Vi fant det aller råeste kabinettet på The Gathering (og trolig i hele Norge)

210

Les om Jan Erik Vangen sin imponerende casemod av Bastion fra Overwatch på The Gathering. Han brukte 500 timer på 3D-printing og skapte et visuelt mesterverk. Ikke bare er kabinettet imponerende, det inneholder også kraftig maskinvare som leverer imponerende ytelse.

En imponerende casemod av Jan Erik Vangen

Jan Erik Vangen fra Sunndalsøra har vært en trofast deltaker på The Gathering i 13 år, og hver gang har han med seg en casemod – en datamaskin med et unikt og spesielt kabinett. I år imponerte han alle med sitt kabinett som forestilte figuren Bastion fra Overwatch.

For å skape dette unike kabinettet, brukte Jan Erik hele 500 timer på å 3D-printe 259 forskjellige deler. Han malte delene med vannmaling og satt dem sammen til den imponerende casemodden. Jan Erik er en ivrig 3D-skrivingsentusiast, og hans tidligere seire i casemod-konkurranser har gitt ham en Makerbot Replicator 5th Gen 3D-skriver.

Jan Erik uttrykker glede over folks begeistring for hans kreative casemodder. Tidligere har han laget kabinetter som fremstilte Bender og Leela fra Futurama, samt Stewie fra Family Guy, og har vunnet flere casemod-konkurranser.

Dessverre stiller han ikke i årets konkurranse, da den ikke tillater sponsede casemodder. Jan Eriks casemod er sponset av Multicom, 3Dnet og Sutech AS.

Hvorfor vil noen bruke påsken på The Gathering?
Bildekilde: www.tv2.no

Kabinettet som ikke bare er til pynt

Det 70 cm høye Bastion-kabinettet er ikke bare et visuelt mesterverk. Det har også imponerende maskinvare som kan levere kraftig ytelse. Inne i kabinettet finner vi en 5. generasjons i5-prosessor klokket opptil 2.80 GHz, HyperX Impact DDR4-RAM på 8 GB (SODIMM2) og en Intel SSD på 256 GB.

Jan Erik har også installert en lydmodul, et roterende hode og blå LED-lys i Bastion-kabinettet. Alle komponentene er plassert i brystkassen til Bastion, under det roterende hodet. Hodet er koblet til en servo som roterer en gang i minuttet.

The Gathering – Wikipedia
Bildekilde: no.wikipedia.org

Digital Impuls imponerer med vannkjølt maskin og virtuelle oppsett

Digital Impuls, den lille databutikken, har blitt kjent for å presentere årets feteste datamaskin på The Gathering. I år er de eneste utstyrsbutikken i Vikingskipet og har valgt å lage noe unikt for å skape ekstra oppmerksomhet.

Denne gangen har de skapt en stor, vannkjølt maskin som er koblet til tre enorme skjermer. Overraskende nok er alle skjermene koblet til én enkelt maskin og kjører via tre virtuelle oppsett. Det betyr at det er tre separate, virtuelle PC-er i én maskin.

Maskinen er en åpen PC-løsning der PC-en fungerer som en ressurs, mens den egentlig fungerer som tre separate, virtuelle PC-er. Hver PC har sin egen skjerm, tastatur, mus og Windows-installasjon. Ressursene blir delt mellom de tre maskinene, hvor den ene maskinen er kraftigere enn de to andre.

Den kraftigste virtuelle maskinen har tilgang til 8 av prosessorens 18 kjerner og 24 GB RAM, mens de to andre virtuelle maskinene har 4 kjerner og 12 GB RAM hver. Digital Impuls har brukt et ikke-lansert Intel-prosessor av den dyre typen til dette oppsettet.

Prisen for dette oppsettet ligger rundt 100 000 kroner, med et estimat på mellom 30 og 60 000 kroner for prosessoren alene.

The Gathering er en årlig festival som samler spill- og teknologientusiaster i Vikingskipet i Hamar. Arrangementet feirer data, kreativitet og spillkultur gjennom gaming, e-sport, konserter, hackerkonkurranser, cosplay og digital kunst.

Verdens største påskehytte, som The Gathering også kalles, er et unikt samspill av entusiasme og lidenskap for alt digitalt, og møteplassen der kreativitet eksploderer.

Se også

Videoer

Arkeologer avdekker rester av 1300 år gammelt skip ved norsk gravhaug

15 Skuffer Verkstedskap fra gjenvunnet Ipe Wood