Kraftig vekst for Apples nye musikktjeneste

13

Apple Music har opplevd en kraftig vekst med over 11 millioner prøveabonnenter på bare fem uker. Les mer om hva dette betyr for musikkstrømmetjenesten og dens potensial til å bli en stor konkurrent til Spotify og andre strømmetjenester.

For tre uker siden lanserte Apple endelig musikktjenesten mange hadde ventet på. Etter år med rykter ble endelig strømmetjenesten Apple Music lansert. Sammenlignet med strømmetjenestene vi kjenner fra før presenterte Apple en ganske omfattende tjeneste under åpningstalen for WWDC (World Wide Developers Conference).

Kraftig vekst for Apples nye musikktjeneste

Apple Music har allerede oppnådd et imponerende antall brukere. Apples nye Spotify-konkurrent Apple Music har allerede rukket å piske opp en del kontroverser i platebransjen, men dette ser ikke ut til å ha lagt noen nevneverdig demper på populariteten blant forbrukerne. Nå foreligger det tall som viser at musikkstrømmetjenesten har vokst kraftig siden lansering.

Apple Music har allerede kommet opp i et antall prøveabonnenter på hele 11 millioner i løpet av de fem første ukene etter at tjenesten åpnet i slutten av juli, melder USA Today. Av de 11 millioner abonnentene har 2 millioner valgt det relativt gunstige familieabonnementet til tjenesten, ifølge Eddie Cue, nestsjefen ved Apples avdeling for Internett-tjenester.

Sammenlignet med hovedkonkurrenten Spotify, som har rundt 20 millioner betalende abonnenter, viser tallene at Apple Music allerede har potensial til å bli en stor utfordrer på markedet. Det gjenstår imidlertid å se hvor mange prøveabonnenter som vil bli betalende abonnenter når gratisperioden er over.

Tekniske problemer og markedsføringskampanje

Tross populariteten har noen brukere opplevd tekniske problemer med tjenesten, blant annet feil navn på låter. Eddie Cue har imidlertid uttalt at Apple tar disse problemene på alvor, og at nye oppdateringer vil fikse dem.

Etter prøveperioden planlegger Apple å lansere en omfattende markedsføringskampanje for å tiltrekke seg flest mulig brukere. Selskapet har som mål å nå 100 millioner brukere. Konkurrentene, inkludert Spotify, har også begynt å øke sin satsing for å møte Apples utfordring.

Internasjonal strømmingstrend

Apple Music er en ny og spennende musikktjeneste for internasjonale markeder som tidligere ikke har omfavnet strømming på samme måte som Norden. Mens norske forbrukere har blitt vant til å ha sin musikksamling i skyen og er ivrige brukere av strømmetjenester som Wimp/Tidal og Spotify, har store markeder som Tyskland og Japan ikke digitalisert i det hele tatt.

Likevel tror eksperter at betalte abonnementer og strømmetjenester vil bli mer populære også i disse landene i løpet av de neste årene. Apple har muligheten til å påvirke amerikanske forbrukeres holdning til strømming og øke deres betalingsvilje for musikktjenester.

Konklusjon

Apples nye musikktjeneste, Apple Music, har opplevd en kraftig vekst med over 11 millioner prøveabonnenter på bare fem uker. Med potensial til å bli en stor konkurrent til Spotify og andre strømmetjenester, har Apple Music allerede vist seg å være populær blant forbrukerne.

Selv om det har vært noen tekniske problemer med tjenesten, har Apple lovet å fikse dem gjennom oppdateringer. Med en kommende markedsføringskampanje og ambisjonen om å nå 100 millioner brukere, er Apple Music klar for å utfordre konkurrentene på det internasjonale musikkstrømmemarkedet.

Slik blir Apples nye musikktjeneste | Tu.no
Bildekilde: www.tu.no