USA: Bruker AI for å fange opp rike skattesnyltere

47

Skattemyndighetene i USA tar i bruk kunstig intelligens (AI) i kampen mot skattebrudd blant velstående innbyggere. IRS har introdusert nye AI-verktøy som prioriterer skatteytere med høye inntekter og undersøker store selskaper og økonomiske partnerskap. Les mer om hvordan AI-verktøyene hjelper IRS med å avsløre sofistikerte skattesnyteriordninger og mønstre hos rike skattesnyltere.

Skattemyndighetene i USA (Internal Revenue Service, IRS) tar i bruk kunstig intelligens (AI) i kampen mot skattebrudd blant velstående innbyggere, ifølge en pressemelding fra IRS. Dette initiativet er en respons på oppdagelsen i 2021 av at den rikeste 1 prosenten av amerikanske inntekststakere kun rapporterte 20 prosent av sine inntekter til IRS, som beskrevet i Fortune.

USA: bruker AI for fange opp rike skattesnyltere - Diskuter artikler  (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Bruk av kunstig intelligens

IRS har introdusert nye AI-verktøy som prioriterer skatteytere med høye inntekter, definert som personer med 1 million dollar i årlig inntekt og over 250 000 dollar i skattegjeld. Disse verktøyene vil ikke påvirke skattebetalere med lavere inntekter, men vil fokusere på store selskaper og økonomiske partnerskap.

Formålet med AI-verktøyene er å identifisere «sofistikerte ordninger for å unngå skatt» som rike skattebetalere kan benytte seg av. Spesielt vil verktøyene bli brukt til å undersøke 75 av de største amerikanske selskapene med dokumenterte eiendeler som overstiger 10 milliarder dollar i gjennomsnitt.

AI: Program skal avsløre om forskning er skrevet av kunstig intelligens
Bildekilde: www.forskning.no

Målrettet innsats

De målrettede tiltakene vil særlig rette seg mot eiendomsinvestering, hedgefond og advokatfirmaer. Dette er økonomiske samarbeid som ifølge IRS kan ha klart å omgå skattereglene.

Det anslås at opptil 1600 skattebetalere kan skyldig hundrevis av millioner dollar i skatt. Ved å bruke AI-verktøyene håper IRS å avdekke mønstre og trender som tidligere var usynlige. Dette vil gi skattemyndighetene større tillit og kunnskap om hvor de kan finne store skattesnytere.

Se også

Nyheter 11.02.2024, 16:04 47
Hvem kjøpte Twitter?
Nyheter 08.02.2024, 16:42 50
Hva er nytt med iOS 15?

Positiv effekt av kunstig intelligens

Kunstig intelligens har vist seg å ha et bredt anvendelsesområde og kan bidra til å løse viktige samfunnsoppgaver. Innen skattemyndighetene i USA kan AI-verktøyene bidra til å oppdage og straffe skattesnyltere som tidligere unnslapp myndighetenes radar.

Denne satsingen på AI i skattekontrollen er et eksempel på hvordan teknologi kan brukes til å bekjempe ulovlig aktivitet og sikre at alle bidrar til fellesskapet gjennom skattesystemet.

USA's bruk av kunstig intelligens i skattekontrollen er et spennende skritt mot mer effektive og rettferdige skattesystemer. Ved å utnytte kraften til AI kan skattemyndighetene identifisere og straffe rike skattesnyltere som tidligere har unngått å betale det de skylder staten. Dette vil bidra til å opprettholde tilliten til skattesystemet og sikre at alle bidrar rettferdig til samfunnet.

Med kunstig intelligens som en stadig mer integrert del av samfunnet, er det viktig å forstå både potensialet og utfordringene knyttet til teknologien. Samarbeidet mellom Norge og USA innen kunstig intelligens vil bidra til å utvikle metoder og teknologier som er tilpasset norske interesser og næringsliv, samtidig som etisk bruk og personvern blir ivaretatt.

Inge Helland på LinkedIn: #esg #csrd #naturerestoration #natureconservation  #sdgs2030
Bildekilde: no.linkedin.com