Hvordan tvinge Omstart på Mac?

14.05.2024, 05:41 13

For å tvinge omstart på en Mac, kan du følge disse trinnene:

  1. Hvis du har en bærbar Mac, finner du omstartsknappen øverst til høyre på tastaturet. Hvis du har en iMac, finner du omstartsknappen nederst til venstre bak skjermen. Hold knappen inne i omtrent 5 sekunder til Macen slår seg av.
  2. Hvis det bare er en Safari-side eller en app som har låst seg og "henger", kan du prøve å avslutte appen fra Eplemenyen () øverst til venstre på skjermen. Du kan bruke tastekombinasjonen Tilvalg-Kommando-Esc for å avslutte Safari.
  3. Hvis omstart av appen ikke virker, og Macen fortsatt er helt frosset, må du tvinge omstart av selve Macen. Dette kan gjøres fra Eplemenyen. Macen vil slå seg av, gå i svart og deretter starte opp igjen.
  4. Et siste tiltak er å velge Apple-menyen > Slå av på Macen for å utføre en vanlig omstart.

Vennligst merk at når Macen er helt slått av, vil skjermen være svart, og noen datamaskiner viser ikke strømlys eller gir lyd fra vifter eller disker.

Husk å identifisere om problemet bare gjelder en app eller om hele Macen har hengt seg opp før du prøver å avslutte programmer eller restarte Macen. Hvis problemet vedvarer, kan det være lurt å sikkerhetskopiere viktige filer og data for å unngå tap av informasjon.

Når du trenger å avslutte apper som ikke svarer, kan du høyreklikke på ikonet i Docken og velge "Avslutt". Hvis appen fortsatt ikke svarer, kan du tvinge appen til å avslutte ved å gå til Apple-ikonet øverst til venstre, velge "Tvungen avslutning" og deretter velge appen du ønsker å avslutte.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hvorfor velge OLED TV?

lagt til på 13.02.2024, 04:41

Hvor lang elektrisk rekkevidde har Mustang Mach-E GT?

lagt til på 14.05.2024, 07:34

Kan man kjøpe ny fjernkontroll til Samsung TV?

lagt til på 17.01.2024, 11:41

Når kommer PlayStation 5 Slim til Norge?

lagt til på 10.01.2024, 10:23

Hva er spesielt med the frame?

lagt til på 10.01.2024, 12:10