Windows 11 får innebygget AI-assistent

43

Les om Windows 11s nye innebygde AI-assistent, Windows Copilot, som bidrar til å øke produktiviteten og effektiviteten i ditt daglige arbeid. Oppdag hvordan Bing og ChatGPT gir Copilot muligheten til å utvikle seg. Lær om andre oppdateringer i Windows 11 og opplev en mer intelligent brukeropplevelse.

PC-er med Windows 11 får en integrert AI-assistent som skal hete Windows Copilot. Den fungerer sammen med alle apper og programmer, og kan brukes fra oppgavelinjen. Microsoft annonserte nyheten selv på sin årlige Microsoft Build-konferanse.

Snart kan «alle» bli Windows-eksperter ved hjelp av kunstig intelligens -  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Windows Copilot - En Avansert AI-assistent

Den nye AI-assistenten kan minne om Windows Cortana, som er en virtuell assistent som skal kunne hjelpe deg å jobbe mer produktivt ved hjelp av skriftlig eller muntlig språk. Cortana var integrert i oppgavelinjen i Windows 10, men i Windows 11 har Microsoft valgt å gjøre det frivillig om du ønsker å benytte deg av den eller ei.

På en pressekonferanse i starten av 2023 sa Windows-sjefen Panos Panay at AI kom til å endre hvordan man gjør alt på Windows.

Integrasjonen i programvaren tillater Windows Copilot å gjøre mer enn en tradisjonell AI-chatbot. I videoen over viser Microsoft eksempelvis hvordan Copilot hjelper deg å optimalisere innstillingene dine for å være mer produktiv. Når brukeren spør om hvordan de kan få mer jobb gjort, svarer AI-assistenten hvordan fokustid fungerer, med en knapp for å slå den på. Det samme gjelder skjermoptimalisering for å vise flere vinduer av gangen, og å skru på mørk skjermmodus for mindre belastning på øynene. Det er også mulig å få Copilot til å skrive et sammendrag av en tekst, dersom man legger inn et dokument og ber den om å oppsummere teksten.

Microsoft lanserte en stor Windows 11-oppdatering med Copilot AI-assistent  | gagadget.com
Bildekilde: gagadget.com

Bing og ChatGPT - Grunnlaget for Windows Copilot

Copilot benytter seg av Bing og ChatGPT, som gir AI-assistenten muligheten til å utvikle seg etter hvert som Bing og ChatGPT utvikler seg. I motsetning til Bing Chat, som allerede er integrert i oppgavelinjen til Windows 11, er Copilot helintegrert, og kan dermed utføre oppgaver og endre innstillinger direkte. Microsoft forteller selv at de skal begynne med testing av Copilot i juni.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 04:47 69
Er kreft i øyet farlig?
Nyheter 04.05.2024, 16:58 17
Hva er siste iOS oppdatering?
Nyheter 13.02.2024, 03:22 44
Er Munch norsk?

Andre Oppdateringer i Windows 11

I tillegg til Copilot, varslet Microsoft også at Windows får støtte for den såkalte Bluetooth Low Energy (LE) Audio-standarden for lyd, gjennom et partnerskap med Intel og Samsung. Bluetooth Low Energy Audio bruker mindre strøm enn klassisk Bluetooth-lyd, og støtter dessuten den nye LC3-kodeken - som skal gi betydelig bedre lyd enn SBC-kodeken som ofte brukes over bluetooth - med samme eller lavere bitrate.

Nytt er også innebygget støtte for utpakking av en del nye komprimerte filtyper direkte i Windows - deriblant rar, tar, 7-zip og gz og «mange andre», ifølge Microsoft. Tidligere har Windows kun støttet utpakking av zip-filer, mens andre formater har krevd egne programmer for å pakke ut.

Microsoft har lagt ned AI-assistenten Cortana i Windows 11 | Gagadget.com
Bildekilde: gagadget.com

Windows 11 Oppdatering - AI-chat direkte i oppgavelinjen

En ny Windows 11-oppdatering gir brukerne AI-chat direkte i oppgavelinjen. Denne oppdateringen, kjent som versjon KB5022913 eller Windows 11 "Moment 2", introduserer nye funksjoner som vil være interessante for brukere.

En av endringene er at den AI-styrte Bing Chat-funksjonen blir lagt til oppgavelinjen i Windows. Dette betyr at brukeren nå kan snakke direkte med Bing Chat og stille spørsmål via oppgavelinjen. Søkeresultater fra Bing vises også direkte i Microsoft sin nettleser, Edge.

