Vi banket 5 år gamle Magnus Carlsen i sjakk

64

Spill sjakk mot Magnus Carlsen i appen Play Magnus. Utforsk ferdighetsnivået til verdensmesteren og opplev gleden av å slå ham. Kvalifiser deg til å spille mot Carlsen i virkeligheten.

Verdensmester i sjakk Magnus Carlsen avslørte før VM at han brukte sjakk-apper for å trene på spillet sitt. Nå har han lansert sin egen sjakk-app til iPhone, noe han meldte om selv på Twitter.

Magnus Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga  – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan
Bildekilde: www.nrk.no

Play Magnus - Appen for sjakkentusiaster

I appen Play Magnus kan du spille mot et sjakkprogram som gjenspeiler Carlsens ferdighetsnivå helt ned til 5-årsalderen. Dette gir deg muligheten til å oppleve gleden ved å slå verdensmesteren i sjakk. Er du god nok, kan du til og med kvalifisere deg til å spille mot Carlsen i virkeligheten, på en "secret location".

Selve appen er designmessig tiltalende, med et minimalistisk sjakkbrett. Dette skiller seg noe fra de mest populære sjakk-appene på iOS, som SocialChess og Mastersoft Chess.

Kom, så ingenting, og vant | DN
Bildekilde: www.dn.no

Spennende utfordring

Å spille mot den norske verdensmesteren, og tilpasse seg hans ferdighetsutvikling, er en spennende utfordring. Det var en utrolig følelse å banke den 5 år gamle Magnus Carlsen uten problemer på første forsøk. Det skal dog nevnes at Carlsen på den tiden hadde større interesse for geografi og lek, som Kaptein Sabeltann, enn for sjakk.

Se også

Nyheter 25.04.2024, 13:09 22
Har ice Telenor dekning?
Nyheter 07.02.2024, 03:30 51
Kan man dele på Netflix?

Muligheter i Play Magnus-appen

Foreløpig kan du kun spille i enspillermodus i appen, men flerspillermodus er ventet å komme snart. I tillegg tilbyr appen sjakkopplæring fra Carlsen i form av videoer. Noen av videoene er gratis, mens andre kan kjøpes for 7 kroner stykket.

For å kunne nyte appen Play Magnus, trenger du en iPhone. Den kan lastes ned fra App Store.

Referanser:

Åpenhjertig Carlsen i ny film: Forteller om egne demoner - VG
Bildekilde: www.vg.no

Magnus Carlsen - Et sjakktalent

Magnus Carlsen er en av verdens mest kjente sjakkspillere. Han har imponert sjakkverdenen med sitt talent og har blitt en av de mest suksessfulle sjakkspillerne gjennom tidene. Hans evne til å utfordre selv de mest erfarne og anerkjente sjakkspillerne har gjort ham til en legende innen sjakkspillet.

En historisk hendelse

En av Carlsens mest kjente hendelser er da han som 13-åring spilte mot den tidligere verdensmesteren Garri Kasparov. Dette øyeblikket ble fanget opp på video og har blitt delt på internett og beundret av mange. Det viser Carlsens briljans og talent.

Situasjonen var en helt annen i 2004 da de to møttes for første gang. Kasparov hadde vært verdensmester mellom 1985-2000 og var på det tidspunktet den høyest rangerte spilleren i historien. Carlsen imponerte alle med sin evne til å holde hodet kaldt og spille på samme nivå som Kasparov.

Carlsens triumfer

Magnus Carlsen har oppnådd utrolige triumfer i sin karriere. En av hans største seire var mot tittelforsvarer Vishy Anand i VM i 2013. Med seieren ble Carlsen verdensmester, og han har siden blitt en av de mest dominante spillerne i sjakkverdenen.

Carlsen setter pris på støtten han har fått fra fans over hele verden. Det er mange som har møtt opp for å vise sin støtte, og han håper at interessen for sjakk vil fortsette å vokse. Han er fast bestemt på å fortsette å spille bra og utvikle seg som sjakkspiller.

Carlsen som apputvikler

Carlsen har også vist seg å være en dyktig apputvikler. Med lanseringen av Play Magnus-appen har han gitt sjakkentusiaster muligheten til å spille mot sin egen virtuelle versjon av Carlsen i forskjellige aldersgrupper. Dette har vist seg å være en populær og spennende funksjon i appen.

Slik vinner Magnus Carlsen Norway Chess
Bildekilde: www.bt.no

Folk spør også

Hva er lønnen til Magnus Carlsen?

Men, finansinntektene i 2022 utgjorde svimlende 64,7 millioner kroner, mot 4,7 millioner ret i forveien. De bidro sterkt til at far og snn Carlsen tjente hele 79 millioner kroner fr skatt.

Fullstendig svar på www.nettavisen.no


Har Magnus Carlsen barn?

– Magnus har ikke barn.

Fullstendig svar på www.aftenposten.no


Hvor lenge har Magnus Carlsen vært nr 1?

Carlsen ble frste gang verdensmester i sjakk i 2013, og har senere forsvart tittelen i 2014, 2016, 2018 og 2021. Han har ogs syv verdensmestertitler i lynsjakk og fem i hurtigsjakk. Han har vrt verdens hyest rangerte spiller sammenhengende siden juli 2011.


Hvem saksøkte Magnus Carlsen?

Tirsdag ettermiddag ble det klart at Hans Niemanns sksml mot blant andre Magnus Carlsen, er avvist. Det var Wall Street Journal som frst meldte om saken. Niemann sakskte Carlsen, nettstedet Chess.com, Magnus Play, Chess.com-eier Daniel Rensch og sjakkspiller Hikaru Nakamura, etter ha blitt beskyldt for juks.

Fullstendig svar på www.nettavisen.no


Videoer

Breivik ble avbrutt av dommer

NM Hamar Sjakk 2013 klasse D - Ungdom under 13 år

Populærvitenskapelig aften

Martha og Annika reagerer på "Ikke lov å le på hytta" sesong 2 (med Mads Hansen)

The Man Who Cracked the "Dark Data" Code | David Hand

Ahmed Mamow: «Beefen med Magnus Carlsen ble for drøy TV» - Rent Laken #16 | EVERTON - CHELSEA (2-0)

BBC Travel Show - Oslo chess scene (week 18)

Emad Nayab KONFRONTERES av 5 jenter! 🚩 Red Flags Podcast