Er gamle mobiltelefoner noe verdt?

10.01.2024, 12:04 38

Gamle mobiltelefoner og nettbrett kan fortsatt ha en verdi, selv om du ikke lenger bruker dem. Hos Elkjøp kan du levere inn gamle enheter for resirkulering.

Det er viktig med mobilpant fordi det er anslått at det er 10 millioner gamle mobiltelefoner som støver ned i norske hjem (Kilde: Norsirk og Fremtiden i våre hender). Disse mobiltelefonene inneholder viktige mineraler og metaller som naturen snart kan gå tom for. Ved å levere inn mobiltelefonene kan disse ressursene hentes ut og brukes på nytt.

Ved å pante mobilen bidrar du til at den kan leve lenger, samtidig som viktige mineraler og metaller blir gjenvunnet. Det spiller ingen rolle om mobilen ikke fungerer, den kan fortsatt leveres inn for pant.

Du kan sjekke verdien av mobilen din ved å bruke kalkulatoren på Elkjøp sin nettside. Ved å levere inn mobilen kan du få en tilgodelapp som kan brukes til å kjøpe en ny mobil eller tilbehør i en av Telia-butikkene.

Dersom du har en skuff full av gamle mobiltelefoner, kan det være på tide å resirkulere dem. Det er flere gode grunner til å gjøre dette, enten det er for å ha en bedre miljøsamvittighet, få rabatt på neste mobilkjøp eller få noen kroner inn på kontoen.

En av de viktigste grunnene til å resirkulere gamle mobiltelefoner er å spare miljøet. Uansett om mobiltelefonene er ødelagte eller fungerende, kan du være sikker på at de får nytt liv igjen. De som er i god stand kan bli solgt på bruktmarkedet i Norge eller andre deler av verden. De som ikke kan repareres vil bli resirkulert på en miljøvennlig måte, slik at metallene kan brukes på nytt.

Over 90 prosent av mobilens materialer kan gjenbrukes, og ved å gjenvinne dem slipper vi å utvinne nye mineraler fra jorden. Dette er viktig da det ikke er ubegrenset tilgang på mange av metallene som brukes i mobiltelefoner.

I Norge ligger det anslagsvis sju millioner mobiltelefoner og støver ned i skuffer og skap. Dette påvirker miljøet vårt negativt, spesielt når det selges 2,5 millioner nye mobiltelefoner hvert år. Derfor er det viktig å resirkulere gamle mobiltelefoner for å redusere miljøbelastningen.

Grønnmobil.no er en aktør som spesialiserer seg på gjenvinning av mobiltelefoner og nettbrett. De tar imot brukte enheter og fikser dem opp før de selges videre eller resirkuleres på en miljøvennlig måte.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvordan ta vare på batteriet på iPhone?

lagt til på 10.01.2024, 12:38

Hva er anti ghosting på tastatur?

lagt til på 06.02.2024, 10:09

Has Bing usage increased after ChatGPT?

lagt til på 11.01.2024, 09:28

Hvordan koble Sony Headphones til iPhone?

lagt til på 13.02.2024, 04:05

Hvordan endre format på Apple TV?

lagt til på 10.01.2024, 09:53