Vi fjernstyrte en kinesisk bil med nøkkelen

56

Les om vår erfaring med å fjernstyre en kinesisk bil med nøkkelen. Utforsk BYD, den største elbilprodusenten i verden, og deres imponerende kjøretøy og batteriteknologi. Oppdag BYD's tilstedeværelse i Norge og deres bidrag til elektrifiseringen av transportsektoren.

BYD er den største bilprodusenten du kanskje ikke har hørt om, men du kan allerede ha reist med et av kjøretøyene deres.

Elbiler er snart ikke «bare Tesla og Nissan Leaf». En eksplosjon nye og gamle produsenter står klare med nye elektriske biler i 2020. Blant dem er kinesiske BYD som er verdenst største elbilprodusent. BYD-biler har blitt et vanlig syn på kinesiske veier og kan fort bli det også på europeiske veier.

BYD - En introduksjon til selskapet

BYD, som står for Build Your Dreams, er en kinesisk bilprodusent som har et bredt spekter av elektriske kjøretøyer. Selskapet har vært en pioner innen batteriteknologi siden 1995 og har levert batterier til store merker som Samsung, Motorola og Huawei. BYD har også markert seg som den største elbilprodusenten i verden og har et sterkt fokus på nyttekjøretøyer, som busser og lastebiler. De har også et utvalg av hybridbiler og rene elektriske biler for privatmarkedet.

BYD's tilstedeværelse i Norge

BYD har også gjort seg bemerket i Norge med sin elektriske busser, som har blitt et vanlig syn i Oslo-området. Selskapets elbiler har imidlertid ennå ikke gjort sitt inntog på det norske markedet. Det finnes imidlertid planer om å eksportere nyttekjøretøyene først, og deretter fokusere mer på privatbilene. BYD ser på seg selv som en helhetlig transportløsning og ønsker å tilby ulike former for transport, både personlig og kollektiv.

BYD Tang - En imponerende elbil

En av BYD's imponerende elbiler er BYD Tang. Denne store SUV-en har et kraftig elektrisk drivverk med 489 hestekrefter, som gjør at den kan akselerere fra 0-100 km/t på utrolige 4,6 sekunder. Rekkevidden på BYD Tang er oppgitt til å være over 520 kilometer etter den gamle NEDC-normen, men det kan forventes at den reelle rekkevidden etter den nye og mer realistiske WLTP-målemetoden vil være mellom 400 og 450 kilometer. En av de store fordelene med BYD Tang er det nye "Blade-batteriet", som er koboltfritt, tar mindre plass og er brannsikkert. Det tåler også lave temperaturer godt, noe som er en stor fordel i kalde klimaområder som Norge.

Overvåking av elbiler i Kina

En interessant side ved elbiler i Kina er den økte overvåkingen av kjøretøyene. Kinesiske myndigheter samler inn informasjon om elbiler, inkludert deres posisjon og kjørehistorikk, fra internasjonale elbilprodusenter som Tesla. Dette har ført til bekymring blant kritikere om statlig overvåking og personvern. Myndighetene i Kina hevder at dette er for å beskytte offentlig sikkerhet og bidra til utvikling av industri og infrastruktur.

BYD - Veien videre

BYD fortsetter å utvikle sin portefølje av elektriske kjøretøyer og batteriteknologi. Deres fokus på nyttekjøretøyer og helhetlige transportløsninger gjør dem til en interessant aktør i den stadig voksende elbilindustrien. Med imponerende modeller som BYD Tang viser de at de kan konkurrere med etablerte merker som Audi, Jaguar og Mercedes når det gjelder ytelse og rekkevidde. Det er spennende å se hva fremtiden bringer for BYD og deres bidrag til elektrifiseringen av transportsektoren.

Ny kinesisk elbil skal rulle på veiene i Lofoten - vaganavisa.no
Bildekilde: www.vaganavisa.no

Folk spør også

Hva koster BYD han?

– BYD Han fra kr. 5.990,-* pr. mnd.

Fullstendig svar på rsabil.no


Hva koster en BYD Tang?

Er du klar for rets beste bildeal? BYD Tang for kun 5.990,- pr. mnd. 0,- i forskudd – dette dekkes av oss. Vinterhjul og metallic lakk inkludert i prisen.

Fullstendig svar på byd.no


Hvor er seres laget?

Fra Silicon Valley til Tokyo. DFSK/Seres er en global bilprodusent med produksjon helt tilbake til 1986. Selskapet produserer over 3,5 millioner biler i ret. Seres eier og driver produksjon, forskning og utvikling i USA, Kina og Japan.

Fullstendig svar på www.seresnorge.no


Hva står byd for?

BYD Auto (kinesisk: 比亚迪汽车; pinyin: Bǐyd Qchē; navnet forkorter slagordet Build Your Dreams) er en kinesisk bilprodusent med hovedkvarter i Shenzhen i provinsen Guangdong. Selskapet ble opprettet i 2003 og er del av BYD Company. I 2009 solgte selskapet 448.400 biler i Kina, hvorav to tredjedeler av modellen BYD F3.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Videoer

Hva gjør du når nøkkel er tom for strøm?

Topp 10 måter å sikre bilen din på - Maksimer bilsikkerheten din!

Er dette bra nok, da? Test av Jac e-JS4

Noen burde ikke bli foreldre

How to change the battery (CR2025) on a Mazda Key Fob old style

Test: Voyah Free

Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL]

Falck Redning - utelåsing fra bil et økende problem