En annen funksjon som blir introdusert i oppdateringen er "Phone Link" eller "Telefontilkobling" på norsk. Dette gjør det mulig å koble iOS-mobiler til Windows, slik at brukere kan sende meldinger via iMessage og styre telefonfunksjoner direkte fra Windows.

Microsoft har også forbedret berøringsfunksjonene i Windows 11, spesielt for enheter med berøringsskjerm. Det er nå to ulike moduser for oppgavelinjen som kan utvides eller skjules ved hjelp av sveipebevegelser på skjermen.

AI Assistant in Windows 11 : Windows Copilot & native RAR file support -  YouTube
Bildekilde: www.youtube.com

Windows 11 - En Mer Intelligent Opplevelse

Windows 11 med innebygget AI-assistent åpner opp for en mer personlig og intelligent opplevelse for brukerne. Ved å tilby tilpassede anbefalinger, naturlig språkkommunikasjon og avanserte oppgaveløsninger, hjelper AI-assistenten brukerne med å være mer produktive og effektive i sitt daglige arbeid.

Med Microsofts kontinuerlige satsing på AI-teknologi, er det spennende å se hvordan Windows 11s innebygde AI-assistent, Windows Copilot, vil utvikle seg i fremtiden.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Windows 11 er den nyeste versjonen av operativsystemet Windows, utviklet av Microsoft. En av de mest spennende funksjonene i Windows 11 er den innebygde AI-assistenten. Denne AI-assistenten er designet for å hjelpe brukerne med å utføre oppgaver mer effektivt og intuitivt.

Med den innebygde AI-assistenten kan brukerne enkelt få tilgang til informasjon, organisere filer, multitaskere og utføre søk. Assistenten bruker avanserte algoritmer og maskinlæringsteknikker for å forstå brukernes preferanser og behov, og gir deretter personlig tilpassede anbefalinger og veiledning.

En av de mest imponerende funksjonene i den innebygde AI-assistenten er dens evne til å forstå naturlig språk. Dette betyr at brukerne kan kommunisere med assistenten på en mer naturlig og intuitiv måte, uten å måtte bruke spesifikke kommandoer eller uttrykk. Assistenten kan også lære over tid og tilpasse seg brukerens preferanser, noe som gjør den stadig mer nyttig og effektiv.

Den innebygde AI-assistenten i Windows 11 har potensial til å forandre måten vi bruker datamaskiner på. Ved å tilby en mer personlig og intelligent opplevelse, kan assistenten hjelpe brukerne med å være mer produktive og effektive i sitt daglige arbeid. Med kontinuerlig utvikling og forbedring av AI-teknologi, er det spennende å se hvordan Windows 11s innebygde AI-assistent vil utvikle seg i fremtiden.

Folk spør også

Hva er nytt i Windows 11?

Endringer i Windows 11 Den mest penbare forandringen er et helt nytt og moderne designkonsept med sentrert startmeny, en minimalistisk stil og med mrk modus. Widgets er tilbake i Windows og systemet vil ogs ha sttte for Android-apper, som kan lastes ned via Microsoft Store.

Fullstendig svar på upheads.no


Hvorfor oppgradere til Windows 11?

Du kan ogs sjekke om enheten oppfyller minimumskravene til maskinvare. Hvorfor br jeg oppgradere til Windows 11? Windows 11 gir bedre ytelse, omfattende sikkerhet og et nytt design.

Fullstendig svar på www.microsoft.com


Når kommer Windows 12?

Windows 12: Vi regner med at du i oktober 2024 m velge om du vil oppgradere til en helt ny Windows-generasjon.

Fullstendig svar på komputer.no


Hva er fordelen med Windows 11?

Enkel organisering. Raskere ytelse. I tillegg til nye funksjoner som ker produktivitet og kreativitet. Utforsk disse Windows 11-funksjonen og finn ut hvorfor Windows 11 er beste Windows til n.

Fullstendig svar på www.microsoft.com


Videoer

Historic Update to Windows 11: The Era of Artificial Intelligence Has Begun!

Windows 11 Voice Access just got even better

Windows 11 & Server 2022 Services Deep Dive: Part 1 - A Technical Journey

Windows XP PRANK #shorts

How to Enable New File Explorer Address Bar in Windows 11 23466

How to Upgrade to Windows 11 on old PC ( unsupported hardware )

How to Install & Activate a Second Drive on a Windows 11 PC

OpenSSH for Windows: The IT Admin's Key to Remote Management