Kan foreldre overvåke Snapchat?

08.02.2024, 16:44 87

Ja, foreldre kan overvåke Snapchat ved hjelp av funksjonen kalt "Family Centre" som Snapchat har introdusert. Denne funksjonen lar foresatte se hvem barnet deres chatter med, men ikke innholdet i samtalen. Både barnet og foresatte må godkjenne invitasjonen for å kunne bruke denne funksjonen. Når begge er knyttet opp mot funksjonen, vil den foresatte få innsyn i barnets venneliste og hvem barnet har chattet med de siste syv dagene. Foresatte har også muligheten til å rapportere brukere som de finner bekymringsfulle.

For å ta i bruk "Family Centre" må både barnet og foresatte godkjenne invitasjonen. Dette betyr at det ikke er snakk om skjult overvåking. Funksjonen er implementert for å sikre barns sikkerhet på nett, og den er utviklet i samråd med familier. Innholdet i samtalen vil fortsatt være skjult for foresatte, men de vil ha oversikt over hvem barnet snakker med og kan ta nødvendige grep hvis de oppdager noe bekymringsfullt.

For å sette opp "Family Centre" på Snapchat må både du og barnet ditt ha en Snapchat-bruker. Deretter går du inn i innstillinger på din bruker, finner "familiesenteret" under fanen "personvernkontroller" og legger til brukere som du ønsker å overvåke. Invitasjoner vil automatisk bli sendt ut når du trykker på brukerens navn. Det er viktig å merke seg at Snapchat ikke vet hvem som er foreldrene til brukeren, så det er opp til barnet å oppgi foreldrenes brukernavn for at de skal kunne overvåke Snapchat.

Det er verdt å nevne at Snapchat er en av de mest brukte sosiale mediene blant unge, og det er viktig for foreldre å være oppmerksomme på hva barna deres gjør på plattformen. Ved å bruke "Family Centre" kan foreldre få bedre innsyn i hvem barnet snakker med og sørge for deres sikkerhet på nett.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Er hurtiglading skadelig for batteriet mobil?

lagt til på 13.02.2024, 03:40

Hvor fort går Tesla 0-100?

lagt til på 10.01.2024, 21:10

Hvor lenge varer batteriet på Tesla?

lagt til på 10.01.2024, 11:11

Kan varmepumpe brukes som aircondition?

lagt til på 10.01.2024, 11:38

Hvordan koble Sonos til mobil?

lagt til på 10.01.2024, 12:24