Kan foreldre overvåke Snapchat?

08.02.2024, 16:44 14

Ja, foreldre kan overvåke Snapchat ved hjelp av funksjonen kalt "Family Centre" som Snapchat har introdusert. Denne funksjonen lar foresatte se hvem barnet deres chatter med, men ikke innholdet i samtalen. Både barnet og foresatte må godkjenne invitasjonen for å kunne bruke denne funksjonen. Når begge er knyttet opp mot funksjonen, vil den foresatte få innsyn i barnets venneliste og hvem barnet har chattet med de siste syv dagene. Foresatte har også muligheten til å rapportere brukere som de finner bekymringsfulle.

For å ta i bruk "Family Centre" må både barnet og foresatte godkjenne invitasjonen. Dette betyr at det ikke er snakk om skjult overvåking. Funksjonen er implementert for å sikre barns sikkerhet på nett, og den er utviklet i samråd med familier. Innholdet i samtalen vil fortsatt være skjult for foresatte, men de vil ha oversikt over hvem barnet snakker med og kan ta nødvendige grep hvis de oppdager noe bekymringsfullt.

For å sette opp "Family Centre" på Snapchat må både du og barnet ditt ha en Snapchat-bruker. Deretter går du inn i innstillinger på din bruker, finner "familiesenteret" under fanen "personvernkontroller" og legger til brukere som du ønsker å overvåke. Invitasjoner vil automatisk bli sendt ut når du trykker på brukerens navn. Det er viktig å merke seg at Snapchat ikke vet hvem som er foreldrene til brukeren, så det er opp til barnet å oppgi foreldrenes brukernavn for at de skal kunne overvåke Snapchat.

Det er verdt å nevne at Snapchat er en av de mest brukte sosiale mediene blant unge, og det er viktig for foreldre å være oppmerksomme på hva barna deres gjør på plattformen. Ved å bruke "Family Centre" kan foreldre få bedre innsyn i hvem barnet snakker med og sørge for deres sikkerhet på nett.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hva brenner man i en bålpanne?

lagt til på 13.02.2024, 05:11

Hva er blender på Kamera?

lagt til på 13.02.2024, 03:02

Hvilke Iphoner får iOS 17?

lagt til på 10.01.2024, 12:52

Hvordan få bedre FPS på PC?

lagt til på 10.01.2024, 13:00

Er det verdt å kjøpe airfryer?

lagt til på 11.02.2024, 15:51