Hvilken hurtiglader er billigst?

22.03.2024, 16:23 98

Basert på vår siste gjennomgang av ladeoperatørenes priser, er Tesla fortsatt den billigste hurtigladeren, spesielt for Tesla-eiere eller de med Tesla-abonnement. Men selv for andre bilmerker vil Teslas ladestasjoner ofte være det billigste alternativet.

Det er viktig å merke seg at denne informasjonen ble oppdatert for over ett år siden og kan inneholde utdatert informasjon.

Når det gjelder kostnaden for hurtiglading og prisforskjellen mellom ulike operatører, har vi sjekket prisene hos seks forskjellige tilbydere i samarbeid med "TV2 hjelper deg".

Ved ankomst til en hurtiglader er det ofte vanskelig å vite nøyaktig hva ladingen vil koste. En praktisk løsning er å bruke Elbilforeningens ladebrikke. Med denne kan du registrere deg og betalingsopplysningene dine på forhånd, og deretter enkelt betale ved å plassere ladebrikken inntil laderen i stedet for å bruke ulike apper eller dyre SMS-løsninger.

Norsk Elbilforening har lenge etterlyst tydeligere og mer forståelige priser på hurtiglading. Noen operatører tar kun betalt basert på mengden strøm du lader opp batteriet, mens andre tar i tillegg betalt per minutt du lader.

På hurtigladerne er det dessverre ofte mangel på informasjon om prisene for lading.

For å få billigst mulig elbilhold, er det essensielt å lade så mye som mulig hjemmefra, da prisen per kilowattime er betydelig lavere enn ved lading på farten. Strømstøtteordninger bidrar til å forsterke denne prisforskjellen.

Vi har gjort stikkprøver på hva det koster å hurtiglade når man er på farten, med fokus på prisene i Sør-Norge denne gangen. Prisene hos de fleste aktørene har gått ned siden vår forrige gjennomgang.

Hurtiglading har ulike prismodeller avhengig av operatør, og det kan være vanskelig å sammenligne priser. Det kan være pris per kilowattime (kWt), pris per minutt eller en kombinasjon av disse.

Vi har laget en oversikt over prisene per kilowattime ved ulike ladeeffekter (kW). Basert på denne oversikten er Circle K den billigste operatøren dersom du har en gjennomsnittlig ladeeffekt på under 40 kW.

Det er viktig å merke seg at prisene kan variere og at det kan være lurt å sjekke oppdaterte priser hos de ulike operatørene før du velger hvor du vil hurtiglade.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvordan gå ut av inkognito?

lagt til på 13.02.2024, 04:31

Når kommer iOS 17?

lagt til på 11.01.2024, 09:24

Hva er optisk lydutgang?

lagt til på 04.05.2024, 17:04

Hva er forskjellen på HD og 4K?

lagt til på 12.01.2024, 21:00

Hvilke iPhone kan ha iOS 16?

lagt til på 20.03.2024, 13:42