Vær på vakt: De fleste Black Week-tilbud har vært billigere før

84

Årlige salgsperioder som Black Week og Black Friday møtes med store forventninger, men tall fra Prisjakt avslører at de fleste tilbudene ikke er så gode som de later til. Kun 17 prosent av tilbudene var på sitt billigste under salgsuken, og det er viktig å være oppmerksom på prisutviklingen for å unngå å bli lurt. Les mer her.

Hvert år blir salgsperiodene Black Week og Black Friday møtt med store forventninger, og i år er salgene kanskje enda viktigere enn tidligere. Men er tilbudene egentlig så gode som de utgir seg for å være? Ifølge ferske tall fra Prisjakt er svaret nei. Hele 8 av 10 tilbud fra fjorårets Black Week- og Friday var enten bedre andre dager enn under salgsuken eller solgt til samme pris tidligere. I praksis betyr dette at kun 17 prosent av alle tilbudene var på sitt rimeligste under salgsuken.

Økonomi, Handel | Venter du på Black Week? Da må du ikke kjøpe disse varene  nå!
Bildekilde: www.alt.no

Tallene avslører

Prisjakt har gjennomført en analyse som viser at mange tilbud under Black Week og Black Friday ikke er så gode som de fremstår. Dette kan føre til at forbrukere blir lurt til å tro at de gjør et kupp, når prisen egentlig ikke er lavere enn tidligere. Ifølge tallene var kun 17 prosent av salgsvarene på sitt billigste under salgsuken.

Varehandel, Black Friday | Advarer mot Black Week-tilbud: Slik unngår du å  bli lurt
Bildekilde: www.nettavisen.no

Hundrelapper å spare

Prisjakt har testet noen produkter og funnet ut at det var mulig å spare flere hundrelapper ved å handle tidligere på året. Dette viser at det er viktig å være oppmerksom og ikke la seg lure av tilsynelatende gode tilbud. Digitale handelsplattformer gir forbrukerne enkel tilgang til priser og tilbud gjennom hele året, så det er viktig å huske at mange tilbud har vært tilgjengelige til en like god pris tidligere, og det vil sannsynligvis komme nye gode tilbud i fremtiden.

Se også

Unngå å bli lurt

Det finnes måter å unngå å bli lurt under Black Week og Black Friday. Det er viktig å være årvåken og lese tilbudene nøye. Noen triks butikkene bruker for å få tilbudene til å virke bedre enn de er, er å tilby mengderabatter eller å gi gavekort som kompensasjon for å betale fullpris. Det viktigste trikset er imidlertid å følge med på prisutviklingen til produktet man vurderer å kjøpe. Butikkene kan nemlig sette opp prisene flere uker i forkant av salgsperiodene, og det er viktig å være klar over dette.

Black Week: Gode tilbud eller svindel? Her er fem tips
Bildekilde: www.online.no

Større forventninger enn virkelighet

En undersøkelse utført av Opinion på vegne av Prisjakt viser at nordmenn har større forventninger til høye rabatter under Black Week enn det som er realiteten. 53 prosent av de spurte forventer prisavslag på opp mot 50 prosent eller mer. Det er derfor viktig å være oppmerksom på at forventningene kan være urealistiske, og at man bør være kritisk til tilbudene som presenteres.

Black Friday: Disse varene bør du se etter – og disse bør du sjekke grundig  | Prisjakt.no
Bildekilde: kommunikasjon.ntb.no

Black Week 2023: De beste tilbudene

I år faller Black Week på datoene 20. til 26. november. Black Friday, som tradisjonelt sett har vært høydepunktet for handleuken, vil finne sted den 24. november. Det er viktig å planlegge handleturen godt på forhånd for å kunne spare penger. Det kan være lurt å følge med på tilbudene som presenteres gjennom hele uken, og se etter produkter som både har en god pris og har fått positive tilbakemeldinger i tester.

Prisøkninger og tillitsproblemer

Det er viktig å merke seg at ikke alle tilbudene under Black Week og Black Friday er like gode. Prisjakt har observert en tendens til prisøkninger i oktober, noe som kan påvirke prisene og tilbudene under salgsperiodene. Forbrukertilsynet har påpekt flere brudd på markedsføringsloven under Black Friday, og tilliten blant forbrukerne er lav. Det er derfor viktig at markedsføringsloven følges og at eventuelle brudd blir straffet for å gjenopprette tilliten.

Black Week og Black Friday kan være en god mulighet for forbrukere å spare penger, men det er viktig å være oppmerksom og kritisk til tilbudene som presenteres. Ved å være på vakt og følge med på prisutviklingen, kan man unngå å bli lurt og sikre seg virkelige gode tilbud.

Unngå prisfellene på Black Friday – NRK Oslo og Viken – Lokale nyheter, TV  og radio
Bildekilde: www.nrk.no

Folk spør også

Hvordan begynte Black Friday?

Dagen etter Thanksgiving fikk tilnavnet Black Friday p midten av 60-tallet. Den enorme menneskemengden som var ute og handlet, frte til trafikkaos og problemer for politet i byen Philadelphia, og derfor begynte de kalle dagen Black Friday.


Hvor lenge varer Black Friday tilbud?

Den 24. november er det Black Friday, men mange butikker kommer med kampanjetilbud allerede p mandagen i samme uke. Kampanjen kalles Black Week og varer fra 20. til 26 november.

Fullstendig svar på www.prisjakt.no


Når tid er Black Friday 2023?

Black Friday i 2023 er den 24. november.

Fullstendig svar på www.klarna.com


Hva er lurt å kjøpe på Black Friday?

Det kan vre mye penger spare p produkter innen denne kategorien. Smarttelefoner, hodetelefoner, smartklokker, TV-er og hjemmekinoanlegg i tillegg til kameraer og fotoutstyr er populre varer som du kan gjre ordentlig gode kupp p under Black Friday.

Fullstendig svar på www.nettavisen.no


Videoer

Top 10 Costco Black Friday/Cyber ​​Monday-tilbud 2023

Sådan gør du din DanDomain Webshop klar til Black Friday & Black week | Webinar d. 12. oktober 2023

Lærke - Vi skal ikke være kærester

15 True Scary Christmas Stories To Jingle Your Bells (2023)

CAMPING in RAIN - TENT - Stone FIRE Pit - ASMR

Richard Dolan: The Wilson Memos & Bob Lazar

Carlo Rovelli: Loop Quantum Gravity, Relational Time

Ross Coulthart: Recovered UFO, Hearings, David Grusch