Kan man lade PC med USB-C?

08.02.2024, 06:27 73

Ja, det er mulig å lade en PC med USB-C. USB-C-tilkoblingen gir mulighet for lading av Windows 11-PC-en, samt tilkobling til andre USB Type-C-enheter som mobiltelefoner, dokkingstasjoner, skjermkort og andre enheter med en USB-C-port.

Det er viktig å merke seg at visse kombinasjoner av maskinvare og programvare kan føre til problemer. Hvis du opplever problemer med USB-C-tilkoblingen, kan du få varslinger om dette. Vi har noen tips nedenfor om hvordan du kan løse slike problemer. Du kan også velge om du ønsker å motta varsler om USB-problemer.

Noen av de vanlige varslingene du kan motta i forbindelse med USB-C-problemer inkluderer:

  • Problemer med valg av riktig lader og kabel
  • Påvirkning av ladehastighet ved bruk av USB-kabler
  • Forskjeller mellom USB-C og Micro-USB-kontakter

USB står for Universal Serial Bus og er en bransjestandard som definerer spesifikasjoner for kabler, kontakter og tilkoblingsprotokoller mellom enheter. USB-C er navnet på den nye porten som gradvis erstatter den tradisjonelle USB-A-porten. Den nye USB-C-porten er betydelig mindre, og pluggen kan settes inn begge veier. I tillegg kan den levere strøm på opptil 100W, noe som gjør det mulig å lade PC-er gjennom USB-C-porten.

USB-C-grensesnittet støtter også forskjellige kommunikasjonsprotokoller som Thunderbolt, DisplayPort og PCI-Express, i tillegg til vanlige USB-data. Målet er at USB-C etter hvert skal erstatte alle andre porter, og vi ser allerede flere PC-er som kun har USB-C-porter.

For mer informasjon om fordelene med USB-C og en oversikt over utstyr som kan kobles til USB-C-porten, anbefales det å lese artikkelen som er lenket nedenfor.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Er det verdt å kjøpe airfryer?

lagt til på 11.02.2024, 15:51

Hvordan slette historikk på Netflix?

lagt til på 12.01.2024, 07:19

How old is Bing?

lagt til på 09.02.2024, 08:10

Når kom Samsung Galaxy S9+?

lagt til på 13.02.2024, 03:58

Hvor ofte bør man hurtiglade?

lagt til på 10.01.2024, 09:30