vurderer også om iMessage skal omfattes av nye regler som krever at Apple åpner opp tjenesten for andre.

Ungdom er mindre interesserte i iPhone - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Potensielle sikkerhetsrisikoer med Nothing Chats

Marques Brownlee, også kjent som MKBHD, har testet betaversjonen av Nothing Chats. Han påpeker potensielle sikkerhetsrisikoer ved å logge inn på en annen persons datamaskin med sin Apple ID, selv om alt er kryptert og ingen andre skal kunne bruke eller se den maskinen eller meldingene.

Nothing forsikrer at bruk av Apple ID-en på en Mac mini i en serverfarm er sikker, men det er viktig å være oppmerksom på disse sikkerhetsaspektene.

Kjøper overgrepsmateriale med Vipps – NRK Oslo og Viken – Lokale nyheter,  TV og radio
Bildekilde: www.nrk.no

Konklusjon

Tallene og trendene viser at iPhone har en betydelig dominans blant unge, spesielt generasjon Z. iMessage spiller en viktig rolle i denne dominansen, da det gir bedre mediekvalitet og sømløs deling av reaksjoner. Mangelen på kommunikasjon mellom iPhone- og Android-brukere kan føre til at unge uten iPhone føler seg ekskludert digitalt. Nothing Chats forsøker å fjerne denne barrieren ved å tilby iMessage-muligheter for Android-brukere, men det er viktig å være oppmerksom på potensielle sikkerhetsrisikoer ved bruk av denne tjenesten.

Videoer

Alle mot En

Presentasjon fra Sisseners julelunsj på Hotel Continental 2023

Jeg sluttet å bruke telefonen min. Resultatene var sjokkerende

Hvordan forsvinne helt og aldri bli funnet

Hvordan forsvinne i den digitale tidsalder

Life In A Day 2010 Film

Richard Dolan: Wilson-memoene og Bob Lazar

Bilcamping i iskaldt med hund - Taktelt