Windows 10 leter etter pirat-spill på PC-en din

120

Les om de nye retningslinjene til Windows 10 angående automatiske søk etter piratkopierte spill og uautorisert programvare på PC-en din. Få oppdatert informasjon om hvordan dette kan påvirke brukere av Xbox Live og Windows Store.

Oppdatert informasjon

De nye retningslinjene gjelder trolig bare Xbox Live og Windows Store, ifølge Windows Central.

Microsoft har foreløpig ikke besvart henvendelser om å forklare saken nærmere.

Her piratkopierer Microsoft Windows 10" - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Bakgrunn

Microsofts operativsystem, Windows 10, har fått mye positiv omtale for sine mange nye funksjoner og muligheten for gratis oppgradering. Imidlertid har det blitt rapportert at Windows 10 kan søke etter piratkopierte spill og uautorisert maskinvare på din PC.

5 smarte tastatursnarveier til vinduer i Windows 10 | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Automatiske søk etter piratkopierte spill

Windows 10 har en klausul som gir Microsoft tillatelse til å foreta automatiske søk etter piratkopierte spill og annen uautorisert programvare på PC-en din. Dette betyr at hvis du har installert Windows 10, har du allerede akseptert disse søkene.

Det er imidlertid uklart om disse automatiske søkene også inkluderer piratkopiert programvare som Office-pakken eller Adobe Premier Pro.

Foreløpig har det ikke kommet rapporter om at Windows 10-brukere har fått programmene sine sperret på grunn av denne klausulen. Det er sannsynlig at dette vil påvirke bare de som bevisst har lastet ned piratkopierte spill. Likevel kan det oppleves som unødvendig og invaderende for brukere som ikke benytter seg av piratkopierte programvare.

Se også

Nyheter 10.01.2024, 14:36 65
Hvilke biler selger mest?
Nyheter 13.02.2024, 04:47 69
Er kreft i øyet farlig?
Nyheter 11.02.2024, 16:04 47
Hvem kjøpte Twitter?

Retningslinjer for Xbox og Windows Store

De samme retningslinjene gjelder også for Windows Phone, Xbox 360 og Xbox One. Det betyr at søk etter piratkopierte spill og uautorisert programvare også kan bli gjort på disse plattformene.

ONE PIECE PIRATE WARRIORS 3 Story Pack - PC Game – Startselect.com
Bildekilde: startselect.com

Windows 10 oppgraderingspolitikk

Microsoft ønsker å presse brukerne til å oppgradere til Windows 10, og planlegger å gjøre oppdateringen tilgjengelig som en "anbefalt" oppdatering. Dette betyr at operativsystemet vil bli lastet ned automatisk hvis du har aktivert "automatiske oppdateringer" i Windows.

Selv om prosessen vil starte automatisk, vil brukeren fortsatt ha muligheten til å avslå oppgraderingen via en melding. Hvis du velger å oppdatere, vil du ha 31 dager på deg til å rulle tilbake til den forrige Windows-versjonen hvis du ikke er fornøyd med Windows 10.

Microsoft jobber også med å gjøre varslingene om Windows 10-oppdateringen tydeligere og mindre plagsomme for brukere som fortsatt bruker Windows 7 eller 8.1.

Sniktitt: Sea of Thieves - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Kjøp av Microsoft 365

Hvis du kjøper Microsoft 365 som en digital nedlasting, trenger du ikke en produktnøkkel. Du kan installere programvaren ved å følge instruksjonene i e-postbekreftelsen for bestillingen.

Hvis du har et uåpnet, forhåndsbetalt kort for Microsoft 365, følger du instruksjonene på baksiden av kortet for å vise produktnøkkelen og løse inn og installere Microsoft 365.

Det er viktig å merke seg at denne artikkelen er basert på oppdatert informasjon per 2023-12-18 23:05:03 og at retningslinjer og praksis kan endres over tid.

Folk spør også

Hvordan sletter man spill på PC?

Skriv inn Kontrollpanel i skeboksen p oppgavelinjen, og velg det fra resultatene.Velg Programmer gt; Programmer og funksjoner.Trykk p og hold (eller hyreklikk p) programmet du vil fjerne, og velg deretter Avinstaller eller Avinstaller/endre. Flg deretter instruksjonene p skjermen.

Fullstendig svar på support.microsoft.com


Kan man spille xbox spill på pc?

Uansett om du er nybegynner eller allerede ekspert nr det gjelder spilling i Windows 10, kan du spille Xbox-spill p enhver Windows 10-PC p hjemmenettverket. Velg Start og deretter Xbox Console Companion . Logg p med Microsoft-kontoen din. Hvis du ikke har en Microsoft-konto, velger du Opprett en!

Fullstendig svar på support.microsoft.com