Hva bruker mest strøm airfryer eller ovn?

12.01.2024, 07:17 20

En airfryer bruker mindre strøm og er billigere i drift sammenlignet med en vanlig ovn. I tillegg slipper en airfryer ut mindre varm luft i rommet. Dette gjør airfryeren mer energieffektiv enn en stekeovn.

En airfryer kan være langt mer effektiv enn en stekeovn, og noen har rapportert å spare opptil 80 prosent på matlagingen ved å bruke airfryer. Dette er spesielt relevant i tider med høye strømpriser og fokus på å redusere strømforbruket.

En airfryer fungerer omtrent som en liten stekeovn med varmluftsfunksjon. Den bruker varm luft i bevegelse for å tilberede maten, i stedet for olje, vann eller en annen væske. Dette gjør airfryeren til et sunnere alternativ til tradisjonell frityrsteking.

Mengden strøm en airfryer bruker kan variere avhengig av faktorer som størrelse, merke og bruksmåte. En airfryer bruker generelt sett mindre strøm enn en vanlig ovn, spesielt når det gjelder matlaging som krever frityrsteking.

En stor fordel med airfryeren er at den lar deg lage mat med svært lite eller ingen bruk av fettstoff. For eksempel kan du lage sprø pommes frites ved å bruke bare én spiseskje olje. Dette skyldes at varmen og luften i airfryeren gir en sprø stekeskorpe, selv uten bruk av mye fettstoff.

Samlet sett kan en airfryer være et energieffektivt alternativ til en ovn når det kommer til strømforbruk. Den gir deg muligheten til å tilberede mat med mindre olje, samtidig som den gir et sprøtt resultat. Dette gjør airfryeren til et godt valg for de som ønsker å redusere strømforbruket og lage sunnere mat.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Er elsykkel fra Biltema bra?

lagt til på 10.01.2024, 09:31

Hvordan overføre data fra en mobil til en annen?

lagt til på 10.02.2024, 12:36

Hvordan ta vare på batteriet på iPhone?

lagt til på 10.01.2024, 12:38

Hvor mange Tesla Supercharger er det i Norge?

lagt til på 08.02.2024, 16:47

Når kommer PlayStation 5 Slim til Norge?

lagt til på 10.01.2024, 10:23