Vanntette pakkposer – en vestlendings våte drøm

86

Pakkposene som holder klær og utstyr tørre under utendørsaktiviteter. Finn riktig pakkpose for dine behov. Les om test av ulike merker og modeller. Pakk smart, lett og tørt med vanntette pakkposer.

Brødposer i skoene, søppelsekk som poncho, dusjhette som lue. Triksene for å holde seg tørr i høljregn er mange når man kommer fra steder med mye regn. Men på tur, være det seg på ski, på vann, i skog, eller til fjells, så er det egentlig uproblematisk å være litt bløt så lenge man er i bevegelse, og med det nokså varm. Så fort du stopper opp bør du derimot ha tørre klær lett tilgjengelig, og helst ikke pakket rett oppi den nå søkk gjennomblaute sekken. Det er her vanntette pakkposer kommer inn.

Du kan selvsagt pakke klærne dine i noen vanlige plastposer, men disse plastposene er ikke ordentlig tett og revner veldig enkelt. Da blir plutselig eneste løsning å gaffatape dem så hardt at de er å regne som «engangs-poser».

Vanntette pakkposer på den annen side, er en vestlendings våteste drøm og sørger for å holde klær og annet utstyr tørt hele turen.

Valg av riktige pakkposer

Men å finne riktige pakkpose i en jungel av pakkposer er et kunststykke forbeholdt de tålmodige. For de kommer med lovnader om unike kvaliteter til ulike formål, de er laget i forskjellige materialer, og selges til derav varierende priser. Så hva velger man? Den tjukke, tunge og gjennomsiktige? Den tynne og rimelige? Den som er fra et kjent merke, eller den fra et ukjent? Er det verdt å selge sin førstefødte for en pakkpose, når man kunne brukt en plastpose?

Svaret er at pakkposene stort sett gjør den jobben de er tiltenkt å gjøre: holde ting tørt. Ulike turer kan likevel ha nytte av ulike poser. Selv om det i de aller fleste tilfellene holder lenge med de enkleste variantene.

Så her kommer det, en gavepakke fra en bergenser som er i overkant begeistret for alle triks i boken for å holde seg og sitt tørt.

Test av merker og modeller

Vi følger opp med test av flere merker og modeller etter hvert. Disse er med foreløpig:

Merke/modell Beskrivelse
Dry bags R-pet Laget av 100% resirkulert materiale. Finnes i størrelser fra 3 til 36 liter.
Dry bags TPU Gjennomsiktig og fargekodet med ulike logotyper. Kan brukes som en lykt med hodelykt. Finnes i størrelser fra 3 til 36 liter.
Dry bags TPU-V Gjennomsiktig og kan også brukes som lanterne ved hjelp av en hodelykt. Har ventil for å presse ut luften. Finnes i størrelser fra 6 til 48 liter.
Dry bags 70D Fargeglad pakkpose laget av lett og slitesterkt nylonmateriale. Passer til de fleste utendørsaktiviteter. Finnes i størrelser 3, 6, 12, 24 og 36 liter.

Disse pakkposene kommer med ulike egenskaper og er egnet for forskjellige behov og aktiviteter. Det er viktig å velge en pakkpose som passer til turen man skal på, både med tanke på størrelse og egenskaper.

Vanntette pakkposer er et viktig tilbehør for friluftslivelskere som vil holde verdisakene sine tørre under utendørsaktiviteter. Enten det er i sekk, kajakk eller seilbåt, kan man pakke klær og annet ned i en vanntett pakkepose for ekstra beskyttelse.

Silva er en anerkjent produsent av slitesterke og pålitelige pakkposer. Deres pakkposer kommer i ulike modeller og størrelser, og er laget av vannavstøtende og slitesterkt materiale. Med fargekodede poser kan man enkelt holde orden på tingene sine.

Uansett hvilken modell man velger, vil en vanntett pakkpose bidra til å holde klær og utstyr tørt under utendørsaktiviteter. Så neste gang det er meldt regn, kan man pakke smart, lett og tørt med fargekodede og vanntette pakkposer.

Biltema vanntett pakkpose 4L - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no