Verdens første brettbare mobil

57

Verdens første brettbare mobil, FlexPai, ble lansert i Kina denne uken. Telefonen byr på en 7,8 tommer stor skjerm og muligheten til å folde sammen skjermen. Les mer om denne innovative teknologien og dens begrensede tilgjengelighet og høye pris på 32Chip.

Verdens første brettbare mobil ble lansert i Kina denne uken, rett foran snuta på Huawei og Samsung, som jobber med det samme. Telefonen kalles FlexPai, og bak står det relativt ukjente selskapet Rouyu Technology, som spesialiserer seg på å lage fleksible paneler.

Og nettopp fleksible skjermpaneler spiller selvsagt en viktig rolle når du skal lage en enhet med heldekkende skjerm som kan brettes sammen uten synlige skjøter. Ifølge BBC består telefonen imidlertid av tre ulike skjermpaneler, som er satt sammen slik at de både ser ut som og fungerer som én skjerm.

Den store fordelen med en brettbar telefon er selvsagt at den kan by på en svært stor skjerm når den brettes ut, samtidig som den tar opp mye mindre plass enn dagens toppmodeller når du folder den sammen og putter den i lomma.

Brettbar skjerm

FlexPai-telefonen byr på en 7,8 tommer stor skjerm når den er brettet ut. Det er større enn den 6,5 tommer store skjermen til iPhone Xs Max, men takket være muligheten til å folde sammen skjermen bør telefonene altså likevel oppleves som mindre og lettere å bære med seg.

Men, kanskje ikke akkurat bærekomforten er helt i mål for FlexPai. Noe av kritikken som har kommet mot den allerede dagen etter lanseringen har nemlig gått på at selve «bretten» gjør telefonen ganske tykk når den er foldet sammen. Vekten oppgis dessuten til hele 320 gram, neo som er over 50 prosent mer enn det iPhone Xs Max eller Samsung Galaxy 9 veier.

Fra bildene som er sluppet virker det også litt utfordrende å holde telefonen komfortabelt, og blant annet BBC rapporterer at skjermen angivelig skal flimre hver gang du justerer posisjonen til skjermpanelet. Dekselprodusenter vil nok også slite med å beskytte den heldekkende skjermen fra riper og skader.

Begrenset tilgjengelighet og høy pris

Med begrenset produksjon og distribusjon blir neppe FlexPai en mobil vi ser så mange av, spesielt i vår del av verden. Likevel har det lille selskapet blitt omtalt verden over med sitt nye produkt.

FlexPai er dog ingen billig telefon, da den koster mellom 10 800 og 15 800 kroner. Den blir nok uansett ikke å se utenfor Kina, og vi her hjemme får heller sette vår lit til at Samsung gjør som de har sagt og viser frem en brettbar telefon om kort tid.

Dette er verdens første brettbare mobiltelefon - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Verdens første brettbare mobilskjerm

Samsung har vist frem verdens første mobil som kan foldes ut til et nettbrett uten at bretten vises. Telefonen, kalt Infinity Flex Display, ble presentert på Samsungs utviklerkonferanse i San Francisco.

Samsungs prototyp av Infinity Flex Display viser hvordan telefonen kan brettes ut og forvandles til et nettbrett med en skjermstørrelse på 7,3 tommer. Telefonen er utstyrt med Samsungs nye brukergrensesnitt kalt One UI, som automatisk tilpasser apper og brukergrensesnitt til den brettede skjermen.

Skjermen på Infinity Flex Display fungerer ved hjelp av fleksible paneler, som gjør det mulig å lage en enhet med en heldekkende skjerm uten synlige skjøter. Samsung har samarbeidet tett med Google og Android-utviklermiljøet for å sikre støtte for brettbare skjermer i Android-operativsystemet.

Flere produsenter, inkludert Huawei, Lenovo og Xiaomi, har også annonsert planer om å lansere mobiler med brettbare skjermer. Denne nye teknologien gir brukerne mulighet til å ha en telefon og et nettbrett i ett, og forventes å revolusjonere mobilindustrien.

Som med alle nye teknologier er det imidlertid utfordringer som må løses. Blant annet kan brettbare telefoner være tykkere og tyngre enn tradisjonelle modeller når de er foldet sammen. Det gjenstår også å se hvordan beskyttelse og holdbarhet av de brettbare skjermene vil håndteres.

Med lanseringen av verdens første brettbare mobilskjerm, har Samsung tatt et stort skritt mot å realisere visjonen om brettbare enheter. Det blir spennende å se hvordan markedet responderer på denne innovative teknologien og hvilke nye muligheter den vil åpne opp for brukerne.

(Kilder: BBC, Android Authority, Engadget, Techcrunch)

Samsung viste mobil med skjerm som kan brettes - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Videoer

Meet the world’s first foldable smartphone

The Last (and First) Folding Phone!

MWC 2019 – Høydepunktene fra verdens største mobilmesse

Front Load Washing Machine not Draining Water - Washing Machine full of Water

Se, hvad jeg gjorde med den nye IOD Bungalow Transfer og min proces forklaret.

UGENS MÆRKELIGE NYHEDER - 51 | Mystisk | Universet | UFO'er | Paranormalt

Oppgradert med Eirik og Hans-Petter: Apple-event, mobiltrender og Commodore 64-nostalgi (A)

Part 2 - Ann Veronica Audiobook by H. G. Wells (Chs 04 -07)