Ønsker du å vite hvilken ladeleverandør som tilbyr den billigste hurtigladingen? Les denne artikkelen for å få oversikt over prisene hos seks ulike ladeleverandører. Finn ut hvordan du kan gjøre ladingen enklere og mer kostnadseffektiv ved å bruke ladebrikken. Velg den beste leverandøren basert på ladeeffekt og prisstruktur. Sjekk oppdatert informasjon før du lader - 32Chip
Innholdsfortegnelse
Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.
Introduksjon
Når det kommer til hurtiglading av elbiler, er det ofte vanskelig å vite hva prisen vil være. Prisene varierer mellom ulike operatører og kan være avhengig av forskjellige prismodeller. I samarbeid med «TV2 hjelper deg» har vi undersøkt prisene hos seks forskjellige ladeleverandører for å finne ut hvem som tilbyr den billigste hurtigladingen.
Vanskeligheter med prising
Norsk elbilforening har lenge påpekt behovet for tydeligere og mer forståelige priser på hurtiglading. Noen operatører tar kun betalt basert på mengden strøm du lader opp på batteriet, mens andre tar i tillegg betalt per minutt du lader. En av de største frustrasjonene er at det mangler informasjon om priser ved hurtigladerne. Dette gjør det lite forbrukervennlig, da brukerne må søke på nettet eller i appene til leverandørene for å finne ut hva de betaler for. Selv der kan prisstrukturen være komplisert og uoversiktlig.
Se også
Ladebrikke som en løsning
For å gjøre ladingen enklere og mer sømløs, anbefales det å bruke Elbilforeningens ladebrikke. Denne brikken lar deg registrere deg og dine betalingsopplysninger på forhånd, slik at du bare trenger å legge brikken inntil laderen i stedet for å bruke ulike apper eller dyre SMS-løsninger. Det er også verdt å merke seg at det ofte er billigere å lade hvis du er registrert kunde hos ladeselskapene og bruker enten ladebrikken eller appen deres.
Sjekk av prisene hos ladeleverandørene
TV2 hjelper deg har undersøkt prisene hos seks av de største ladeleverandørene i landet: BKK, Tesla, Ionity, Mer, Circle K og Fortum. Disse operatørene tilbyr både hurtigladere (med en effekt på 50 kW) og lynladere (med en effekt på 150 kW og oppover).
Før vi går videre til prisene, er det viktig å nevne at det er lurt å finne ut hvor mye strøm bilen din kan ta imot før du velger hvilken lader du skal bruke. Hvis bilen din maksimalt kan lade med 50 kW, er det unødvendig å bruke en lynlader som gir en effekt på 150 kW. Dette kan føre til unødvendige kostnader.
Prisoversikt
Her er en oversikt over hva det koster å hurtiglade bilen hos de ulike operatørene:
Ladeleverandør | Pris per kWh |
---|---|
BKK | ... |
Tesla | ... |
Ionity | ... |
Mer | ... |
Circle K | ... |
Fortum | ... |
Prisene kan variere basert på ladeeffekten, så det er viktig å merke seg dette når du velger hvilken leverandør du skal benytte deg av. Som en tommelfingerregel kan man si at hvis du i gjennomsnitt lader med under 40 kW ladeeffekt, vil Circle K være billigst. På 30 kW ladeeffekt vil for eksempel Fortum være rundt 1,30 kroner dyrere per kWh enn Circle K. Prisforskjellene mellom operatørene blir mindre jo høyere ladeeffekt du benytter. Det er også viktig å merke seg at hurtiglading på lav effekt kan bli veldig dyrt, så det anbefales å stoppe ladingen og kjøre videre når ladeeffekten synker ned mot 20 kW.
Se også
Oppsummering
Det er ingen entydig svar på hvilken hurtiglader som er billigst, da det avhenger av flere faktorer som ladeeffekt og prisstruktur. Ved å undersøke prisene hos de ulike operatørene og vurdere ladeeffekten din bil kan ta imot, kan du velge den leverandøren som passer best for deg. Husk også å bruke ladebrikken fra Elbilforeningen eller leverandørens app for å få rabatt på ladingen. Vær oppmerksom på at prisene kan variere over tid, så det anbefales å sjekke oppdatert informasjon før du lader.
Hva vil Wiki fortelle oss?
En viktig funksjon i Tesla Model S er dens evne til å lades raskt. Tesla har etablert et nettverk av hurtigladere i Nord-Amerika, Europa, Kina, Japan og Australia, som gjør det mulig å lade batteriet halvveis på bare 30 minutter . Disse hurtigladerne kan øke rekkevidden med opptil 320 km i løpet av denne tiden, og et 85 kWh-batteri kan lades fullt på en time . Det er verdt å merke seg at hurtigladere er standardutstyr på alle 85 kWh-modeller og 70 kWh-modeller .